Päivitetty 18.12.2019

Kodin saanut koira: HOLLIE


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
26.5.2018
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Adina tekee Cosobassa pitkää viikkoa, sillä autettavat eivät Romaniasta lopu. Romaniassa lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja, joten vahinkopentueita syntyy usein. Pennut ovat kuitenkin omistajalle ylimääräinen kuluerä, joten usein pennut hylätään kylmästi eikä vilkaista enää taakse.

Hollien ja Hubertin tarina alkaa metsästä, josta Adinan ystävä oli ne hylättynä löytänyt. Hän otti pennut kotiinsa ja yritti löytää niille kodit siinä valitettavasti onnistumatta. Naisen miesystävä ei suhtautunut pentuihin suopeasti, vaan vaati niiden lähtevän. Siispä Hollie ja Hubert tuotiin Cosoban tarhalle odottamaan kodin löytymistä. Ne ovat siis asuneet aiemmin sisätiloissa ja tottuneet kotikoiran elämään.

Hollie on innokas ja utelias nuorukainen. Hollie on kovin leikkisä ja kiinnostunut kaikesta tekemisestä ja ympärillä tapahtuvasta. Aikuistuessaan se on tullut vahvaluonteisemmaksi ja saattaakin komentaa pieniä ja pehmeäluonteisempia kavereitaan. Isompikokoisten urosten kanssa yhteiselo sen sijaan luonnistuu mainiosti, joten tulevassa kodissa voisikin olla reipas kaveri odottamassa ja auttamassa kotikoiran askelia opetellessa. Hollie vierastaa jonkin verran kovia ääniä, joten ihan keskustaeläjäksi siitä ei ole, mutta rauhallisemmalla taajama-alueella se varmasti pärjäisi vallan mainiosti. Hollien veli lensi syksyllä omaan kotiinsa ja onkin pärjännyt siellä erinomaisesti. Holliesta saisikin varmasti hellyydenkipeän kainalokaverin ja uteliaan harrastuskoiran. 

Hollie ja Hubert muistuttavat molemmat ulkonäöltään kovasti Entlebuchin paimenkoiraa tai muita sveitsiläisiä paimenrotuja. On kuitenkin mahdotonta sanoa, onko niissä kyseisiä rotuja ja jos on, kuinka paljon. Holliella on pitkä töpöhäntä sekä jaloissaan takakannukset. Tyttö on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta 16-20 kiloa. Holliella on takajaloissaan tuplakannukset. 

Päivitykset

12.9.2019

Hollie on tänään varattu omaan kotiin.

1.9.2019

Hollie sai vieraita Suomesta jälleen heinäkuussa. Hollien ilahtui vieraista kovasti ja otti heidät vastaan reippaasti,  hännäntöpö riemukkaasti heiluen. Hollie on todella ystävällinen ja sosiaalinen koiraneiti, valmis omaan kotiin. Hollie on hoikistunut sitten edellisen vierailun ja on nyt aika laiha. Lisätty kaunottarelle kuvia ja video.

26.5.2019
Toukokuussa Romaniassa vierailleet aktiivimme tapasivat Hollien ja kertovat, että Hollie on reipastunut paljon. Sillä on häkissä oli innostunut meininki Lubun kanssa, jonka kanssa se on nyt pari kuukautta asunut ja Hollie hyppii innokkaasti vieraita vasten ja antaa vieraiden koskea itseään sen isommasti jännittämättä. Namit myös selkeästi maistuivat sille ja se arvosti saamaansa huomiota. Hetken aikaa aktiivien oltua sen kopissa, innostuu Hollie jopa vähän leikkimään. Hollien olisikin nyt hyvä päästä vaikkapa reippaan koirakaverin kanssa kotiin asumaan, jotta hyvä suhdanne jatkuisi, eikä Hollie pääsisi aristumaan tarhaoloissa. 

Lisätty video ja kuvia.

22.3.2019
Hollie on saanut uuden kämppiksen sitten aktiiviemme viime vierailun. Tämä valloittava tyttö ottikin helmikuun lopulla tarhalla vierailleet aktiivimme vastaan iloisesti yhdessä Lubun kanssa. Vaikka Hollie on aiemmin tullut toimeen kaikkien koirien kanssa, on se selkeästi aikuistuessaan kasvanut vahvaluonteisemmaksi. Hollie tulee edelleen juttuun isompien urosten kanssa, mutta pienempien tai hieman pehmeämpiluonteisten kavereiden kanssa se voi olla hieman komenteleva. Osaksi tämä käytös johtuu myös varmasti tarhaoloista sekä virikkeiden ja resurssien vähyydestä. Hollie on siro ja kaunis luonnossa. Se on kiinnostunut tekemisestä ja osaa keskittyä keksiessään, kuinka se saisi kädessä olevat namit. Näppäränä tyttönä se myös osaa hypätä kopin katolle seuraamaan tarkemmin ihmisten tekemisiä. Tällä kertaa Hollien ei kuulla haukkuvan lainkaan. Sen hännäntöpö sen sijaan elää ihan omaa elämäänsä ja heiluu vierailun ajan taukoamatta. Hollie älynystyröineen nauttisi varmasti kaikenlaisista yhteisistä harrastuksista tulevan omistajansa kanssa.

21.12.2018
Marraskuussa tarhalla vierailleet aktiivimme kuvailivat Hollieta hirmuisen sympaattiseksi tytöksi, jonka töpöhäntä vispaa puolelta toiselle tuhatta ja sataa. Veljensä Hubertin lennettyä jo omaan kotiinsa puuttuu Hollielta veljensä tuoma tuki, joten sitä hieman jännitti uusien ihmisten astuminen sen häkkiin, etenkin kun heitä oli useampi ja tilanne tuli niin kovin yllättäen. Osasi Holliekin tosin yllättää, sillä yksinäisyydestään huolimatta se otti vieraat alkuhämmennyksen jälkeen uteliaasti vastaan ja tervehti tasapuolisesti heistä jokaisen. Tutkittuaan vieraat uteliaisuus suuntautui kameraan ja kaikkeen muuhun hauskaan tavaraan, mitä vierailla oli mukanaan.

Kosketusta Hollie hieman väistää, mutta lähestyy kuitenkin ihmistä ihan oma-aloitteisesti. Hollie on ehkä ennemminkin tottumattoman oloinen – se ei ole arka, vaan kuukaudet tarhalla ovat estäneet sitä kokemasta normaalia elämää. Holliella oli hetken aikaa uusi häkkikaveri, mutta tyttö tuppasi jäämään uuden kaverin jalkoihin, joten se asuu jälleen yksinään vaikka tuleekin tytölle tutun Adinan mukaan hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa. Tulevassa kodissa Hollie varmasti hyötyisi mukavasta koirakaverista.

26.10.2018
Hollie odottaa yhä oman kotinsa löytymistä Cosoban tarhalla veljensä Hubertin jo matkattua Suomeen. Hollie on sympaattinen ja innokas typy, joka lähestyy vieraita ilman veljensä tukea varovaisen kohteliaasti, mutta kuitenkin reippaasti. Hollie vaikuttaa olevan melkoisen perso ruoalle ja ruoka motivoikin sitä ottamaan kontaktia ihmiseen. Hollie hieman vierastaa kovia ääniä, joten ihan keskustassa ei tulevan kodin tulisi sijaita. Taajama-alueelle Hollie kuitenkin varmasti sopii. Hollie on kaikin puolin reipas ja herttainen tyttö. Se on melko siro ja tällä hetkellä muutenkin laihassa kunnossa, mutta sen turkki on upea. Hollien kauneus varmasti puhkeaa suorastaan kukkaan omassa kodissa – nyt puuttuu enää koti.

12.8.2018
Aktiiviemme vieraillessa Cosoban tarhalla heinäkuussa tapasivat he jälleen sympaattisen sisaruskaksikon Hollien ja Hubertin. Hollie lähestyy heti vieraita ja tulee luokse antaen pusuja. Hassu Hollie on hieman kohelompi kuin rauhallinen veljensä. Hollie on iloinen ja kovin kiinnostunut kaikesta, mutta jännittää silti vähän omituista tilannetta. Hollie kulkee paljon veljensä Hubertin perässä ja hoitaa muun muassa tämän korvia. Hollieta voisikin uudessa kodissaan odottaa reipas ja lempeä koirakaveri, joka näyttäisi nuorelle tytölle esimerkin kautta kuinka uudessa elämässä pärjätään. Yhden vieraista kulkiessa häkin puolelta toiselle Hollie väistää äkkiä pois maata pitkin ja tuntuu muutenkin jännittävän yllättäviä liikkeitä. Hollie kuitenkin jää katsomaan vieraan perään kiinnostuneena. Hollie ei tällä kertaa myöskään reagoi naapurihäkeistä kuuluvaan haukkumiseen.

27.6.2018
Ihanan hyväntuuliset sisarukset Hollie ja Hubert asustavat edelleen samassa paddockissa, josta on näköala pellolle. Molemmat sisaruksista ovat alkuun hieman hämillisen oloisia vieraista eivätkä oikein tiedä, mitä tehdä ja miten päin olla. Pian ne tulevat kuitenkin tervehtimään ja haistelemaan vieraita vaikuttaen uteliailta, iloisilta ja tasapainoisilta nuorilta koirilta. Hollieta jännittää uusi tilanne alkuun hieman enemmän kuin Hubertia, mutta se tulee kuitenkin hetken asiaa mietittyään haistamaan vieraita. Hollie hakee välillä vauhtia kopista, mutta käy vain kääntymässä siellä nopeasti ennen kuin palaa taas takaisin. Kun Hollie keksii, että vierailla on nameja, se tulee tarkistamaan, ettei Hubertille livauteta salaa enemmän nameja kuin sille. Tyttönen nuuskii myös oven alta sen toisella puolella odottelevan seurakoirakerhon tuoksuja.

Sisarukset ovat nyt saavuttaneet yli vuoden iän, joten ne siirtyvät aikuisten kategoriaan etsimään kotejaan. On suoranainen ihme, ettei näille näyttävän kauniille sisaruksille ole vielä löytynyt omia ihmisiä.

29.3.2018
Tapasimme sympaattisen sisaruskaksikon maaliskuisella vierailulamme Cosoban tarhalla. Sekä Hollie että Hubert lähestyvät uteliaina meitä vieraita ja olivat muutenkin kaikesta meidän puuhistamme hyvin kiinnostuneita. Hollie vaikuttaa edelleen olevan kaksikosta se hieman itsenäisempi yksilö ja on ensimmäisenä tutkimassa asioita harkitsevamman veljensä peesatessa vanavedessä. Hollie myös edelleen vahtii jonkinverran häkin ulkopuoleisia tapahtumia, mikä tulevan kodin tulee ottaa huomioon. Turhaan se ei kuitenkaan hauku. Veljensä kanssa Hollie tulee erinomaisen hyvin toimeen ja molemmat vaikuttavat myös fyysisesti olevan todella hyvässä kunnossa tarhaolosuhteisiin nähden. Kumpikaan pennuista ei vaikuta kovinkaan stressaantuneelta olosuhteista huolimatta, vaan antavat hyvin tasapainoisen ja seesteisen kuvan itsestään.

2.12.2017
Hollie aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hollie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.