Kodin saanut koira: SHAY

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
15.7.2018
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurimmalla osalla on joskus ollut omistaja. Tällainen koditon koira on pienen pieni Shay. Sen aiemmat omistajat käyttivät sitä pennutukseen, mutta ilmeisesti sitä ei enää tarvittu sillä siitä haluttiin eroon. Shayn onneksi sen entiset omistajat kävivät rakentamassa Carpen uutta koiratarhaa ja niinpä Shay päätyi Carpen asukkaaksi.

Shayn menneisyys ei ole ollut helppo. Rankka alkuelämä ja päätyminen pelottavalle koiratarhalle ovat jättäneet pieneen koiraan jälkensä. Niinpä Shay suhtautuu alkuun uusiin asioihin ja ihmisiin hyvin varovaisesti. Pelkonsa alla se on kuitenkin äärettömän ihmisrakas ja niinpä jo hetken ihmettelyn jälkeen Shay tulee varovasti pyörimään ihmisen lähelle. Namit kelpaavat sille mainiosti, mutta kosketusta se vielä hieman jännittää. Kun Shayn kanssa viettää hetken aikaa ja sen antaa totutella alkaa todellinen persoona tulla esiin. Shay nostaa varovasti pientä jalkaansa ja pyytää kainosti maharapsutuksia. Jos kättä siirtää, Shay raahautuu äkkiä käden lähelle ja pyytää lisää rapsutuksia. Kun luottamus on kerran rakennettu Shay on seuraavalla kerralla jo aivan eri koira. Se tulee innokkaasti vinkuen vastaan häkin ovelle, ja vaikka sitä edelleen ujostuttaa on se jo huomattavasti reippaampi kuin ensitapaamisella. Shay onkin äärettömän suloinen ja rakastettava pieni persoona. Se on pohjimmiltaan lempeä ja kultainen tyttö, joka ansaitsee loppuelämäkseen kodin ja ihmisen joka antaa sille turvallisen ja rakastavan kodin.

Shay on todella pieni, vain noin 20-25 cm korkea ja painaa noin 3-4 kiloa. Se on tarhalla hyvin hiljainen ja huomaamaton eikä juurikaan hauku. Herkän luonteensa ja pienen kokonsa vuoksi Shay jää helposti muiden koirien jalkoihin, joten sille etsitään ensisijaisesti rauhallista aikuiskotia joko ainoana koirana tai toisen pienen, reippaan ja rauhallisen koiran kaverina. Shayn tulevalla kodilla tulee olla kokemusta aroista koirista.

16.10.2018
Suloisen Shayn suuri seikkailu on alkanut, sillä se on lentänyt oman perheensä luokse. Nyt se saa vihdoin nauttia onnellisesta kotikoiran elämästä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea koko perheelle!

27.7.2018
Pikkuisen Shayn suuri ja jännittävä maailma kasvaa pian entisestään, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

15.7.2018
Shay aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Shay saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shay on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: