Päivitetty 07.01.2019

Kotia etsivä koira: MUSKI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
29.10.2018

Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Suuri osa niistä on hylätty kodistaan ja siksi niiden selviytymismahdollisuudet ovat pienet. Ihmisrakkaat ja sosiaaliset koirat ovat helppo kohde rankkureille ja iso osa näistä koirista päätyykin kunnallisille tarhoille, mistä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet päästä koskaan enää pois. Tämän vuoksi eläinrakkaat ihmiset pyrkivät aina tilaisuuden tullen auttamaan tällaisia koiria. Näin kävi, kun eräs Carpen tarhaa tukenut nainen löysi kadulta harhailemasta neljä ystävällistä koiraa. Hän tiesi etteivät tämänkaltaiset kiltit ja varomattomat koirat selviäisi kauaa ja niinpä Muski, Lucy, Capri ja Cooky päätyivät Carpen tarhalle etsimään kotejaan.

Muski on iloinen ja touhukas persoona, jolla olisi intoa ja virtaa juosta ja leikkiä päivittäin. Niinpä virikkeetön häkkiympäristö saa sen turhautumaan ja Muski onkin tarhalla melko levoton. Ihmisistä Muski pitää kovasti ja se on aina iloisena vieraita vastassa. Se suhtautuu avoimen uteliaasti uusiin asioihin ja harjoittelee mielellään ihmisen kanssa uusia asioita. Välillä se tarvitsee pienen tauon, mutta ryhtyy sitten taas harjoittelemaan tarmokkaasti. Muski onkin selvästi helposti motivoitavissa. Heti päästessään pois tarhan stressaavasta ympäristöstä se on tasapainoinen ja reipas ja jo hetken ihmettelyn jälkeen lähtee reippaasti uusille lenkkireiteille. Muski vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja ihmisrakkaalta pojalta, jolta puuttuu enää se oma ihminen jonka kanssa touhuta ja ihmetellä maailmaa.

Muski on käynyt lenkillä nartun kanssa ja kaksikko tuli hyvin toimeen keskenään. Reipas leikkikaveri olisi siis varmasti Muskin mieleen, vaikka se pärjää hienosti myös ainoana koirana.

Muski on keskikokoinen koira, noin 50 cm ja 20-25 kiloa.

29.10.2018
Muski on viettänyt tarhalla jo kohta puoli vuotta. Se on touhukkaalle ja iloiselle pojalle pitkä aika. Vaikka virikkeetön elämä on sille varmasti todella vaikeaa Muski on säilyttänyt hienon luonteensa. Se otti jälleen syyskuussa vieraat vastaan suurella lämmöllä ja oli heti ensimmäisenä tervehtimässä kaikkia tulijoita. Käytyään haistelemassa tasapuolisesti kaikki vieraat Muski säntäsi ensimmäisen rapsuttelijan luo ja painautui niin lähelle että lopulta kellahti kumoon ihmisen vierelle. Muski on äärettömän hauska persoona ja sillä on älyä vaikka mihin. Se osasi heti nameja nähdessään alkaa tarjota istumista ja oppisi varmasti paljon muitakin temppuja jos sen kanssa ehtisi viettää edes hetken pidempään.

17.9.2018
Herttainen Muski pääsi elokuussa pois tarhan hälinästä, kun se pääsi tarhalla vierailleiden aktiiviemme kanssa lenkille. Vaikka Muski selvästi stressaantuu tarhaympäristössä, se osasi hienosti keskittyä ja harjoitella valjaiden pukemista. Lenkille päästyään Muski rentoutui ja oli aivan kuin toinen koira. Se selvästi nautti ihmisen kanssa touhuilusta ja kulki reippasti hihnassa. Muski on älykäs ja miellyttämishaluinen koira, josta olisi varmasti vaikka harrastuskaveriksi tulevassa kodissa.

10.6.2018
Muski aloitti kodin haun Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Muski saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Muski on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa