Päivitetty 01.09.2018

Kodin saanut koira: PENKA


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
26.6.2018

Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Sen lisäksi että Romaniassa hylätään lemmikkejä kadulle, jossa ne lisääntyvät hallitsemattomasti ilman sterilointeja, on myös pentutehtailu ongelma. Pentutehtaassa koiran elämällä ei ole muuta merkitystä kuin tuottaa lisää pentuja, ja kun koirasta ei enää ole hyötyä se hylätään. Pentutehtaasta on selvinnyt myös nyt adoptio-ohjelmaan tuleva White Family ja Penka.

Kaikki White Familyn koirat, jotka ovat pentutehtaasta ovat kokeneet kovia. Toisissa koirissa kokemukset näkyvät lievemmin, ja toisissa, kuten Penkassa se näkyy selvemmin. Penka ei ole tottunut ihmisen käsittelyyn, eikä ainakaan siihen että se voisi olla mukavaa. Penka antaa käsitellä itseään, mutta pyristelee pois sylistä. Tulevan kodin onkin osattava antaa Penkalle aikaa tulla kuorestaan ja rakentaa pitkajänteisesti luottamusta Penkan ehdoilla. Penka ei hauku, ja on mahdollista että White Familyn koirilta on katkaistu äänihuulet. Penka on noin 3-vuotias, 25-30 cm ja 5-6 kg.

 

Päivitykset
22.8.2018
Penka on tänään varatttu ikiomaan kotiin.


31.7.2018
Penka on ollut Kulkurien adoptio-ohjelmassa nyt noin kuukauden päivät, ja vaikka useat muut White Familyn jäsenet on varattu tai matkustamassa omiin koteihinsa, Penka odottaa. Penka on rohkaistunut ja ihmistä vastassa häkissään selvästi uteliaana. Kosketuksesta Penka vielä hieman jähmettyy, mutta Penkan taustan huomioon ottaen se lienee normaalia. Penka tarvitsisi enää vain oman kodin ja oman ihmisen, jonka kanssa luoda luja luottamusuhde ja alkaa opetella kotikoiran taitoja.


26.6.2018
Penka aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Penka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Penka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Penkan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.