Päivitetty 22.02.2019

Kodin saanut koira: ALI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

.

Perustiedot
5.1.2019
Persoonallisen näköinen Ali jää varmasti mieleen. Se mitä ehkä jää uupumaan jalkojen pituudessa, korvataan komeaakin komeammalla kuonolla ja tämän mustan pötkylän tepsutellessa ja leikkiessä pihalla, tuntuu se olevan vänkyrä vähän joka suuntaan. Jollain kummallisella tavalla se onnistuu kuitenkin myös säilyttämään arvokkuutensa. Väkkärä on asunut oikeastaan koko elämänsä One Rescue Associationin Cosoban tarhalla ja joulukuussa 2018 se pääsi Suomeen kotihoitoon. Tarhalla Ali oli alkuun melko varautunut, mutta ajan kuluessa se reipastui melko paljon ja kotihoitoon tullessaan siitä kuoriutui nopeasti leikkisä ja seurallinen pieni koira. Ali pitää kovasti muista koirista ja hakee turvaa koirakavereistaan, joten tulevassa kodissa odottava koirakaveri auttaisi varmasti Alin sopeutumisessa. Miehet jännittävät hieman tottumatonta Alia, ja tulevan kodin tulisikin tarvittaessa varautua asian harjoitteluun.

Ali on pienehkö pötkylämallia oleva koira, jolla on korkeutta noin 40 cm ja painoa vajaat 15 kg.

Päivitykset
22.2.2019
Ali-pötkylä muutti uuden perheensä luo 9.2.

5.2.2019
Ali on varattu omaan kotiinsa, onnea perheelle!

5.1.2019
Ali on nyt asustellut kotihoitopaikassaan reilut kaksi viikkoa ja oppii koko ajan uutta. Ulkoilu sujuu jo pimeälläkin, vaikka edelleen esimerkiksi ohikulkijat, kovat äänet ja esimerkiksi tuulenpuuskat jännittävät poikaa. Ali on myös ymmärtänyt että ulkoilu ja haistelu voi olla ihan hauskaakin, eikä vaan välttämätön paha. Ali hauskuuttaa kotihoitajaa edelleen leikeillään ja ottaa kaiken ilon irti siitä, että sillä on vihdoin leluja: yksi lelu ei välttämättä riitä ollenkaan, vaan pötkylä leikkii useammalla lelulla samaan aikaan repien ja riepotellen niitä ympäriinsä. Myös ruoka maistuu edelleen mainiosti ja Alissa onkin kovasti apukokin ainesta. Vieraiden (naispuolisten) ihmisten kanssa Ali ei jännitä kovinkaan paljoa, etenkin jos tutut koirakaverit ovat lähellä tuomassa turvaa. Kotihoitoperheen mies on kuitenkin edelleen jännittävä ja tulevan kodin olisikin hyvä varautua tähän.  Töppöjaloista lähtee tarvittaessa paljonkin vauhtia ja Alilla on myös tapana kaasutella kotihoitopaikan isompien koirakaverien jalkojen alta, keräten hieman paheksuntaa koirakavereilta. Hoitotoimenpiteet ovat kotihoitopaikassa sujuneet ongelmitta. Ali on rentoutuessaan ruvennut kuuntelemaan rappukäytävän ääniä ja haukkuu niille jonkin verran. Muuten kerrostaloelämäkin on sujunut Alin kanssa oikein hyvin.

23.12.2018
Huikea Ali on lyönyt kaikki ällikällä sujahtaessaan reippaasti uuteen rooliinsa kotikoirana. Ali lenkkeilee jo kotihoitopaikan koirakavereiden kanssa, vaikka pimeys vielä hieman pelottavaa onkin, myös hissillä kulkeminen sujuu kuin vanhalta tekijältä. Ali tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on jo saanut innostettua koirakaverin iltahepuleihinkin. Väkkärän lempipuuhiin kuuluu aarteiden, kuten sukkien tappaminen ja keräily omaan pesään ja toisaalta Ali tulee mielellään myös sohvalle viereen makoilemaan. Ruoka maistuu herralle erittäin hyvin, myös muiden ruoka menisi silmän välttäessä nopeasti parempiin suihin Alin rynniessä kaikkien ruokakipoille. Pikku pötkylä on siis kokonaisuudessaan aikamoinen aarre, jolta puuttuu vielä vain se oma koti.

20.12.2018
Hurmaava Ali lensi eilen kotihoitoon etsimään omaa kotiaan. Alin kuulumisia kotihoidosta päivitetään, kun pikku pötkylä on ehtinyt hieman kummastella uutta ympäristöään.


