Päivitetty 14.12.2018

Kotia etsivä koira: CALLAIA (Happy Team)


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
30.10.2018
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.

Happy Teamiin ajateltiin aluksi koostuvan viidestä pennusta, joista ensimmäisenä omaan kotiinsa lensi  Stelian  ja myöhemmin seurasivat sisarukset FabianLorena, Denisa ja Melina. Seuraavalla reissulla kuitenkin kuultiin, että Happy Teamillä on myös kuudes jäsen, ruskea Catalina, joka pääsi myös etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Samalla reissulla ohjelmaan otettiin myös suloinen Callaia ja myöhemmin kävi ilmi, että mitä ilmeisimmin myös Callaia on osa Happy Teamiä!

Callaia on iloinen, utelias ja kiltti pentu, joka tarvitsee hieman aikaa uusien asioiden ihmettelyyn, mutta neidin rakkaus on selvästikin ostettavissa herkuilla, ja se reipastuukin niiden avulla melko nopeasti. Vaikka Callaia onkin omalla tavallaan hyvin reipas koira, on se myös hieman varovainen. Se jännittää hieman muiden koirien haukkumista sekä säpsyy äkkinäisiä ääniä, ja lapsiperhe ei ehkä olekaan aivan oikea paikka tälle herkemmän puoleiselle neidille.  Neiti asuu tässä hetkellä kahden muun nuoren koiran kanssa ja ne vaikuttavat tulevan hyvin toimeen keskenään.

Callaialla on ollut hieman ohut karva takajaloissa ja kasvoissa, nyt tilanne on kuitenkin parempi.

Korkeutta sirolla neidillä on tällä hetkellä noin 45 cm ja painoa noin 15 kg. Se voi aikuistuessaan saada vielä hieman lisää massaa.

Päivitykset
14.12.2018
Callaialla on häkkikaverinaan kaksi erittäin innokasta ikätoveria ja herkkä tyttö jääkin selvästi hieman syrjemmäksi eikä uteliaisuudestaan huolimatta oikein uskalla tulla kaiken hälinän ja sähläyksen keskelle. Callaia tulee kyllä ottamaan nameja kädestä ja sitä saa silittää, mutta se ei aivan pääse kuorestaan ulos ja vieraat selvästi jännittävät sitä. Neiti myös säikkyy äkkinäisiä liikkeitä. Callaian ympäristö on kaikin tavoin levoton ja se kuuntelee paljon ladon ääniä ja on selvästi hieman ahdistunut. Se hyötyisikin varmasti hurjan paljon rauhallisista kotioloista.

30.10.2018
Callaia on syyskuun vierailulla kovin kiinnostunut vieraista, mutta uskallus ei aivan riittänyt siihen, että se olisi tullut aktiivien rapsuteltavaksi. Se otti kuitenkin mielellään nameja ja tutun Adinan kanssa se on aivan tavallinen ja iloinen nuori koira. Hetken kuluttua vieraatkaan eivät jännitä enää niin paljon kun alkuun ja Callaia jää jo mielellään seurailemaan aktiivien touhuja.

26.7.2018
Kaunis Callaia innostui kovasti vierailijoista ja saikin kunnon ilohepuleita! Se vaikuttaa avoimelta, uteliaalta ja reippaalta koiralta, josta luultavasti kuoriutuu kotona nopeasti ikänsä mukainen riiviö. Vierailijoiden iholle se ei kuitenkaan tunge, vaan tarkkaillee mieluummin hieman jännittävää tilannetta kauempaa.

22.6.2018
Callaia aloitti kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Callaia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Callaia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Callaia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.