Päivitetty 15.10.2018

Kodin saanut koira: HUBERT


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Adina tekee Cosobassa pitkää viikkoa, sillä autettavat eivät Romaniasta lopu. Romaniassa lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja, joten vahinkopentueita syntyy usein. Pennut ovat kuitenkin omistajalle ylimääräinen kuluerä, joten usein pennut hylätään kylmästi eikä vilkaista enää taakse.

Hollien ja Hubertin tarina alkaa metsästä, josta Adinan ystävä oli ne hylättynä löytänyt. Hän otti pennut kotiinsa ja yritti löytää niille kodit siinä valitettavasti onnistumatta. Naisen miesystävä ei suhtautunut pentuihin suopeasti, vaan vaati niiden lähtevän. Siispä Hollie ja Hubert tuotiin Cosoban tarhalle odottamaan kodin löytymistä. Ne ovat siis asuneet aiemmin sisätiloissa ja tottuneet kotikoiran elämään.

Molemmat sisarukset ovat verrattain rauhallisia nuoria koiria, mutta kuitenkin pentumaisella tavalla leikkisiä ja kovin kiinnostuneita siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Hubert leikkii ja tutkii esineitä mielellään. Hubert on hieman tyynempi persoona kuin siskonsa, eikä hauku tai vartioi aidan takaa kuuluvia ääniä. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että vahtitaipumus saattaa tulla esille tulevassa kodissa. Siskon vartioidessa jää Hubert mieluummin hengailemaan ihmisten kanssa. Molemmat tulevat hienosti juttuun sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Kaksikko nauttisi varmasti tulevissa kodeissaan yhteisestä tekemisestä tai harrastuksesta omistajan kanssa, tai muunlaisesta ‘elämäntehtävästä’.

Hollie ja Hubert muistuttavat molemmat ulkonäöltään kovasti Entlebuchin paimenkoiraa tai muita sveitsiläisiä paimenrotuja. On kuitenkin mahdotonta sanoa, onko niissä kyseisiä rotuja ja jos on, kuinka paljon. Hubertilla on täyspitkä häntä. Poika on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta 16-20 kiloa.

Päivitykset
15.10.2018
Komean Hubertin elämä mullistui lauantaina, kun se matkasi omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Hubert ja koti!

12.9.2018
Ihana Hubert on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.


12.8.2018
Aktiiviemme vieraillessa Cosoban tarhalla heinäkuussa tapasivat he jälleen sympaattisen sisaruskaksikon Hollien ja Hubertin. Vieraan ihmisen laskeutuessa kyykkyyn hakeutuu Hubert heti luokse ja tervehtii ihmisen rennosti. Hubert on hyvin kohtelias, rauhallinen sekä tasapainoinen nuori mies, josta olisi taatusti vaikka mihin. Hubert ei varo ihmisen liikkeitä eikä reagoi naapurihäkeistä kuuluvaan haukkumiseen. On pakko ihmetellä, kuinka nuori koira voi tarhaoloissa vaikuttaa niinkin tasapainoiselta kuin Hubert. Nyt tältä upealta pojalta puuttuu enää ikioma ihminen ja koti.

27.6.2018
Ihanan hyväntuuliset sisarukset Hollie ja Hubert asustavat edelleen samassa paddockissa, josta on näköala pellolle. Molemmat sisaruksista ovat alkuun hieman hämillisen oloisia vieraista eivätkä oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä ja miten päin olla. Pian ne tulevat kuitenkin tervehtimään ja haistelemaan vieraita vaikuttaen uteliailta, iloisilta ja tasapainoisilta nuorilta koirilta. Vierailun aikana naapurikopin kaveri riehuu ja hyppii häkkien väliseinää vasten, mikä kummastuttaa Hubertia kovasti, ja se pysähtyy kuuntelemaan jytinää muutamaan kertaan. Mitään Hubert ei kuitenkaan naapurille vastaa.

Sisarukset ovat nyt saavuttaneet yli vuoden iän, joten ne siirtyvät aikuisten kategoriaan etsimään kotejaan. On suoranainen ihme, ettei näille näyttävän kauniille sisaruksille ole vielä löytynyt omia ihmisiä.


29.3.2018
Tapasimme sympaattisen sisaruskaksikon maaliskuisella vierailullamme Cosoban tarhalla. Sekä Hollie että Hubert lähestyvät uteliaina meitä vieraita ja olivat muutenkin kaikesta meidän puuhistamme hyvin kiinnostuneita. Hubert on kaksikosta hieman hiljaisempi ja harkitsevampi. Se seurailee paljon siskonsa puuhia ja jännien asioiden äärellä peesaa itsenäisempää siskoaan. Tulevan kodin on hyvä ottaa tämä huomioon, sillä mikäli kotona ei ole odottamassa koirakaveria, voi Hubertin kotiutuminen kestää hieman pidempään reippaan roolimallin ja tuen puuttuessa. Hubert ei tunnu vahtivan lainkaan häkin ulkopuoleisia tapahtumia eikä muutenkaan pidä itsestään ääntä. Siskonsa kanssa Hubert tulee erinomaisen hyvin toimeen ja molemmat vaikuttavat myös fyysisesti olevan todella hyvässä kunnossa tarhaolosuhteisiin nähden. Kumpikaan pennuista ei vaikuta kovinkaan stressaantuneelta olosuhteista huolimatta, vaan antavat hyvin tasapainoisen ja seesteisen kuvan itsestään.

2.12.2017
Hubert aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hubert saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hubert on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.