Päivitetty 25.03.2019

Kodin saanut koira: CIMBRU (nyk. Simba)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

23.2.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Kuluneen talven aikana tarhalle on taas perinteisesti hylätty ja tuotu valtava määrä kodittomia koiria. Myös lähialueen naapurit ovat huomanneet, että voivat tuoda kadulta löytämiään koiria tarhalle, ja niinpä koiria tulee jatkuvasti lisää. Lisäksi eläinrakkaat hoitajat ja eläinlääkärit eivät aina kykene kääntämään selkäänsä kaduilla ja pelloilla apua tarvitseville karvakorville, vaikka resursseja ei olisi enää ottaa yhtäkään uutta koiraa vastaan.

Pikkuisella Cimbrulla oli onni mukanaan, sillä niin tavallisen katukoiran kohtalon sijaan se päätyi tarhalle keskellä kylmää talvea. Vehnänvärinen Cimbru on perusiloinen ja touhukas pieni poika, joka pyörii reippaasti mukana porukassa. Uudet tilanteet saattavat jännittää hiukan, mutta Cimbru toipuu niistä nopeasti, ja hyörii taas iloisena omana itsenään. Se on jo tottunut käsittelyyn, eikä ihmisen sylissä oleminenkaan ole erityisen pelottavaa. Pikkuinen kaipaisikin ennen kaikkea sitä omaa ihmistä, jonka kanssa opetella kotikoiran onnellista elämää. Cimbru on vielä nuori koira, jolla on edessään pitkä elämä, joten otathan yhteyttä vasta tarkkaan harkittuasi sitoutumista koiraan sen koko elinkaaren eli 10-15 vuoden ajaksi.

Cimbru on hiukan terrierimäinen, karkeakarvainen vekkuli, ja painoa sillä on tällä hetkellä noin 6 kg. Sen ei odoteta enää juuri kasvavan. Pikkukoirilla yleisten polvivaivojen varalta Cimbrun polvet on testattu, ja niiden on todettu olevan kunnossa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.3.2019

Pikkuinen pörröpoika Cimbru lensi tänään oman perheensä luo. Omien ihmisten lisäksi kotona odotti uusi hieno nimi, Simba. Ihanaa yhteistä taivalta teille, Simba ja perhe <3

23.2.2019

Cimbru on varattu tänään ikiomaan kotiinsa!

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cimbru saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cimbru on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.