Päivitetty 10.03.2023

Kodin saanut koira: FABIAN (Happy Team), SUOMESSA


Syntymäaika: 5.11.2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perutiedot ja tausta

7.12.2022

Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet. Jokainen koira joka saapuu Suomeen meidän avulla, kulkee myös Onevetin kautta. Onevetin kanssa meillä on ollut yhteistyötä jo vuosien ajan ja olemme päässeet seuraamaan eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin työtä ja elämää lähietäisyydeltä. Onevetilla on klinikka Bukarestissa, sekä tarha Cosoban kylässä. Nyt kun kyläläiset tietävät, että alueella sijaitsee koriatarha, monet pitävät sitä erittäin vastuullisena ja helppona, kun tarhalle voi vaan viedä “turhat” koirat. Tämä tarkoittaa esim. pentuja jotka syntyy lähes tulkoot jokaisen leikkaamattoman nartun jokaisesta juoksusta, tai mikäli ei kiinnostusta ei vaan enää löydy tai perhe kokee ettei kykene enää huolehtimaan koirasta. Kuukauden aikana tarhalle hylättiin noin 60 pentua. Tämä on se syy, minkä takia Kulkureille sterilointi ja valistustyö ovat nostettu tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Happy Team koostuu meidän tietojemme mukaan viidestä pennusta, jotka dumpattiin tarhalle. Näistä viidestä Stelian löysi oman kotinsa Suomesta jo aiemmin ja keväällä 2018 myös Fabian, Lorena, Denisa ja Melina astuivat adoptio-ohjelmaan.

Syksyllä 2022 Fabian kuitenkin palautui yhdistykselle oltuaan kotona neljä ja puoli vuotta. Perheen resurssit eivät enää riittäneet Fabianin kanssa elämiseen, erityisesti ulkoilun haasteet tuottivat ongelmia edellisessä perheessä. Fabianin entinen perhe kertoo, että parhaita puolia Fabianissa ovat olleet rauhallisuus, itsenäisyys ja käsiteltävyys. Nyt joulukuun 2022 alussa Fabian on siirtynyt yhdistyksen kotihoitopaikkaan etsimään uutta kotia. Fabian on toki pitkään kotona oltuaan jo aivan eri tavalla valmis kotikoira, kuin tarhalta tulevat koirat; se on tottunut asumaan sisätiloissa ihmisten kanssa, se on tottunut jakamaan arkensa toisen koiran kanssa, käsittely on sille tuttua, yksinolot sujuvat mallikkaasti ja kerrostaloeläjän taidot ovat tassussa.

Fabian on varsinainen sylikoira. Kotihoitoon saavuttuaan se mönki heti kotihoitajan syliin kerjäämään rapsutuksia. Fabian sujahtaa hienosti valjaisiin ulkoiluja varten ja se rakastaakin metsässä kirmailua. Kotihoitoon siirtymä on ymmärrettävästi koiralle hermostuttava ja stressaava tilanne, joten kotihoitopaikassa totutellaan uuteen arkeen hyvin rauhallisesti. Ulkoilut kaupunkialueella ovat Fabianin mielestä olleet vielä jännittäviä. Ensimmäiset päivät se ulkoili häntä tiiviisti koipien välissä ja kävi ulkona vain tarpeillaan, minkä jälkeen lähdettin takaisin sisälle. Nyt melkein kaksi viikkoa myöhemmin Fabianin olemus on rentoutunut, häntä noussut ja lenkkeily alkaa kiinnostaa jo enemmän. Ulkona kohdattavat vieraat koirat saavat Fabianin kuitenkin vielä hermostumaan, se haukkuu toisille koirille ja hihnakäytöstä harjoitellaankin kotihoidossa. Hihnakäytöksen takia tulevan perheen olisi hyvä varautua työstämään ulkoilun haasteita kärsivällisesti ja positiivisesti kouluttaen. Kotihoitajan oman koiran kanssa ensimmäisenä iltana ilmassa oli pientä jännitystä puolin toisin, mutta hyvin nukutun yön jälkeen koirat ovat tulleet hienosti toimeen. Ulkoillessaan Fabian tukeutuu kotihoitopaikan tuttuun koiraan ja sitä voisikin olla omassa kodissa odottamassa koirakaveri.

Fabian on helppo koulutettava ja se on innoissaan opettelemassa uusia juttuja. Se osaakin ison repertuaarin temppuja kuten istu, maahan, kieri, odota, tassu ja toinen, saa mennä, ole hyvä, tänne ja nosta, jos hihna menee tassun ali. Fabian on kotihoidossa kerrostalossa, jossa se osaa hienosti asua. Alkupäivinä se murahteli jonkin verran rappukäytävästä kuuluville äänille, mutta jo viikon aikana murahtelu on vähentynyt. Fabianin masu ei kestä hyvin viljoja, kanaa tai maitotuotteita.

Fabian antaa pukea vaatteet päälle ja hoitotoimenpiteet ovat olleet sille ok. Omistajiensa kanssa Fabian tykkäsi hengailla rapsuteltavana ja löhöillä heidän kanssaan. Sisällä tuttujen ihmisten kanssa Fabian oli myös leikkisä ja hullunkurinen koira, eikä lastenkaan kanssa ollut vaikeuksia kun heitä tavattiin. Fabianin hoitopaikassa kävi vieras ihminen, jolle Fabian haukkui hetken aikaa, mutta saatuaan haisteltua vierasta, Fabian totesi tunkeilijan vaarattomaksi ja rauhoittui nopeasti.

Yhdistyksen pyynnöstä Fabianin edellinen omistaja vei Fabianin kattaviin eläinlääkäritutkimuksiin ennen kotihoitoon siirtymistä. Fabianilta otettiin verikokeet ja sen luusto kuvattiin. Veriarvot olivat mallillaan, mutta luustokuvista havaittiin matalat lonkkamaljat ja yhdessä nikamassa hienoista terävyyttä, mikä voi kertoa mahdollisesti alkavasta spondyloosista. Löydökset eivät vaikuta aiheuttavan tällä hetkellä kipua eivätkä vaadi toimenpiteitä, mutta Fabianin tulevan omistajan tulee huolehtia Fabianin terveydentilanteen seuraamisesta asianmukaisesti. Kaikkien energisten ja menevien koirien tavoin Fabian hyötyisi varmasti hieronnasta ja löydösten takia Fabianin kehonhuolto onkin tärkeää.

Fabianin strategiset mitat ovat noin 47cm ja 23kg.

Päivitykset

10.3.2023

Fabian varattiin pitkän etsinnän jälkeen omaan kotiinsa, minne se pääsi matkustamaan viime viikolla.

16.01.2023

Fabian on ollut kotihoidossa jo kuukauden ja poitsulla sujuukin mitä hienoiten! Joulun aikaa Fabian vietti kotihoitajan ja tämän sukulaisten kanssa mallikkaasti. Fabian ottaakin vieraat ihmiset uteliaasti vastaan. Uusi vuosi oli Fabianille vaikeampi ja rakettien paukkuessa Fabian tärisi sekä läähätti pelosta. Uuden vuoden raketit aiheuttivat Fabianille hieman takapakkia ulkoiluun ja ulkoilu on siitä asti ollutkin entistä jännempää. Tätä on kuitenkin lähdetty pikkihiljaa työstämään. Koiraseurasta ulkoilutilanteissa on selkeästi Fabianille apua ja koirakaverin kanssa sekä rauhallisemmalla alueella hän pärjääkin paremmin. Perheen tulee varautua siihen, että ulkoilun harjoitteleminen aloitetaan Fabianin kanssa alusta ja edetään täysin koiran ehdoilla. Fabianin kanssa autoilu sujuu mallikkaasti. Fabian on ihana ja utelias pikku kaveri, josta saa rakkaan rapsutuksia kerjäävän sylikoiran sekä energisen leikkikaverin. 

Fabianista lisätty uusia kuvia ja videoita!

7.12.2022
Fabian palaa neljän ja puolen vuoden kotielämän jälkeen adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotiaan. Tiedot Fabianista päivittyvät ja tarkentuvat, kunhan kotihoitaja tutustuu Fabianiin paremmin. Lisätty uusia kuvia pojasta kotielämän varrelta.

20.5.2018
Fabian lensi muiden sisarustensa kanssa Suomeen eilen, lauantaina. Matka lentokentältä jatkui kohti omaa kotia!

29.4.2018
Fabian varattiin viimeisenä Happy Teamin jäsenenä omaan kotiinsa 27.4.2018.

1.4.2018
Fabian on iloinen ja leikkisä pentu, joka vipeltää menemään poikki pihamaan. Se vaikuttaa mutkattomalta ja sosiaaliselta ja tuleekin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja myös ihmisiä kohtaan suhtautuu avoimesti ja huolettomasti. Fabianin ei kuultu haukkuvan maaliskuun visiitin aikana.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Fabian saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi sillä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi ja se on steriloitu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fabianin yhteyshenkilö on Oona Sildén.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.