15.12.2018
Onnekas Ali on tulossa kotihoitoon Suomeen 19.12! Totta kai ihaninta olisi, jos pötkylä pääsisi suoraan omaan kotiinsa.

30.10.2018
Vierailijat tapasivat syyskuun reissulla myös Alin, joka oli taas hivenen reippaampi. Pötkylä tavattiin tällä kertaa sisätiloissa ja Ali tutkiskeli paikkoja ja tuli tervehtimään vieraita rennosti. Ali tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ei kuitenkaan mene massan mukana, vaan hommailee mieluiten omia juttujaan.

26.7.2018
Tämä pieni väkkäräjalka nuuskutteli taas innoissaan menemään aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla. Kun Ali päästettiin vapaaksi tarhan sisäpihalle singahti se ulos kuin pieni formula-auto ja huomatessaa vierailijat tuli se reippasti moikkaamaan. Ali on reipastunut tarhalla, mutta on edelleen itsenäinen oman tiensä kulkija, se tykkää touhuta omia juttujaan Muiden koirien aloittaessa haukkukonsertin, ei Alilla ollut aikomustakaan liittyä kuoroon, vaan se jatkoi omia haisteluitaan.

20.6.2018
Ali tavataan taas Onevetin sisäpihalla pienehkössä koiraporukassa. Pikkupötkylä vaikuttaa olevan todella leikkisällä tuulella, se nappaa maasta lippiksen, jota se ravistelee ja riepottelee selvästi kovin ilahtuneena ja hyväksi lopuksi avaa myös yhden aktiivin kengännauhat. Mitenkään rapsuteltavaksi ei Ali tule edellenkään, mutta haistelee mielellään vierailjoita takaapäin ja myös reput kiinnostavat sitä kovasti. Ali uskaltaa myös hakea nameja aktiiveilta, kun se huomaa, että muutkin tekevät niin. Yleisesti ottaen Ali onkin reipastunut jonkin verran ja tästä hassusta väkkärästä kuoriutuisi varmastikin sopivassa perheessä nopeasti mitä iloisin pikkuherra!

24.3.2018
Aktiivit vierailivat taas Onevetin tarhalla ja Ali oli edelleen yhtä omituinen oman tiensä kulkija kuin ennenkin. Ali tepsutteli pihalla ympäriinsä, eikä juuri kiinnittänyt huomiota vieraisiin, vaan vaikutti kovin kiireiseltä haistellessaan muiden koirien jättämiä viestejä ja juoksennellessaan ihan muuten vaan ympäriinsä. Vieraat kuitenkin kiinnostivat kauempaa katsottuna ja nopeasti haisteltuna ja se ottaa kyllä kontaktia, vaikka vaikuttaakin osittain elävän hieman omassa maailmassaan.

29.11.2017
Ali tavattiin taas marraskuun reissulla ja tämä pitkäkuonoinen pötkylä pitää edelleen mielellään hieman välimatkaa vieraisiin ihmisiin. Tavattaessa se juoksentelee ensin ympäri pihaa ja tulee sitten ihmisten läheisyyteen makoilemaan. Alille tuttu eläinlääkäri Adina saa pienen neuvottelun jälkeen ottaa sen syliin ja vaikka Alia hieman jännittääkin, on se silti kiltisti, eikä panikoi vieraidenkaan kosketuksesta. Ali pitää Adinan seurasta, mutta miehiä se kuulemma tarhalla pelkää. Tarhan suuressa koiralaumassa Ali viihtyy edelleen hyvin. Tällä hetkellä Alilla on takajaloissa varmaankin tarhaoloista johtuvaa hiivan liikakasvua, minkä vuoksi sen takajaloista on lähtenyt runsaasti karvaa.

18.9.2017
Ali-väkkärä on edelleen hieman harkitsevainen vieraiden kanssa, mutta uteliaana käy kuitenkin nuuhkaisemassa takaapäin ja on selvästi kiinnostunut uusista ihmisistä. Tutun Adinan luokse Ali hakeutuu jatkuvasti nauttimaan saamastaan huomiosta ja hakeekin selvästi tukea ja turvaa omasta ihmisestään. Ehkäpä Alissa voisi sanoa olevan hieman mammanpojan vikaa. Se on leikkisä koira, joka tykkää riehua ja juosta tarhan pihalla, ja varmasti kotonakin saa varautua lukuisiin ilohepuleihin.

_____________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ali saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ali on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.