Päivitetty 24.02.2019

Kodin saanut koira: OTAVA


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
kastroitu


Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Herttainen Otava on löydetty kadulta hylättynä. Adinan ystävä oli kysynyt, jos Adina voisi auttaa koiraa ja niin Otava on päätynyt odottamaan oma kotiaan Cosoban tarhalle. 

Otava on selvästi häkkinsä rauhallisin koira. Myös vieraita ihmisiä se tulee haistelemaan hyvin luottavaisesti ja rohkeasti. Ihana Otava on luonteeltaan ystävällinen ja kohtelias. Otava ei juurikaan hauku tarhalla, mutta kotiutumisen myötä käytös voi toki muuttua. Sympaattinen Otava ei heti ensimmäisenä ole siellä missä tapahtuu, vaan se on enemminkin rauhallinen sivusta seuraaja. Otava on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen. Ulkoisesti Otavan hampaat on hyvässä kunnossa. Tarhalla Otava viettää mielellään aikaa Adinan sylissä. 

Otava asuu samassa häkissä Micuzan, Lalean  ja Piperin kanssa ja koirat tulevat todella hienosti juttuun keskenään.

Otavalla on arvion mukaan painoa noin 10-12 kg ja säkäkorkeutta noin 40cm. Pikkuisella on upea paksu turkki.

24.02.2019
Otava lensi Suomeen omaan kotiinsa 23.2.

13.01.2018
Ihana Otava on varattu omaan kotiin Suomeen. Valtavasti onnea Otavalle ja sen tulevalle perheelle <3

12.12.2018
Otava on lisätty adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Otava saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Otava on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Otavan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

http://www.youtube.com/watch?v=Eml_EI62OhE&fbclid=IwAR30gZv7pm3R0XO8ZnxXOCWReRfNL0C7WJ5WqpxKFQG_iAWihnnDJcfBNtc
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.