Päivitetty 02.10.2019

Kodin saanut koira: CATALINA (Happy Team) (Suomessa)


Syntymäaika: Noin 11/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (Kouvola)
Steriloitu

 

Perutiedot ja tausta

Päivitetty 28.7.2019
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet. Jokainen koira joka saapuu Suomeen meidän avulla, kulkee myös Onevetin kautta. Onevetin kanssa meillä on ollut yhteistyötä jo vuosien ajan ja olemme päässeet seuraamaan eläinlääkäripariskunnan, Adina ja Dragos Vladutin työtä ja elämää lähietäisyydeltä. Onevetilla on klinikka Bukarestissa ja klinikan Adina Vladut on myös perustanut yhdistyksen One Rescue Associationin. Tämä yhdistys ylläpitää tarhaa Cosoban kylässä. Kyläläiset tietävät, että alueella sijaitsee koiratarha ja monet pitävät tekoa vastuullisena ja helppona, kun tarhalle voi vaan viedä “turhat” koirat. Tämä tarkoittaa esim. pentuja jotka syntyy lähes tulkoot jokaisen leikkaamattoman nartun jokaisesta juoksusta, kun ei kiinnostusta ei vaan enää löydy tai perhe kokee ettei kykene enää huolehtimaan koirasta. Yhden kuukauden aikana tarhalle hylättiin noin 60 pentua. Tämä on se syy, minkä takia Kulkureille sterilointi ja valistustyö ovat nostettu tärkeysjärjestyksessä kärkisijoille. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Happy Teamsiin tutustuimme keväällä 2018. Alkuun saimme käsityksen, että Happy Teamsiin kuului viisi pentua mutta touko-kesäkuun reissulla aktiiveillemme esiteltiin vielä yksi, joka kuuluu samaan porukkaan. Tämä on kaunis, suklaanruskea narttu, Catalina. Stelian saapui ensimmäisenä omaan kotiinsa Suomeen ja sitä seurasi FabianLorena, Denisa ja Melina. Porukkaan kuuluu vielä yksi pentu, joka muutti Saksaan.

Catalina muutti omaan kotiinsa Suomeen, lokakuussa 2018. Nyt, 28 heinäkuuta 2019 se tulee uudelleen kotia etsimään perheessä tapahtuneen suuren muutoksen takia.

Catalinalle etsitään aikuiskotia, jossa on resursseja ja jaksamista tehdä asioita sen kanssa. Catalina on nuori, iloinen tyttö joka rakastaa juoksemista. Lasten leikkejä ja vauhdikkuutta Catalina stressaa ja nykyisessä perheessään on myös kokenut tarvetta paimentaa yhtä lapsista ja tästä syystä emme tule Catalinaa luovuttamaan lapsiperheeseen. Stressaaminen oirehtii tassujen jyrsimisellä ja Catalina myös vetäytyy omiin oloihin enemmän kuin aiemmin. Catalina on sisimmiltään kuitenkin koira joka nauttii ihmisseurasta, joten tilanne ei ole sille mukava. Catalina on käytetty nykyisen omistajan toimesta eläinlääkärillä, eikä lisääntyneen stressikäyttäytymisen taustalta löytynyt terveysongelmia. Myös omistajan raskas elämäntilanne saattaa olla osatekijä Catalinan stressinnousuun.

Catalinassa on myös valtavasti positiivisia puolia. Catalina on tullut toimeen kaikkien tapaamiensa koirien kanssa. Tyttö haluaisikin pysähtyä lenkillä leikkimään jokaisen vastaantulevan koiran kanssa. Kotiin tulevat vieraatkin Catalina hyväksyy hyvin, jos vierailla on koira mukana. Vieraille on tärkeää etukäteen ohjeistaa, kuinka Catalinan kaltainen varautuva koira tulee kohdata.

