Päivitetty 12.08.2018

Kotia etsivä koira: HOLLIE


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Adina tekee Cosobassa pitkää viikkoa, sillä autettavat eivät Romaniasta lopu. Romaniassa lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja, joten vahinkopentueita syntyy usein. Pennut ovat kuitenkin omistajalle ylimääräinen kuluerä, joten usein pennut hylätään kylmästi eikä vilkaista enää taakse.

Hollien ja Hubertin tarina alkaa metsästä, josta Adinan ystävä oli ne hylättynä löytänyt. Hän otti pennut kotiinsa ja yritti löytää niille kodit siinä valitettavasti onnistumatta. Naisen miesystävä ei suhtautunut pentuihin suopeasti, vaan vaati niiden lähtevän. Siispä Hollie ja Hubert tuotiin Cosoban tarhalle odottamaan kodin löytymistä. Ne ovat siis asuneet aiemmin sisätiloissa ja tottuneet kotikoiran elämään.

Molemmat sisarukset ovat verrattain rauhallisia nuorukaisia, mutta kuitenkin pentumaisella tavalla leikkisiä ja kovin kiinnostuneita siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Hollie on helppo innostaa leikkimään ja tutkimaan esineitä. Hollie haukkuu aidan takaa kuuluville äänille, joten sillä saattaa olla hieman vahtimistaipumusta, mikä tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon. Molemmat tulevat hienosti juttuun sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Kaksikko nauttisi varmasti tulevissa kodeissaan yhteisestä tekemisestä tai harrastuksesta omistajan kanssa, tai muunlaisesta ‘elämäntehtävästä’.

Hollie ja Hubert muistuttavat molemmat ulkonäöltään kovasti Entlebuchin paimenkoiraa tai muita sveitsiläisiä paimenrotuja. On kuitenkin mahdotonta sanoa, onko niissä kyseisiä rotuja ja jos on, kuinka paljon. Holliella on pitkä töpöhäntä sekä jaloissaan takakannukset. Tyttö on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta 16-20 kiloa.

Päivitykset
12.8.2018
Aktiiviemme vieraillessa Cosoban tarhalla heinäkuussa tapasivat he jälleen sympaattisen sisaruskaksikon Hollien ja Hubertin. Hollie lähestyy heti vieraita ja tulee luokse antaen pusuja. Hassu Hollie on hieman kohelompi kuin rauhallinen veljensä. Hollie on iloinen ja kovin kiinnostunut kaikesta, mutta jännittää silti vähän omituista tilannetta. Hollie kulkee paljon veljensä Hubertin perässä ja hoitaa muun muassa tämän korvia. Hollieta voisikin uudessa kodissaan odottaa reipas ja lempeä koirakaveri, joka näyttäisi nuorelle tytölle esimerkin kautta kuinka uudessa elämässä pärjätään. Yhden vieraista kulkiessa häkin puolelta toiselle Hollie väistää äkkiä pois maata pitkin ja tuntuu muutenkin jännittävän yllättäviä liikkeitä. Hollie kuitenkin jää katsomaan vieraan perään kiinnostuneena. Hollie ei tällä kertaa myöskään reagoi naapurihäkeistä kuuluvaan haukkumiseen.


27.6.2018
Ihanan hyväntuuliset sisarukset Hollie ja Hubert asustavat edelleen samassa paddockissa, josta on näköala pellolle. Molemmat sisaruksista ovat alkuun hieman hämillisen oloisia vieraista eivätkä oikein tiedä, mitä tehdä ja miten päin olla. Pian ne tulevat kuitenkin tervehtimään ja haistelemaan vieraita vaikuttaen uteliailta, iloisilta ja tasapainoisilta nuorilta koirilta. Hollieta jännittää uusi tilanne alkuun hieman enemmän kuin Hubertia, mutta se tulee kuitenkin hetken asiaa mietittyään haistamaan vieraita. Hollie hakee välillä vauhtia kopista, mutta käy vain kääntymässä siellä nopeasti ennen kuin palaa taas takaisin. Kun Hollie keksii, että vierailla on nameja, se tulee tarkistamaan, ettei Hubertille livauteta salaa enemmän nameja kuin sille. Tyttönen nuuskii myös oven alta sen toisella puolella odottelevan seurakoirakerhon tuoksuja.

Sisarukset ovat nyt saavuttaneet yli vuoden iän, joten ne siirtyvät aikuisten kategoriaan etsimään kotejaan. On suoranainen ihme, ettei näille näyttävän kauniille sisaruksille ole vielä löytynyt omia ihmisiä.


29.3.2018
Tapasimme sympaattisen sisaruskaksikon maaliskuisella vierailulamme Cosoban tarhalla. Sekä Hollie että Hubert lähestyvät uteliaina meitä vieraita ja olivat muutenkin kaikesta meidän puuhistamme hyvin kiinnostuneita. Hollie vaikuttaa edelleen olevan kaksikosta se hieman itsenäisempi yksilö ja on ensimmäisenä tutkimassa asioita harkitsevamman veljensä peesatessa vanavedessä. Hollie myös edelleen vahtii jonkinverran häkin ulkopuoleisia tapahtumia, mikä tulevan kodin tulee ottaa huomioon. Turhaan se ei kuitenkaan hauku. Veljensä kanssa Hollie tulee erinomaisen hyvin toimeen ja molemmat vaikuttavat myös fyysisesti olevan todella hyvässä kunnossa tarhaolosuhteisiin nähden. Kumpikaan pennuista ei vaikuta kovinkaan stressaantuneelta olosuhteista huolimatta, vaan antavat hyvin tasapainoisen ja seesteisen kuvan itsestään.

2.12.2017
Hollie aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hollie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hollie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa