Päivitetty 13.10.2018

Kodin saanut koira: CATALINA (Happy Team)


Syntymäaika: Noin 11/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Steriloidaan

 

Perutiedot ja tausta

(Päivitetty 20.7.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet. Jokainen koira joka saapuu Suomeen meidän avulla, kulkee myös Onevetin kautta. Onevetin kanssa meillä on ollut yhteistyötä jo vuosien ajan ja olemme päässeet seuraamaan eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin työtä ja elämää lähietäisyydeltä. Onevetilla on klinikka Bukarestissa, sekä tarha Cosoban kylässä. Nyt kun kyläläiset tietävät, että alueella sijaitsee koriatarha, monet pitävät sitä erittäin vastuullisena ja helppona, kun tarhalle voi vaan viedä “turhat” koirat. Tämä tarkoittaa esim. pentuja jotka syntyy lähes tulkoot jokaisen leikkaamattoman nartun jokaisesta juoksusta, tai mikäli ei kiinnostusta ei vaan enää löydy tai perhe kokee ettei kykene enää huolehtimaan koirasta. Kuukauden aikana tarhalle hylättiin noin 60 pentua. Tämä on se syy, minkä takia Kulkureille sterilointi ja valistustyö ovat nostettu tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Ensin luulimme, että Happy Teamsiin kuului viisi pentua mutta touko-kesäkuun reissulla aktiiveillemme esiteltiin vielä yksi, joka kuuluu samaan porukkaan. Tämä on kaunis, suklaanruskea narttu, Catalina. Stelian saapui ensimmäisenä omaan kotiinsa Suomeen ja sitä seurasi FabianLorena, Denisa ja Melina.

Pentujen arvioidaan kasvavan keskikokoisiksi aikuisiksi, noin 45-50cm/16-18kg.

Tapasimme Catalinan myös heinäkuussa. Tällöin tyttö oli siirretty päärakennuksen viereisiin oleviin tiloihin ja tyttö pääsee ulkoilemaan sisäpihalle jossa myös me hänet tapasimme. Catalina on sydänmurskaaja. Niin hieno, vieno, iloinen pitkäsäärinen kaunotar. Hän tulee iloisesti juosten meidän luokse, nuuskii ja tervehtii. Vauhtia on sen verran, että ei oikein malttaisi pysähtyä paikalleen kovinkaan pitkäksi aikaa. Catalina on kauniin suklaanruskea väristykseltään ja siitä varmasti saisi kivan koiran, joka jaksaa tehdä ja liikkua. Catalina sopii monenlaiseen kotiin, mutta ei ihan sohvaperunaksi pelkästään.

Päivitykset

12.10.2018
Catalina lensi Suomeen 6.10.2018, ja matka jatkui lentokentältä yhdessä perheensä kanssa kohti omaa kotia.

28.8.2018
Ja näin vielä yksi Happy Teamiläinen varattiin omaan kotiin, Suomeen. Onnea Catalina kaunokainen ja perhe!

20.6.2018
Catalina on myös, sisarustensa tavoin, reipas peruspentu. Se hyppii ja ilakoi vieraista ja riepottelee innoissaan hajuhuivia jota aktiivimme käyttää “jäänmurtajana” tutustuessa koiriin. Catalina vaikuttaa olevan kivalla tavalla energinen, utelias ja kiinnostunut. Se peilaa hyvin tunteita ihmiseltä, ja rauhoittuu nopeasti jos ihminen ei sitä villitse tai yllytä.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Catalina saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Catalina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Catalinan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.