Catalina rakastaa juoksemista ja vauhtia tällä tytöllä riittää. Catalina on tottunut pääsemään päivittäin omaan aidattuun pihaan päästelemään höyryjä.  Nenää Catalina käyttää taitavasti ja yksi sen lempiharrastuksista on namiaarteiden etsiminen puutarhasta. Myös esteiden ylitys on tytön mieleen, ja siitä saattaisi saada oivan harrastuskaverin. Catalina rakastaa ruokaa ja on erittäin namimotivoitunut. Catalina tottelee omaa nimeään, osaa käskystä istua, antaa tassua, mennä maahan ja kieriä. Ruoan Catalina syö vasta kun lupa on annettu, kärsivällisyyttäkin siis riittää. Lenkille Catalina on aina valmis lähtemään. Ilmojen viiletessä Catalina tarvitsee vaatetusta. Catalina vetää useimmiten hihnassa voimakkaasti, mutta lenkin edetessä vetäminen yleensä loppuu. Catalina on käynyt myös koirapuistoissa viihtymässä.

Catalina osaa taitavasti säädellä omaa vireystilaansa.

Työpäivien ajan Catalina on pääsääntöisesti ollut oikein kiltisti. Muutaman kerran on Catalina kuitenkin saanut idean askarrella nahkahanskat ja lasten kengät uuteen uskoon, joten sille on hyvä jättää jotain sopivaa virikettä yksinolon ajaksi, esim. luu tai täytetty Kongi. Catalina on täysin sisäsiisti.

Kynsienleikkaus sujuu niin mukavasti, että Catalina saattaa nukahtaa syliin toimenpiteen ajaksi. Hampaatkin antaa harjata, mutta korvien tutkiminen ja turkin pesu vaativat jo herkuilla lahjontaa. Oman ihmisen sylissä Catalina viihtyy rapsuteltavana. Alkuun Catalina nukkui omassa pedissä eri huoneessa, mutta viimeaikoina on hakeutunut nukkumaan omistajan sängyn viereen. Tulisi kyllä viereenkin nukkumaan, jos lupa heltiäisi. Yöt nukkuu rauhallisesti.

Kauniin, pitkäsäärisen Catalinan strategiset mitat on 16 kg ja säkäkorkeus noin 54cm.

 

Päivitykset

2.10.2019

Catalina on muuttanut uuteen omaan kotiin.

15.9.2019
Kaunis Catalina on varattu uuteen omaan kotiin, minne se pääsee muuttamaan vielä syyskuun aikana. Kaikkea hyvää jatkoon, Catalina ja perhe, sekä kiitos ensimmäiselle perheelle siitä huolenpidosta ja rakkaudesta jota Catalina teiltä sai <3

12.10.2018
Catalina lensi Suomeen 6.10.2018, ja matka jatkui lentokentältä yhdessä perheensä kanssa kohti omaa kotia.

28.8.2018
Ja näin vielä yksi Happy Teamiläinen varattiin omaan kotiin, Suomeen. Onnea Catalina kaunokainen ja perhe!

20.7.2018
Tapasimme Catalinan myös heinäkuussa. Tällöin tyttö oli siirretty päärakennuksen viereisiin oleviin tiloihin ja tyttö pääsee ulkoilemaan sisäpihalle jossa myös me hänet tapasimme. Catalina on sydänmurskaaja. Niin hieno, vieno, iloinen pitkäsäärinen kaunotar. Hän tulee iloisesti juosten meidän luokse, nuuskii ja tervehtii. Vauhtia on sen verran, että ei oikein malttaisi pysähtyä paikalleen kovinkaan pitkäksi aikaa. Catalina on kauniin suklaanruskea väristykseltään ja siitä varmasti saisi kivan koiran, joka jaksaa tehdä ja liikkua. Catalina sopii monenlaiseen kotiin, mutta ei ihan sohvaperunaksi pelkästään.

Pentujen arvioidaan kasvavan keskikokoisiksi aikuisiksi, noin 45-50cm/16-18kg.

20.6.2018
Catalina on myös, sisarustensa tavoin, reipas peruspentu. Se hyppii ja ilakoi vieraista ja riepottelee innoissaan hajuhuivia jota aktiivimme käyttää “jäänmurtajana” tutustuessa koiriin. Catalina vaikuttaa olevan kivalla tavalla energinen, utelias ja kiinnostunut. Se peilaa hyvin tunteita ihmiseltä, ja rauhoittuu nopeasti jos ihminen ei sitä villitse tai yllytä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Catalina saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Catalina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Catalinan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.