Päivitetty 22.08.2018

Kodin saanut koira: Netta (ent. Arrietty)


Syntymäaika: 10-11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Lappeenranta)
steriloitu

 

Taustaa ja nykyhetki
30.6.2018
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Suuri osa niistä syntyy koirille kuten Gwenna, jolla luultavasti on ollut omistaja, joka on pitänyt siitä edes jotenkin huolta. Kun omistaja huomaa koiransa odottavan pentuja, se saa lähteä sillä pennut ovat ylimääräinen ja epätoivottu kulu. Niinpä Gwenna synnytti kuusi pentuaan turvattomalle pihamaalle. Pennut kasvoivat ja alkoivat liikkua. Lopulta ne kohtasivat romanialaisittain hyvin tyypillisen kohtalon, sillä kaikki kuusi pentua päätyivät autotielle eikä yksikään niistä selvinnyt.
Pian tapahtuneen jälkeen Gwenna alkoi jälleen odottaa pentuja. Tällä kertaa Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin henkilökunta riensi hätiin ennen kuin sama pääsisi toistumaan. Gwenna ja sen kolme pentua Arren, Arrietty ja Marnie saivat rauhassa elellä Onevetin hoitolassa. Pennut varttuivat turvallisessa ympäristössä ja pääsivät sitten aikanaan adoptio-ohjelmaamme.

Arrietty sai 2016 vuonna Suomeen muutettuaan uuden nimen, Netta. Se on edelleen iloinen ja utelias tyttö, joka tulee reippaasti tutustumaan uusiin ihmisiin. Se touhottaa tyytyväisenä ympäriinsä ja vaikuttaa hyvin tasapainoiselta.

Netta on  noin 15 kg eli  keskikokoinen koira.

Päivitykset
22.8.2018
Netalla menee erinomaisesti uudessa kodissaan ja se on koko perheen suuri rakkaus. Sen elämänkumppani Darin matkasi Netan mukana hoitoon, muta koti on asiaa harkittuaan ilmoittanut, ettei Darininkaan tarvitse enää etsiä kotiaan. Se on jo siellä. Netta jatkaa siis elämäänsä Darinin kanssa. 

9.8.2018
Netta on matkannut uuteen kotiinsa. Mukaan tuli myös Darin hoitopaikka sopimuksella.

6.8.2018
Netta on tänään varattu uuteen omaan kotiinsa. Ja mikä parasta; vaikka sen kämppis Darin jää vielä omaa kotiaan odottavaksi, se matkaa Netan mukana tämän kotiin, odottamaan sitä omaa uutta kotiaan.

30.6.2018
Netta palaa kotia etsiviin koiriin, siitä itsestään riippumattomista syistä.
Netta on puolitoista vuotta asunut täällä Suomessa Darin-koiran kanssa, ja ajatus siitä että nämä kaksi koiraa löytäisivät uuden kodin yhdessä, on olemassa. Ne tulevat loistavasti toimeen keskenään ja ovat energia tasoiltaan samanlaisia. Darinista voit lukea tästä: https://kulkurit.fi/darin/

Netta on edelleen kiltti ja aivan tavallinen perhekoira. Se on iloinen ja leikkisä, isolla energialla varustettu tyttö. Siksipä tarvitseekin kodin jossa saa paljon liikuntaa, seuraa, tekemistä ja aktiviteettejä.

Mikäli Netta ja Darin muuttaisivat samaan kotiin, tulee omat resurssit harkita tarkoin. Kaksi koiraa tarkoittaa tupla kuluja sekä tuplasti energiaa itseltäänkin. Vaikka koirat puuhaavat keskenään, tulee niiden kanssa tehdä paljon asioita.

Netta on Suomeen tulon jälkeen asunut ensin yksin, ainoana koirana ja sittemmin saanut kaverikseen Darinin. Netta pärjäisi myös ainoana koira, mikäli ei muuta yhdessä Darinin kanssa.
Netta tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa, mutta saattaa aluksi kotona sisällä hiukan vahtia resursseja.

Netta etsii uutta kotia Lappeenrannasta käsin.

3.5.2016
Kaunis Arrietty on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

24.5.2016
Suloinen Arrietty matkasi viikonloppuna  kotiinsa. Onnea koko perheelle!

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.  Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Netta on Suomessa steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja ennen Suomeen tuloa testattu Romaniassa useiden sairauksien varalta. Lisäksi Netta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

yhteyshenkilö: Marika Stillman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.