Kodin saanut koira: PETER PAN

Syntymäaika: 11-12/2017
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

22.4.2018
Perustiedot ja taustat
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä niistä halutaan eroon. Toisinaan pennut ovat niin onnekkaita, että ne  hylätään yhdessä emonsa kanssa jonkun eläinsuojelijan luo. Näin kävi tammikuussa, kun Luba ja sen yhdeksän pientä pentua hylättiin uudelle, Mitrenin kunnassa sijaitsevalle Carpen tarhalle.

Elämä tarhalla on kaikesta hoidosta ja huolenpidosta huolimatta rankkaa pienille pennuille ja valitettavasti kaksi yhdeksästä pennusta oli liian heikkoja selvitäkseen. Muut seitsemän pentua, Lulu Maronica, Pupic, Judi, Jalila, Wendi, Zakia ja Peter Pan, ovat taistelleet itsensä ohi herkän pentuvaiheen ja ovat nyt valmiita etsimään ikiomia kotejaan.

Luba on ollut pennuilleen esimerkillinen emo. Niinpä koko pentueesta on kasvanut hyvin tasapainoisia, iloisia ja reippaita yksilöitä. Kaikki seitsemän pentua ovat avoimia, uteliaita ja ne suhtautuvat pentumaisella mielenkiinnolla ympäristön tapahtumiin ja uusiin asioihin. Pennut ovat myös iloisen sosiaalisia ja reippaita sekä suhtautuvat niin muihin koiriin kuin vieraisiin ihmisiinkin suurella ilolla ja lämmöllä. Tyypillisinä nuorina pentuina ne kaipaavat paljon puuhasteltavaa ja viettävät suuren osan päivästä leikkien. Tällä hetkellä pennut on jaettu kahteen pentuhäkkiin ja ne tulevat hienosti toimeen isossa porukassa.

Peter Pan on reipas ja tomera poika, joka nujakoi välillä samassa häkissä elelevän Cuzan kanssa. Normaalia pikku-urosten välistä isottelua leikkien keskellä. Peter Pan on nimikaimansa mukaisesti aktiivinen pikkupoika, joka ei ehkä koskaan haluakaan kasvaa aikuiseksi vaan pysyy leikkisänä ja mieli avoimena elämälle ja leikkimielisyydelle myös isompana poikana. Kodilta kaivataankin Peter Panimaista reipasta mieltä ja otetta leikkeihin ja yhteisiin tekemisiin, joista varmasti löytyy hyviä yhteisiä koiramaisia harrastuksia.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

15.10.2018
Ihana Peter Pan lensi lauantaina Suomeen ja on nyt nukkunut ensimmäiset yönsä ikiomassa kodissaan, rakastettuna perheenjäsesenä. Onnea Peter Pan ja koti! <3

02.09.2018
Aktiivimme tapasivat Peter Panin heinäkuussa ja poitsu on kasvanut pikku pennelistä komeaksi nuorukaiseksi. Kasvu on siinä hauskassa vaiheessa, kun jalat ovat ottaneet jo kauheasti mittaa, mutta muu kroppa tulee hieman perässä. Siltikään pojan komeutta ei voinut olla ihastelematta kukaan. Peter Pan on edelleen iloinen ja reipas oma itsensä. Kaikki ympärillä oleva ja tapahtuva kiinnostaa ja uteliaana poikana asioita tarvii tietenkin tutkia ja tarkastella. Peter Panilla on hyvin pentumainen tapa hammastella ihmisen kättä hellästi.

Lisätty Peter Panille uusia kuvia ja video!

Toukokuu 2018
Aktivimme tapasivat monien Kulkureiden ilmoitusten kansikuvapojan Peter Panin toukokuussa Romainan matkallaan. Sopuisa ja mukava Peter Pan on samassa häkissä Cuzan ja Jalilan kanssa. Vieraiden tullessa häkkiin vetäytyy aluksi enemmän taka-alalle häkkikavereiden touhottaessa mutta tulee kuitenkin haistelemaan vieraita ja rohkaistuu nopeasti luottavaisemmaksi. Saatuaan makupaloja se “peterpanimaisesti” innostuu ja alkaa pomppimaan ja hakemaan halausten kera lisää herkkuja. Ja oppiva luonnekin sillä tuntuu olevan, koska pian se yritti jo  omatoimisesti hakea herkkuja suoraan kopin päällä olevasta laukusta. Innostuksesta huolimatta Peter Pan osaa myös rauhoittua ottamaan rapsutuksia ollen puolittain vierailijan sylissä – Peter Pan selkeästi rakastaa halauksia.
Häkin edessä tepastelevasta kissastakin Peter Pan on kiinnostunut, haukahtelee ja haluasi tehdä lähempää tuttavuutta, mutta ei lähde rähjäämään kissalle.
Peter Panille lisätty kuvia ja video.

22.4.2018
Peter Pan tuli tänään Kulkureiden sivuille etsimään omaa kotiaan Suomesta. Tullessaan kodinhakijaksi Peter Pan on noin 4-5kk vanha ja kasvanee keskikokoiseksi, reiluksi parikymmentäkiloiseksi ja n. 50-55cm korkuiseksi koiraksi.

______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Peter Pan kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Peter Pan saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peter Pan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peter Panin yhteyshenkilö: Essi Marttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: