Päivitetty 17.02.2017

Kodin saanut koira: MARNIE, Suomessa


Syntymäaika: 10-11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa ( Jokioinen )
steriloitu

 

30.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Niitä on kadunvarsilla, pelloilla ja hylätyissä rakennuksissa. Suuri osa niistä syntyy koirille kuten Gwenna, jolla luultavasti on ollut omistaja, joka on pitänyt siitä edes jotenkin huolta. Kun omistaja huomaa koiransa odottavan pentuja, se saa lähteä sillä pennut ovat ylimääräinen ja epätoivottu kulu. Niinpä Gwenna synnytti kuusi pentuaan turvattomalle pihamaalle. Pennut kasvoivat ja alkoivat liikkua. Lopulta ne kohtasivat romanialaisittain hyvin tyypillisen kohtalon, sillä kaikki kuusi pentua päätyivät autotielle eikä yksikään niistä selvinnyt.
Pian tapahtuneen jälkeen Gwenna alkoi jälleen odottaa pentuja. Tällä kertaa Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin henkilökunta riensi hätiin ennen kuin sama pääsisi toistumaan. Nyt Gwenna ja sen kolme pentua Arren, Arrietty ja Marnie ovat saaneet rauhassa elellä Onevetin hoitolassa. Pennut ovat varttuneet turvallisessa ympäristössä ja ovat nyt tarpeeksi vanhoja adoptio-ohjelmaamme.

Marnie on pentueen pienin. Se ottaa vieraat vastaan iloisesti jaloissa pyörien, mutta sisarustensa tavoin hämmentyy hieman kun se nostetaan ulos häkistä kuvattavaksi. Jännityksestään huolimatta Marnie malttaa hienosti seisoa kuvattavana. Se antaa vieraidenkin ihmisten käsitellä itseään hienosti ja vaikuttaa erittäin ihmisrakkaalta kunhan pääsee alun ujoutensa yli. Marnie on kiltti ja lempeän oloinen.

Marnie on noin 50 cm korkea.

18.5.2016
Marnie on todella iloinen ja suloinen nuorukainen. Heti vieraiden tullessa kylään se alkoi onnellisesti hääräillä ympäri häkkiä. Välillä se pomppi, toisinaan ryömi maata pitkin tai viuhahteli emonsa mahan alta puolelta toiselle. Alkuun vieraat ihmiset hieman ujostuttavat ja Marnie kokee tarvetta mielistellä näitä ryömimällä maata pitkin häntä vispaten. Se antaa kuitenkin hienosti uusienkin ihmisten koskea itseään. Sylissä Marnieta vähän jännittää, mutta sen persoonallinen puolipitkä häntä heiluu siitä huolimatta koko ajan. Marnie on todella kiltin ja kultaisen oloinen tyttö, joka pääsee varmasti nopeasti ujoudestaan eroon ymmärtävässä kodissa.

29.6.2016
Suloistakin suloisempi Marnie odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa. Sen sisko Arrietty pääsi jo omaan kotiinsa Suomeen ja Marniekin seuraisi mielellään siskonsa esimerkkiä. Marnie on iloinen sievä tättähäärä jonka koko olemus kuvastaa sen ylitsepursuavaa elämäniloa ja rakkautta.

Lisätty Marnielle video kesäkuun lopulta.

11.7.2016
Aktiivimme tapasivat myös Marnien heinäkuun reissullaan. Tyttö on edelleen oma ihana itsensä. Se on äärimmäisen iloinen ja positiivinen nuorukainen, joka kaipaisi kovasti tekemistä ja ihmisseuraa. Vieraista Marnie on niin innoissaan, että jo ennen kuin nämä ehtivät sisälle häkkiin se pyytää huomiota häkin läpi varovasti käsiä hammastellen. Marnie on todellinen ilopakkaus ja sen meno häkissä onkin melko vauhdikasta. Tästä huolimatta se varoo erittäin kohteliaasti ihmisiä. Lähestyessään vieraita Marnie heittäytyy maahan ja tulee villisti mielistellen ryömien hakemaan rapsutuksia. Marnie on äärettömän iloinen, leikkisä ja reipas nuorukainen, jolta puuttuu enää vain se oma koti. Se sopii varmasti monenlaiseen kotiin ja voi yhtä hyvin olla joko toisen koiran kaverina tai yksin.

14.10.2016
Herttainen Marnie otti syyskuussa aktiivimme vastaan yhtä suurella riemulla kuin aina ennenkin. Uudet ihmiset eivät jännittäneet sitä lainkaan vaan täysin ujostelematta se ryntäsi suoraan vieraita tervehtimään. Marnie on äärimmäisen ihmisrakas ja sille tärkeintä tuntuu olevan ihmisten lähelle pääseminen. Vauhtia kauniilla Marniella riittää edelleen. Se hyppi ja loikki iloisesti ihmisen luota toiselle ja olisi kovasti halunnut leikkiä vieraiden kanssa. Missä olisi tämän iloisen ja ystävällisen tytön ikioma koti?

13.12.2016
Marnie on odotellut tarhalla jo aivan liian pitkään. Se on jo yli vuoden vanha ja siirtyy siis etsimään omaa kotiaan aikuisten puolelle. Marnie on iloinen ja touhukas tyttö. Sillä olisi intoa ja energiaa vaikka mihin, kunhan vain ensin pääsisi pois pienestä virikkeettömästä häkistä. Ihmisvieraat Marnie vastaanottaa omaan, iloiseen tyyliinsä. Se pomppii ja säntäilee ja käy vuoron perään kaikkien luona. Marnie on loputtoman iloinen tyttö, ja sen persoonallinen puolipitkä häntä ei tunnu ikinä pysähtyvän. Marnie on kaikkia kohtaan ystävällinen ja kiltti ja se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Lisätty Marnielle video marraskuulta.

15.1.2017
Iloinen Marnie odottelee edelleen omaa kotiaan tammikuun pakkasissa. Lisätty tytölle tuore video tammikuulta.

25.1.2017
Marnien kohdalle on osunut oikea onnenpotku. Kulkurien lennolta vapautui viime hetkellä paikka ja joku koira sai sen myötä lentolipun kotihoitoon Suomeen. Onni osui Marnien kohdalle ja niinpä sen matka kohti omaa kotia ottaa jälleen yhden askeleen kun Marnie lentää kotihoitoon 29.1.2017. Parasta tietysti olisi jos tyttö pääsisi lentämään suoraan ikiomaan kotiinsa.

31.1.2017
Marnien uusi elämä on alkanut hienosti kotihoidossa. Hoitopaikan perheessä asuu aikuisten lisäksi ala-asteikäinen tyttö, jonka kanssa Marnie tulee toimeen,mutta pienesti ujostelee. Suukkoja on käyty antamassa, ja jos mahdollisuus löytyy kainalopaikkaan, niin Marnie käyttää tilaisuutensa varsin nopeasti. Marnien eläinystävinä on 2 uroskoiraa ja kissa, joiden kanssa tyttö tulee myös hyvin toimeen ja pientä leikkimisen hakua on näkyvissä. Kissa käytiin nuuhkaisemassa, ja sillä hyvä. Marnie on ymmärrettävästi vielä hiukan sisällä kuoressaan isosta muutoksesta, mutta päivä päivältä huomaa, kuinka rohkeus kasvaa ja tyttö koittaa uskaltaa. Marnie on äärettömän utelias, ja halu tutustua uusiin asioihin on iso, mutta alkuun tyttönen on hiukan ujopiimä, ja tarvitsee rohkaisua ja ymmärrystä, ettei ole mitään pelättävää. Hoitoperheen tutut ihmiset saavat erittäinen iloisen vastaanoton, ihan pihalle roskien viennin jälkeenkin. Varmasti aika tekee tehtävänsä, ja nyt on jo pientä pilkettä silmäkulmassa, josta voi helposti kuvitella, kuinka tyttösestä kehittyy varsinainen touhuttaja. Hihnassa kulkeminen on vielä hiukan pomppumaista menoa, mutta sitä harjoitellaan hoitopaikassa päivittäin. Sisäsiisteys on Marniella varsin hyvin hallussa, eikä sisälle ole asioita tehty. Marnie rakastaa rapsutuksia ja hellyyttä, ja tahtoisikin olla ihmisen lähellä, vaikka vain jaloissa makoilemassa. Marnie ei varmasti laittaisi pahakseen, jos tulevassa kodissa olisi eläinystävä odottamassa, mutta myös pelkästään sen oman perheen seura täyttäisi varmasti hänen hellyys ja rakkaus varaston hyvin.

7.2.2017
Viikon kotihoidossa olon jälkeen on tytöstä kuoriutumassa aikamoinen vipeltäjä. Lelut ovat alkaneet kiinnostaa, ja varsinkin kumiset lelut ovat tytön mieleen. Myös koirakavereiden kanssa on leikkimiset aloiteltu. Yksinolot ovat sujuneet myös hyvin. Ujoutta on vielä tallella, ja sen takia tyttöä ei luovuteta ihan pienten lasten perheeseen. Miehet jännittävät hiukan enemmän kuin naiset, mutta pienen tuumailun jälkeen Marnie tulee haistamaan ujosti. Aikaa, tukea ja ymmärrystä Marnie tarvitsee tulevassa kodissaan, oman aikansa oppia luottamaan ja oppimaan kaiken olevan turvallista, mutta kun luottamuksen on saanut niin Marnie rakastaa koko sydämestään. Marnie ei ole haukkumisella reagoinut ääniin, joten rauhallinen kerrostalo ei ole pois suljettu, mutta vilkkaaseen ydinkaupunki elämään tytöstä ei ole. Ensimmäiseksi koiraksi myöskään Marnieta ei luovuteta.  Marnie toivoisi pian pääsevänsä ikiomaan kotiin, opettelemaan oman perheensä kanssa kotikoiran elämää.

Lisätty myös videoita, joissa näkyy Marnien kujeileva ja iloinen luonne.

12.2.2017
Marnien hyvä onni jatkuu, eilen kylässä käynyt kotiehdokas ihastui Marnieen ja kemiat täsmäsivät hienosti, ja näin ollen Marnie varattiin ja tyttö muuttaa omaan kotiin viikon päästä. Kotionnea Marnie ja tuleva omistaja. <3

15.2.2017
Marnie on matkannut omaan kotiin, onnea omistajalle ja ihanaa yhteistä tulevaisuutta!

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marnie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marnie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Anne Huhtala

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.