Päivitetty 24.02.2019

Kodin saanut koira: SUMATRA (nyk. Suma)


Syntymäaika: 09/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 12.10.2018)
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Sumatra on elänyt koko pienen elämänsä ennen Happy Dogs Moreniin päätymistä kadulla, kuten niin moni muukin koira Romaniassa. Sillä kävi kuitenkin tuuri, kun Anda Popescu näki tytön melkein jäävän auton alle, pelasti tytön ja toi sen tarhalle. Sumatra tuntuu olevan hieman ajokoiratyyppinen nuori koiraneiti. Tällä kultakimpaleella on maailman ihanimmat korvat ja tyttönen rakastaa ihmisiä! Kun sen häkkiin menee, se pyörii koko ajan ihmisten ympärillä. Kun ihmiset kiertävät tarhalla, se katsoo heidän peräänsä kaihoisin silmin. Sumatra on kaikin puolin todella reipas, mutkaton ja iloinen koira. Sen hyväntuulisuus tarttuu kaikkiin, jotka hänet tapaa. Sumatralla rakkautta riittää myös muille koirille ja se tuleekin kaikkien koirien kanssa tarhalla erittäin hyvin toimeen. Sumatra antaa koskea itseään ihan kaikkialle, eikä ole siitä moksiskaan. Kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että jotkut hoitotoimenpiteet ovat Sumatralle uusia ja voivat siksi vaatia opettelua.

Pelkäksi sohvanvaltaajaksi iloisesta ja energisestä Sumatrasta tuskin on. Sumatra viihtyisi liikunnallisessa perheessä, siitä saisi varmasti väsymättömän lenkkikaverin ja se nauttisi yhteisistä aktiviteeteista. Tytöllä riittää myös voimaa, joka tulevan perheen on hyvä huomioida. Tarhalla Sumatra haukkuu jonkin verran, mutta ihmisten läsnä ollessa on aika hiljainen.

Sumatra on kaiken kaikkiaan todellinen luppakorvainen kultakimpale, oikea rakkauspakkaus!

Sumatra on kooltaan n. 50cm ja painoa tytöllä on n. 20 kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
23.2.2019
Tänään Sumatra teki elämänsä tärkeimmän matkan oman perheensä luokse Suomeen. Sumatraa kotona odotti myös koirakaveri Teppo sekä iso kasa leluja, joita Sumatra testaili ja piilotteli heti kotiin saapuessaan. Jatkossa tämä upea luppakorvainen neito tunnetaan nimellä Suma. Onnea perheelle yhteiseen tulevaisuuteen!

14.1.2019
Sumatra saa näin uuden vuoden alkuun ihania uutisia, se on juuri varattu omaan kotiin!

12.10.2018
Sumatra aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sumatra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sumatra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.