Kodin saanut koira: CAARLO

Syntymäaika: 6/2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Moreni)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
16.10.2018
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuvat pääosin häkeissään yksin. Niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Yksi tarhan asukeista on hauskannäköinen Caarlo. Caarlo-rukka päätyi tarhalle, kun se löydettiin kaatosateella kadulta todella huonossa kunnossa. Alkuajat Caarlo oli tosi surullisen oloinen, mutta oltuaan hetken tarhalla, sen olemus muuttui huomattavasti pirteämmäksi.

Ennenkuin aktiivimme meni lokakuisella vierailulla Caarlon häkkiin, Caarlo hyppi innostuksissaan oikeita jättipomppuja. Kun ihminen sitten meni sen häkkiin, niin Caarlo istahti kiltisti ja odotti, että ihminen ehtii sisälle. Caarloa kuvaillaankin aivan äärimmäisen fiksun oloiseksi koiraksi. Aktiivimme myös ihastelivat Caarlon maltillista ja hienoa käytöstä, sillä kyseessä on verrattaen nuorehko koira. Caarlo on varsin utelias kaveri ja kiinnostunut kaikesta uudesta. Se tutustui rohkeasti kameraan, kynään ja kirjoitusalustaan, eikä säikkynyt mitään. Herkut olivat Caarlon mieleen, joten se onkin varmasti hyvin motivoitavissa ja koulutettavissa nameilla myös tulevassa kodissaan. Caarlon ei kuultu haukkuvan kertaakaan edes muiden koirien louskuttaessa ympärillä.

Caarlo on kooltaan 50cm korkea ja 20 kg painava.

 

Päivitykset
16.10.2018
Caarlo aloitti tänään kodinetsinnän.

 

3.12.2018

Caarlo löysi kodin Suomesta.

26.1. 2019

Caarlo lensi omaan kotiin. Onnittelut koko perheelle!

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille usein

kaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Caarlo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caarlolla on Suomeen tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Caarlon yhteyshenkilönä toimii Antti Silvola.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: