Päivitetty 03.10.2016

Kodin saanut koira: GWENNA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

31.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Suuri osa niistä syntyy koirille kuten Gwenna, jolla luultavasti on ollut omistaja, joka on pitänyt siitä edes jotenkin huolta. Kun omistaja huomaa koiransa odottavan pentuja, koira saa lähteä, sillä pennut ovat ylimääräinen ja epätoivottu kulu. Niinpä Gwenna synnytti kuusi pentuaan turvattomalle pihamaalle. Pennut kasvoivat ja alkoivat liikkua. Lopulta ne kohtasivat romanialaisittain hyvin tyypillisen kohtalon, sillä kaikki kuusi pentua päätyivät autotielle eikä yksikään niistä selvinnyt.
Pian tapahtuneen jälkeen Gwenna alkoi jälleen odottaa pentuja. Tällä kertaa Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin henkilökunta riensi hätiin ennen kuin sama pääsisi toistumaan. Nyt Gwenna ja sen kolme pentua Arren, Arrietty ja Marnie ovat saaneet rauhassa elellä Onevetin hoitolassa. Pennut ovat varttuneet turvallisessa ympäristössä ja ovat nyt tarpeeksi vanhoja adoptio-ohjelmaamme.

Gwenna on kiltti ja tasapainoinen koira. Se rakastaa ihmisiä ja haukkuu tarhalla melko turhautuneesti, jotta saisi kiinnitettyä ohikulkevien ihmisten huomion. Haukkuminen loppuu heti, kun Gwenna saa ihmisen luokseen. Se antaa ihmisten käännellä ja tutkia itseään ja pentujaan aivan miten päin vain. Vaikuttaakin, että kunhan se saa olla ihmisten lähellä Gwenna on onnellinen. Gwenna on lempeä, ystävällinen ja ainakin tarhalla myös hyvin rauhallisen oloinen.

Gwenna on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa. Sillä on ollut ihossaan kapia, mutta se on nyt hoidettu eikä tytöllä enää ole iho-ongelmia.

18.5.2016
Kilttiäkin kiltimpi Gwenna oli ratketa onnesta, kun ihmiset pysähtyivät sen häkin ulkopuolelle. Tällä kertaa se ei haukkunut koko vierailun aikana ollenkaan, mutta oli kyllä muuten selvästi innoissaan mahdollisista vieraista. Gwenna ottaa vieraat vastaan iloisesti hääräillen eikä se ole lainkaan ujo tai epävarma. Se antaa luottavaisesti vieraiden nostella ja tutkia omia pentujaan, eikä hermostu pennuillekaan vaikka nämä innoissaan juoksentelevat ja pomppivat sen ympärillä. Ihmisiä kohtaan Gwenna on loputtoman hellä ja lempeä. Se lähestyy häntä vispaten ja heti lähelle päästyään moiskauttaa märkiä suukkoja ihmisen naamalle. Koko vierailun ajan Gwenna on rauhallinen onnestaan huolimatta. Se antaa kohteliaasti tilaa kun ihmiset keskittyvät sen pentuihin, mutta seurailee kyllä sivummalta silmä tarkkana ja häntä heiluen jospa kohta taas olisi sen vuoro saada huomiota. Gwenna on todella tasapainoisen ja ystävällisen oloinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

29.6.2016
Kultainen Gwenna odottelee edelleen Onevetin tarhalla omaa kotiaan. Sen pennuista Arrietty on jo matkannut omaan kotiinsa Suomeen, mutta Arren ja Marnie odottelevat edelleen omia perheitään. Vaikka jäljellä olevat kaksi pentua ovatkin kasvaneet jo melkoisen vauhdikkaiksi kestää Gwenna niiden riekkumiset edelleen äidillisen rauhallisesti. Gwenna on edelleen äärettömän rauhallinen ja kultainen koira, jolta puuttuu enää vain se oma ihminen joka huomaisi sen upean persoonan.

Lisätty Gwennalle video kesäkuun lopulta.

11.7.2016
Gwenna oli jälleen hurmannut heinäkuussa Onevetissä vierailleet aktiivimme. Siitä huokuu lempeys ja rauhallisuus ja vaikka se on todella ihmisrakas ja huomionkipeä, se malttaa kohteliaasti odotella omaa vuoroaan. Gwenna ottaa vieraatkin avosylin vastaan ja tulee heti tervehtimään kun häkkiin saapuu ihmisvieraita. Se parkkeeraa itsensä aivan ihmisen vierelle ja jos rapsutukset loppuvat se tarjoaa varovaisesti tassua jotta ihminen ymmärtäisi vielä hetken jatkaa. Gwenna on kaikin puolin täysin valmis lähtemään omaan kotiinsa, jossa se saisi jakaa rakkauttaan onnekkaalle perheelleen.
Gwenna on kesän myötä saanut hieman ylimääräisiä kiloja, mutta nämä karisevat varmasti kotona säännöllisen liikunnan avulla.

15.7.2016
Lempeä ja herttainen Gwenna on tänään saanut ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.10.2016
Gwennan pitkä odotus päättyi viikonloppuna kun se pääsi vihdoin matkustamaan omaan kotiinsa. Lämpimät onnittelut Gwennalle ja sen perheelle!

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gwenna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gwenna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.