Kodin saanut koira: TONKS (Happy Team) (ent. Denisa) SUOMESSA

Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: Narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Porvoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perutiedot ja tausta

3.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. 

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Happy Team koostuu meidän tietojemme mukaan viidestä pennusta, jotka hylättiin tarhalle. Pentueeseen kuuluvat Stelian, Fabian, Lorena, Denisa ja Melina. Denisa nykyinen Tonks on asunut Suomessa toukokuusta 2018 asti. Tonks palaa nyt kotia etsiväksi, itsestään johtumattomista syistä. Tonks on kotiutunut oikein hyvin Suomeen ja onkin ollut kovin rauhallinen ja sympaattinen tapaus. Tonksin sisarus Fabian etsii myös kotia kotihoidosta käsin.

Tonks elää kerrostalossa kahden lapsen kanssa. Tonks pärjää oikein hyvin lasten kanssa ja nauttiikin niiden seurasta. Tonks myös pitää rapsutuksista ja on kunnon sohvaperuna. Omistaja kuvaileekin Tonksia erittäin rauhalliseksi ja tasapainoiseksi kaveriksi, joka on herkkujen perään. Tonks ei ole moksiskaan, jos menee vieraan ihmisen luokse hoitoon, kunhan se saa rauhassa makoilla ihmisen kainalossa sohvalla. 

Tonks on kerrassaan ihastuttava koira. Yksinolot sujuvat hienosti eikä Tonks hauku äänille. Se saattaa vieraassa paikassa käydä vähän tuhahtelemassa ovella, mutta pääsääntöisesti on rauhallinen. Tonksin hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, se antaa harjata turkkia ja leikata kynnet. Tonks ulkoilee nätisti hihnassa ja ohitukset sujuvat mallikkaasti. Hienon neidin tavoin Tonks ei välitä sateisesta tai kylmästä säästä, mutta antaa pukea takin ja töppöset, jolloin meno on mukavampaa. Tonks on myös tavannut kissoja, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. 

Tonks on myös käynyt kattavassa terveystutkimuksissa, jossa siltä otettiin verikokeet sekä luustokuvat. Tonksilla ei havaittu tuloksissa mitään poikkeavaa. Hieman matalat lonkkamaljat tällä neidillä on, mutta eläinlääkärin arvion mukaan se ei vaikuta Tonksin elämään. On kuitenkin hyvä varautua, että vanhemmiten tämä voi altistaa nivelrikolle ja onkin tärkeää pitää hyvää huolta Tonksin lihaskunnosta esimerkiksi hieronnalla.

Tonksin rauhallisuuden takia, sen voisi kuvitella monenlaiseen kotiin, myös lapsiperheeseen. Tonksista ei saa todella aktiivista lenkkikaveria pitkille vaelluksille, sillä tämä neiti nauttii enemmän sohvan lämmöstä ja rauhallisesta kävelystä. Tonks tule varmasti nauttimaan aivotyöskentelystä, yhteisestä tekemisestä ja rapsutuksista. Tonks jännittää isompia koiria, yleisesti on kuitenkin tullut muiden koirien kanssa toimeen. Neiti on yleisesti välinpitämätön muita koiria kohtaan. Kissojen kanssa Tonks pääsee myös toimeen, eikä niistä välitä. Täytyy kuitenkin muistaa, että kodinvaihdoksen muutoksen myötä Tonksin käytös voi muuttua ja on tärkeää antaa neidille aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen.

Tonks on kooltaan noin 45cm ja painaa 17kg.

Päivitykset

3.3.2023
Tonks on päässyt omaan kotiinsa ja päässyt jo tutustumaan perheen toiseen koiraan. Onnea Tonks ja Tonksin perhe! <3

24.2.2023
Tonks on varattu omaan kotiinsa ja matkustaa sinne pian. Onnea Tonks ja tuleva perhe!

23.1.2023
Tonks eniten Denisa palaa kotia etsiväksi. Ylhäältä voi lukea tästä neidistä lisää tietoja. Toivottavasti tämä ihanuus löytää pian oman kotinsa.

20.5.2018
Denisa saapui kotiin Suomeen eilen lauantaina. Uudeksi nimekseen hän sai Tonks.

29.4.2018
25.4.2018 Denisa varattiin ikomaan kotiinsa.

1.4.2018
Denisa ei ole yhtä vilkas kuin sisaruksensa, vaan vaikuttaa olevan enemmän filosofityyppiä. Typy ei kuitenkaan missään nimessä vaikuta aralta, vaan tulee kyllä luokse ja antaa rapsutella ja on tyytyväinen oloonsa. Toki voi olla, että kotioloissa tästäkin neidistä löytyy sitten se turbovaihe, kuten pennuista tapaa löytyvän. Denisan ei kuultu haukkuvan maaliskuun visiitin aikana.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Denisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Denisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Denisan yhteyshenkilö on Jaate Serlippens

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: