Kodin saanut koira: ZAKIA

Syntymäaika: 11-12/2017
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

22.4.2018
Perustiedot ja taustat
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä niistä halutaan eroon. Toisinaan pennut ovat niin onnekkaita, että ne  hylätään yhdessä emonsa kanssa jonkun eläinsuojelijan luo. Näin kävi tammikuussa, kun Luba ja sen yhdeksän pientä pentua hylättiin uudelle, Mitrenin kunnassa sijaitsevalle Carpen tarhalle.

Elämä tarhalla on kaikesta hoidosta ja huolenpidosta huolimatta rankkaa pienille pennuille ja valitettavasti kaksi yhdeksästä pennusta oli liian heikkoja selvitäkseen. Muut seitsemän pentua, Lulu Maronica, Pupic, Judi, Jalila, Wendy, Zakia ja Peter Pan, ovat taistelleet itsensä ohi herkän pentuvaiheen ja ovat nyt valmiita etsimään ikiomia kotejaan.

Luba on ollut pennuilleen esimerkillinen emo. Niinpä koko pentueesta on kasvanut hyvin tasapainoisia, iloisia ja reippaita yksilöitä. Kaikki seitsemän pentua ovat avoimia, uteliaita ja ne suhtautuvat pentumaisella mielenkiinnolla ympäristön tapahtumiin ja uusiin asioihin. Pennut ovat myös iloisen sosiaalisia ja reippaita sekä suhtautuvat niin muihin koiriin kuin vieraisiin ihmisiinkin suurella ilolla ja lämmöllä. Tyypillisinä nuorina pentuina ne kaipaavat paljon puuhasteltavaa ja viettävät suuren osan päivästä leikkien. Tällä hetkellä pennut on jaettu kahteen pentuhäkkiin ja ne tulevat hienosti toimeen isossa porukassa.

Zakia on hieman muita reippaampi, tomera ja hieman jopa poikamainen tyttö, joka on yleensä aina ensimmäisenä paikalla siellä, missä tapahtuu. Uudet asiat kiinnostavat kovasti ja tyttö vaikuttasi olevan innokkas oppimaan uusia asioita ja laajentamaan reviiriään häkin ulkopuoliseen elämään.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

12.11.2018
Zakia lensi omaan kotiinsa 10.11.2018

16.10.2018
Ihana ja kultainen Zakia ollaan viimein varattu omaan kotiinsa <3

02.09.2018
Zakia on kunnon riiviöpentu! Se pomppii, loikkii, hepuloi, leikkii, juoksee ja vipeltää menemään. Zakia keskittää kaiken energiansa elämästä iloitsemiseen ja tyttö ottaakin kyllä jokaisesta hetkestä kaiken irti. Zakia on aktiivinen ja touhukas tyyppi, joka tulee aivan varmasti tarvitsemaan perheeltään aktivointia ja puuhastelua lenkkeilyn lisäksi. Zakialla on ehtinyt olla jo useampi häkkikaveri tarhalla olonsa aikana, joista viimeisin on jo Suomeen varattu Bai. Zakia on tullut hyvin juttuun kaikkien häkkitovereidensa kanssa ja voisikin olla kiva, jos Zakialla olisi reipas ja leikkisä koirakaveri odottamassa tulevassa perheessä.

Lisätty Zakialle kuvia ja video.

22.5.2018
Zakia asuu samassa häkissä Iljan ja Judin kanssa. Vieraiden tullessa häkkiin se tulee innoissaan tutustumaan yhdessä häkkitoverinsa Iljan kanssa. Zakia on varsin vauhdikas tapaus, hyppii ja pomppii ihmisen päälle riemuissaan ja rakastaa saamaansa huomiota. Zakia on leikkisä penti ja vierailun aikana aktiivin huivi saa kyytiä Zakian ja Iljan leikeissä. Sylissä Zakia rauhoittuu joksikin aikaa, jotta saadaan kuvat otettua. Aktiivien muut terveiset: Zakia on kasvanut ja on jo 40-45vm korkea ja on oikein sosiaalisen, reippaan ja energisen oloinen koira.
Zakialle lisätty video, jossa se peuhaa kavereidensa kanssa ja joka on kuvattu toukokuun aktiivimatkalta Romaniaan.

22.4.2018
Zakia on valmis etsimään omaa kotiaan Suomesta. Tullessaan kodinhakijaksi Zakia on noin 4-5kk vanha ja kasvanee keskikokoiseksi, n. 50cm+ koiraksi.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Zakia kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei streriloda ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa sterilointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilisointia.

Zakia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zakia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zakian  yhteyshenkilönä on Nora Anttila.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: