Kodin saanut koira: BUFFO

Syntymäaika: 1/2017
Sukupuoli: uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta 
8.7.2018
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista.  Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen.

Carmen näki, kun on auton ovi avautui ja ovesta heitettiin ulos pieni koira. Buffo oli juuri hylätty. Carmen näki kun Buffo heitettiin ulos autosta. Carmen ja Kulkurien Romaniassa asuva aktiivi Veera hakivat koiran tien laidasta turvaan, sillä se oli todellisessa vaarassa jäädä hetkenä minä hyvänsä auton alle. Alkuun Buffo vähän ujostelee, mutta tosi nopeasti se tulee kuitenkin tervehtimään. Ensin se antaa rapsuttaa kuonoaan ja kun rapsutuksen lopettaa, se hivuttautuu vähän lähemmäs ja tätä jatkuu, kunnes se lopulta painautuu syliin. Buffo on todella alistuva ja kiltti ihmiselle, hyvin lempeä. Sen häntä heiluu koko ajan ja se möyrii mielistelläkseen. Buffo ei hauku juuri lainkaan. Se on nyt pienen chihun, Shayn kanssa samassa häkissä ja sille Buffo vähän päsmäröi ruoasta, mutta luultavasti se kuitenkin alistuu kyllä kaikille muille tässä maailmassa, sillä kyseinen Shay sattuu olemaan vieläkin alistuvampi, kuin Buffo.

Buffo on kooltaan noin 35 cm ja 12 kg.

Päivitykset
25.8.2018
Pikkuinen Buffo saapui tänään Kulkurilennolla omaan kotiin Suomeen. Onnea matkaanne, Buffo ja perhe.

20.7.2018
Herttainen Buffo on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

8.7.2018
Buffo aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Buffo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Buffo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: