Päivitetty 26.06.2018

Kotia etsivä koira: WENDI


Syntymäaika: 11-12/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

22.4.2018
Perustiedot ja taustat
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä niistä halutaan eroon. Toisinaan pennut ovat niin onnekkaita, että ne  hylätään yhdessä emonsa kanssa jonkun eläinsuojelijan luo. Näin kävi tammikuussa, kun Luba ja sen yhdeksän pientä pentua hylättiin uudelle, Mitrenin kunnassa sijaitsevalle Carpen tarhalle.

Elämä tarhalla on kaikesta hoidosta ja huolenpidosta huolimatta rankkaa pienille pennuille ja valitettavasti kaksi yhdeksästä pennusta oli liian heikkoja selvitäkseen. Muut seitsemän pentua, Lulu Maronica, Pupic, Judi, Jalila, Wendi, Zakia ja Peter Pan, ovat taistelleet itsensä ohi herkän pentuvaiheen ja ovat nyt valmiita etsimään ikiomia kotejaan.

Luba on ollut pennuilleen esimerkillinen emo. Niinpä koko pentueesta on kasvanut hyvin tasapainoisia, iloisia ja reippaita yksilöitä. Kaikki seitsemän pentua ovat avoimia, uteliaita ja ne suhtautuvat pentumaisella mielenkiinnolla ympäristön tapahtumiin ja uusiin asioihin. Pennut ovat myös iloisen sosiaalisia ja reippaita sekä suhtautuvat niin muihin koiriin kuin vieraisiin ihmisiinkin suurella ilolla ja lämmöllä. Tyypillisinä nuorina pentuina ne kaipaavat paljon puuhasteltavaa ja viettävät suuren osan päivästä leikkien. Tällä hetkellä pennut on jaettu kahteen pentuhäkkiin ja ne tulevat hienosti toimeen isossa porukassa.

Wendi on muita sisaruksiaan hieman hiljaisempi ja vetäytyvämpi, kuin haaveilevamman ja keskittyneemmän oloinen. Wendi saattaa välillä keskittyä pitkäänkin omaan tekemiseensä, leluun, keppiin tai häkin ulkopuolisen maiseman tutkiskeluun samalla kun muut pennut touhuavat toisaalla. Wendi saattaakin siksi kaivata kotia, joka antaa sille hieman enemmän aikaa ja tilaa kotiintulon totutteluun.

Wendi on pienenä altistunut penikkataudille, josta se on parantunut, mutta josta Wendille on jäänyt jälkioireina lievää “huojuntaa”, joka esiintyy esimerkiksi tytön istuessa, kun Wendiä jännittää vaikka lääkärissä käynti. Normaalioloissa tätä ei huomaa eikä se haittaa tytön elämää millään tavalla. Päätimme kuitenkin sijoittaa Wendin erityisadoptioihin johtuen siitä, että oire voi olla pysyvä tai se voi lieventyä normaaleihin kotioloihin päästyään. Wendin hammaskiille on myös kärsinyt penikkataudista johtuen. Hampaista kannattaakin siksi pitää erityistä huolta ja puhdistaa ne säännöllisesti. Perheen on hyvä myös olla varautunut siihen, että jonain päivänä Wendi saattaa tarvita eläinlääkärin palveluja.

26.6.2018
Aina elämä ei mene niin kuin on suunniteltu. Wendin eteen kohtalo toi ikävän mutkan matkaan ja käteen jäi tässä kohtaa Suomen lennon sijaan palaaminen kotia etsivien koirien joukkoon. Toivottavasti Wendille löytyy pian uusi koti ja  tarhaelämän olisi taakse jäänyttä elämää.

12.5.2018
Wendille on päästy viikonloppuna kertomaan pusujen kera onnellisia uutisia: oma koti Suomessa odottaa. 

22.4.2018
Wendi on valmis etsimään omaa kotiaan Suomesta. Tullessaan kodinhakijaksi Wendi on noin 4-5kk vanha ja kasvanee keskikokoiseksi, parikymmentäkiloiseksi ja n. 50cm koiraksi.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Wendi kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei streriloda ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilisointia.

Wendi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wendi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Wendin yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa