Päivitetty 07.11.2018

Kodin saanut koira: DARIN


Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

Taustaa ja nykyhetki
22.8.2018

Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen ja ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut jo vuosia aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kulkureiden adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.  Koirat tulevat hänelle rakkaiksi ja hän haluaa olla 100%:sen varma että koirat saavat varmasti ansaitsemansa rakastavat loppuelämiensä kodit.
Nuoren, arviolta n. 2- vuotiaan Darinin tarina on tuiki tavallinen tarina Romaniassa, synnyttyään väärille ihmisille, jotka siihen sitten aikanaan kyllästyivät.
Takkuinen ja erittäin laihassa kunnossa ollut pieni Darin löytyi aivan Luizan kodin läheltä 2016, eräältä pellolta. Sinne sen oli joku tuonut ja hylännyt. Luizan naapurustosta kuitenkin joku osasi kertoa melko varmaa tietoa siitä, kuka ja millainen mieshenkilö on koiran pellolle jättänyt. Tällä miehellä on enemmänkin koiria, eikä niistä ole koskaan pidetty huolta sekä hänen tiedetään ihan fyysisestikkin pahoinpidelleen koiriaan.

Darinin kohtalo ennen Luizalle pääsyään on ollut surullinen. Siitä kertoi kiinnioton jälkeen myös Darinin käytös, vieraiden ihmisten lähestyessä sitä. Se pyrki ihmisiä pakoon tai nojaili täristen seinää vasten kun se huomasi että sitä vain katsoi. Ikään kuin tietäen odottaa, että sille tehdään pahaa.
Pikkuhiljaa hyvin hitaasti, päivä kerrallaan se alkoi huomaamaan että sen ympärillä olevat uudet ihmiset eivät tekisikään mitään muuta, kuin antaisivat ruokaa ja jotain, mitä se ei ollut koskaan aiemmin kokenut: lempeitä sanoja ja hyvän olon tunnetta kun ihminen tuli viereen. “Rakkaudeksi” -me sitä kutsuimme.
Ajan kuluessa Darin alkoi luottamaan Luizaan sekä hänen mieheensä. Ja mikä iloinen koirapoika siitä tulikaan esiin. Se oli leikkisä ja erittäin kiltti. Puoli pitkä pehmeä turkki, jonka pitäminen takuttomana vaatii hoitoa. Se antoi hienosti kammata turkkiaan ja jopa nautti, kun sille näitä hoitotoimenpiteitä tehtiin rauhallisesti ja koko ajan jutellen lempeästi.

Uudelta kodilta vaadittiinkin täydellistä ymmärrystä ihmisen aiheuttamia traumoja kokeneen Darinin kotiutumisessa, ajan antamiseen, kärsivällisyyden ja lempeyden suhteen. Sekä Darinin tukemiseen, sen tavatessa uusia ihmisiä.

Alunperin Darinille toivottiin kotia jossa on aivan pieniä lapsia. Pienempien lasten mahdollinen äkillinen kosketus tai muu huomio olisi voinut hidastaa juuri Darinin kohdalla kotiutumis- ja luottamussuhteen syntymistä.
Darin oli  hyvä esimerkki siitä, kuinka traumojakin kokeneen, kuitenkin terveen ja perus reippaan koiran voi saada toipumaan ja voimaan henkisesti hyvin, kunhan sen luottamus on voitettu kärsivällisyydellä ja rakkaudella. Darin pääsi Suomeen ja kotiin jossa siitä tuli esiin energinen kiltti kotikoira.
Kesäkuussa 2018 se kuitenkin päätyi täysin itsestään riippumattomista syistä etsimään uutta kotia. Toiveena oli, että se pääsisi muuttamaan Netta-koiran kanssa, jonka rinnalla oli elänyt Suomessa viimeisen vuotensa.
Eokuun 2018 alussa Netta löysikin uuden kodin, joka lähtökohtaisesti etsi vain yhtä koiraa, mutta joka otti Darinin Netan mukana matkaan hoitosopimuksella.
Ja tänään Darinia kohtasi valtavan iso onni: koti ilmoitti asiaa hyvin paljon harkinneena, että ei aio enää Darinistakaan luopua. Ja näin Darin olikin jo matkannut kotiin.

Kiltti ja kaikille ystävällinen Darin on n. 40 cm korkea ja painaa vajaat 15 kg.

Päivitykset
22.8.2018
Darin ei etsi enää kotia.

30.6.2018
Darin palaa kotia etsiviin koiriin, siitä itsestään riippumattomista syistä.
Darin on puolitoista vuotta asunut täällä Suomessa Netta-koiran kanssa, ja ajatus siitä että nämä kaksi koiraa löytäisivät uuden kodin yhdessä, on olemassa. Ne tulevat loistavasti toimeen keskenään ja ovat energia tasoiltaan samanlaisia. Netasta voit lukea tästä: https://kulkurit.fi/arrietty/

Darin on edelleen kiltti ja aivan tavallinen perhekoira. Se on iloinen ja leikkisä, isolla energialla varustettu nuori poika. Siksipä tarvitseekin kodin jossa saa paljon liikuntaa, seuraa, tekemistä ja aktiviteettejä.

Mikäli Darin ja Netta muuttaisivat samaan kotiin, tulee omat resurssit harkita tarkoin. Kaksi koiraa tarkoittaa tupla kuluja sekä tuplasti energiaa itseltäänkin. Vaikka koirat puuhaavat keskenään, tulee niiden kanssa tehdä paljon asioita.

Darin ei ole Luizalle tulon jälkeen elänyt ainoana koirana, joten voisi olla suotavaa, että mikäli se EI muuta Netan kanssa, perheessä olisi jo toinen kiltti ja leikkisä koira. Darin tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa.

Darin etsii uutta kotia Lappeenrannasta käsin.

20.11.2016
Oma koti ja se mitä me rakkaudeksi  kutsumme, odottaa vihdoin Darinia aivan nurkan takana.
Darin on tänään varattu omaan odottovaan kotiinsa.  Onnea perheelle.

8.1.2017
Darin on saapunut omaan kotiinsa Suomeen.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.  Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Darin on Suomessa kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja se on ennen Suomeen tuloa Romaniassa testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Darin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Darinin yhteyshenkilö: Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.