Päivitetty 08.12.2018

Kotia etsivä koira: ALI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot
30.10.2018
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Siellä asustelee myös vinkeä Ali emonsa Bettyn ja veljensä Anton kanssa.

Persoonallisen näköinen Ali jää varmasti mieleen. Se mitä ehkä jää uupumaan jalkojen pituudessa, korvataan komeaakin komeammalla kuonolla ja tämän mustan pötkylän tepsutellessa ja leikkiessä pihalla, tuntuu se olevan vänkyrä vähän joka suuntaan. Jollain kummallisella tavalla se onnistuu kuitenkin myös säilyttämään arvokkuutensa. Tuttujen ihmisten kanssa Ali on rento, mutta uusia kohtaan hieman varautunut. Se on kuitenkin reipastunut tarhalla jonkin verran ja on nykyään vieraidenkin lähellä leikkisämpi. Väkkärä on kuitenkin asunut oikeastaan koko elämänsä tarhalla ja tarvitseekin kodin, jossa riittää aikaa ja kärsivällisyyttä opastaa sitä kotikoiran elämään. Muiden koirien kanssa Ali tykkää touhuta ja sopeutumisessa voisikin auttaa, jos kotona olisi mukava koirakaveri odottamassa.

Ali on pieni koira, jolla on korkeutta noin 40 cm ja painoa noin 10 kg.

 

Päivitykset
30.10.2018

Vierailijat tapasivat syyskuun reissulla myös Alin, joka oli taas hivenen reippaampi. Pötkylä tavattiin tällä kertaa sisätiloissa ja Ali tutkiskeli paikkoja ja tuli tervehtimään vieraita rennosti. Ali tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei kuitenkaan mene massan mukana, vaan hommailee mieluiten omia juttujaan.

26.7.2018
Tämä pieni väkkäräjalka nuuskutteli taas innoissaan menemään aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla. Kun Ali päästettiin vapaaksi tarhan sisäpihalle singahti se ulos kuin pieni formula-auto ja huomatessaa vierailijat tuli se reippasti moikkaamaan. Ali on reipastunut tarhalla, mutta on edelleen itsenäinen oman tiensä kulkija, se tykkää touhuta omia juttujaan Muiden koirien aloittaessa haukkukonsertin, ei Alilla ollut aikomustakaan liittyä kuoroon, vaan se jatkoi omia haisteluitaan.

20.6.2018
Ali tavataan taas Onevetin sisäpihalla pienehkössä koiraporukassa. Pikkupötkylä vaikuttaa olevan todella leikkisällä tuulella, se nappaa maasta lippiksen, jota se ravistelee ja riepottelee selvästi kovin ilahtuneena ja hyväksi lopuksi avaa myös yhden aktiivin kengännauhat. Mitenkään rapsuteltavaksi ei Ali tule edellenkään, mutta haistelee mielellään vierailjoita takaapäin ja myös reput kiinnostavat sitä kovasti. Ali uskaltaa myös hakea nameja aktiiveilta, kun se huomaa, että muutkin tekevät niin. Yleisesti ottaen Ali onkin reipastunut jonkin verran ja tästä hassusta väkkärästä kuoriutuisi varmastikin sopivassa perheessä nopeasti mitä iloisin pikkuherra!

24.3.2018
Aktiivit vierailivat taas Onevetin tarhalla ja Ali oli edelleen yhtä omituinen oman tiensä kulkija kuin ennenkin. Ali tepsutteli pihalla ympäriinsä, eikä juuri kiinnittänyt huomiota vieraisiin, vaan vaikutti kovin kiireiseltä haistellessaan muiden koirien jättämiä viestejä ja juoksennellessaan ihan muuten vaan ympäriinsä. Vieraat kuitenkin kiinnostivat kauempaa katsottuna ja nopeasti haisteltuna ja se ottaa kyllä kontaktia, vaikka vaikuttaakin osittain elävän hieman omassa maailmassaan.

29.11.2017
Ali tavattiin taas marraskuun reissulla ja tämä pitkäkuonoinen pötkylä pitää edelleen mielellään hieman välimatkaa vieraisiin ihmisiin. Tavattaessa se juoksentelee ensin ympäri pihaa ja tulee sitten ihmisten läheisyyteen makoilemaan. Alille tuttu eläinlääkäri Adina saa pienen neuvottelun jälkeen ottaa sen syliin ja vaikka Alia hieman jännittääkin, on se silti kiltisti, eikä panikoi vieraidenkaan kosketuksesta. Ali pitää Adinan seurasta, mutta miehiä se kuulemma tarhalla pelkää. Tarhan suuressa koiralaumassa Ali viihtyy edelleen hyvin. Tällä hetkellä Alilla on takajaloissa varmaankin tarhaoloista johtuvaa hiivan liikakasvua, minkä vuoksi sen takajaloista on lähtenyt runsaasti karvaa.

18.9.2017
Ali-väkkärä on edelleen hieman harkitsevainen vieraiden kanssa, mutta uteliaana käy kuitenkin nuuhkaisemassa takaapäin ja on selvästi kiinnostunut uusista ihmisistä. Tutun Adinan luokse Ali hakeutuu jatkuvasti nauttimaan saamastaan huomiosta ja hakeekin selvästi tukea ja turvaa omasta ihmisestään. Ehkäpä Alissa voisi sanoa olevan hieman mammanpojan vikaa. Se on leikkisä koira, joka tykkää riehua ja juosta tarhan pihalla, ja varmasti kotonakin saa varautua lukuisiin ilohepuleihin.

 

_____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ali saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ali on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa