Kodin saanut koira: AKIRA (Happy Team) (Ent. Lorena)

Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Vantaa)
Kokoarvio:

 

Perutiedot ja tausta

(Päivitetty 12.8.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet. Jokainen koira joka saapuu Suomeen meidän avulla, kulkee myös Onevetin kautta. Onevetin kanssa meillä on ollut yhteistyötä jo vuosien ajan ja olemme päässeet seuraamaan eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin työtä ja elämää lähietäisyydeltä. Onevetilla on klinikka Bukarestissa, sekä tarha Cosoban kylässä. Nyt kun kyläläiset tietävät, että alueella sijaitsee koriatarha, monet pitävät sitä erittäin vastuullisena ja helppona, kun tarhalle voi vaan viedä “turhat” koirat. Tämä tarkoittaa esim. pentuja jotka syntyy lähes tulkoot jokaisen leikkaamattoman nartun jokaisesta juoksusta, tai mikäli ei kiinnostusta ei vaan enää löydy tai perhe kokee ettei kykene enää huolehtimaan koirasta. Kuukauden aikana tarhalle hylättiin noin 60 pentua. Tämä on se syy, minkä takia Kulkureille sterilointi ja valistustyö ovat nostettu tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Happy Team koostuu nykytiedon mukaan 8 pennusta, joista Stelian , Fabian, Lorena(Akira), Denisa ja Melina ovat kaikki jo Suomessa. Callaia ja Catalina ovat vielä Romaniassa ja yksi tiiminjäsen on mahdollisesti matkaamassa Saksaan.

Lorenasta tuli Suomessa Akira ja hän palasi 7.8.2018 uudelleen kotia etsiväksi koiraksi, itsestään riippumattomista syistä. Akira “Kira” on tällä hetkellä kotihoidossa aikuisperheessä, johon myös kuuluu cockerspanieli uros. Kira tulee hienosti toimeen Felixin kanssa ja saa siitä paljon rohkeutta ja tukea. Ulkoilu on Kiran mielestä todella pelottavaa, ja Felixin tuki onkin tärkeää tässäkin asiassa. Tällä hetkellä Kira on noin 50cm korkea ja sutjakkaassa kunnossa. Kiralle etsitään kokemusta omaavaa kotia, ja kiltti koirakaveri on plussaa.

Päivitykset

19.8.2018
Joskus asiat vaan etenee kuin juna raiteillaan. Akiran kohdalla näin kävi sillä tyttö ei pitkään kerennyt olla kotihoidossa ennen kuin tällaisen hieman mietteliään, herkän tytön täydellinen koti rauhallisella koirakaverilla huomasi hänet. Akira on tänään muuttanut uuteen omaan kotiinsa <3

12.8.2018
Akira, tuttavallisemmin Kira, on tosiaan asunut nyt noin viikon verran hoitokodissaan Vantaalla. Kotihoitaja kertoo yhteiselosta ja Kirasta näin: “Kira on nyt ollut meillä viikon. Parissa päivässä se alkoi luottamaan meihin. Se on tosi kiltti, ei murise ihmisille (ainakaan meille ei ole ensimmäisen päivän jälkeen murissut) vaikka tehdään jotain epämiellyttävää, kuten puetaan valjaat päälle. SIlloin hän kyllä menee makarooniksi, kun uloslähtö ei ole kiva juttu. Hän tykkää meistä kovasti, tykkää rapsuttelusta ja on muutenkin sisällä tosi iloinen ja hyväntuulinen tyyppi. Hänen kohdallaan ei pesut, kynsien leikkuut tai muut hoitotoimenpiteet tuota hankaluuksia.

Ulkoilu on tosiaan hänestä kovin pelottavaa. Hän ei ole yhtään aggressiviinen kenellekään ulkona, jos jokin pelottaa, hän vain haluaisi nopeasti takaisin sisään. Ja vetää silloin tosi voimakkaasti. Ollaan kävelty koko ajan samaa 10 minuutin lenkkiä ja se sujuu koko ajan paremmin, vaikka välillä tulee takapakkiakin. Aamulenkit ovat helpoimpia, kun ei ole yleensä muita liikkeellä. Pääosin onkin tehty tuo kävely aamulla ja illalla, päivällä vain piipahdetaan tekemään asiat talon takana olevan hiekkatien varteen. Päivällä on liikaa porukkaa ulkona, silloin hän ei halua liikkua.

Kira on meillä pissannut sisälle vain kerran, silloin ekana päivänä. Muutoin hän on ollut täysin sisäsiisti, tekee heti asiat ulos, kun sinne mennään. Varmaan, että pääsisi nopeasti taas sisälle… Kira ei hauku, kun on yksin, mutta saattaa tosiaan tehdä omia askartelujaan, kuten repiä mattoa.

Kira tykkää leikkiä Felixin (hoitokodin uros cockerspanieli) kanssa. Se on Felixin perässä uskaltanut myös meidän omalle pihalle jo viikon aikana kolme kertaa. Kolmannella kerralla vietti siellä pidemmän aikaa, varmaan melkein kymmenen minuuttia. Se sopisi siis hyvin myös toisen koiran kaveriksi, kunhan se kaveri on kiltti, koska Kira ei koskaan sano mistään Felixillekään takaisin. Felix saisi ottaa siltä lelut ja luut ja mitä vaan, eikä Kira sano mitään. Se ei tunnu olevan yhtään myöskään ruuastaan tarkka, eli antaisi varmaan syödä ruokansakin, jos emme vahtisi vieressä.”

7.8.2018
Akira palasi itsestään riippumattomista syistä takaisin kotia etsiväksi koiraksi. Tyttö on Vantaalla kotihoidossa. Illalla lisätään hieman kuvia ja kertomusta Kirasta tänä päivänä.

20.5.2018
Lorenasta tuli Akira ja hän saapui omaan kotiinsa muiden sisarusten tavoin eilen, lauantaina.

22.4.2018
Lorena varattiin juuri omaan kotiinsa.

1.4.2018
Lorena on todellinen peruspentu, se touhuaa menemään tarhan ulkoilualueella ja vaikuttaa reippaalta ja tasapainoiselta yksilöltä. Lorena on tällä hetkellä sosiaalinen ja avoin pentu, ja se tulee ainakin toistaiseksi erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Lorenan ei kuultu haukkuvan maaliskuun visiitin aikana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lorenan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: