Päivitetty 17.12.2019

Kodin saanut koira: MUSKI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

Perustiedot ja tausta
29.10.2018

Romanian kaduilla elää valtava määrä kodittomia koiria. Suuri osa niistä on hylätty kodistaan ja siksi niiden selviytymismahdollisuudet ovat pienet. Ihmisrakkaat ja sosiaaliset koirat ovat helppo kohde rankkureille ja iso osa näistä koirista päätyykin kunnallisille tarhoille, mistä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet päästä koskaan enää pois. Tämän vuoksi eläinrakkaat ihmiset pyrkivät aina tilaisuuden tullen auttamaan tällaisia koiria. Näin kävi, kun eräs Carpen tarhaa tukenut nainen löysi kadulta harhailemasta neljä ystävällistä koiraa. Hän tiesi etteivät tämänkaltaiset kiltit ja varomattomat koirat selviäisi kauaa ja niinpä Muski, Lucy, Capri ja Cooky päätyivät Carpen tarhalle etsimään kotejaan.

Muski on iloinen ja touhukas persoona, jolla olisi intoa ja virtaa juosta ja leikkiä päivittäin. Niinpä virikkeetön häkkiympäristö saa sen turhautumaan ja Muski onkin tarhalla melko levoton. Ihmisistä Muski pitää kovasti ja se on aina iloisena vieraita vastassa. Se suhtautuu avoimen uteliaasti uusiin asioihin ja harjoittelee mielellään ihmisen kanssa uusia asioita. Välillä se tarvitsee pienen tauon, mutta ryhtyy sitten taas harjoittelemaan tarmokkaasti. Muski onkin selvästi helposti motivoitavissa. Heti päästessään pois tarhan stressaavasta ympäristöstä se on tasapainoinen ja reipas ja jo hetken ihmettelyn jälkeen lähtee reippaasti uusille lenkkireiteille. Muski vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja ihmisrakkaalta pojalta, jolta puuttuu enää se oma ihminen jonka kanssa touhuta ja ihmetellä maailmaa.

Muski on käynyt lenkillä nartun kanssa ja kaksikko tuli hyvin toimeen keskenään. Reipas leikkikaveri olisi siis varmasti Muskin mieleen, vaikka se pärjää hienosti myös ainoana koirana.

Muski on keskikokoinen koira, noin 50 cm ja 20-25 kiloa.

Päivitykset

17.12.2019
Muski lensi omaan loppuelämänsä kotiin 14.12.2019

1.11.2019
Muskin odotus ja stressi on kohta ohi, se varattiin tänään omaan kotiin.

12.9.2019
Muski odottelee edelleen kotihoitopaikkaa järjestyväksi. Muuten poika voi hyvin.

5.9.2019
Muskin sydänmatohoidon ensimmäinen osuus on saatu loppuun ja Muski voisi tulla Suomeen kotihoitoon syyskuussa, mikäli sellainen järjestyy.

1.8.2019
Muski palaa kotia etsiviin, koska sillä oli multiresistentti bakteeri-testissä esbl lievästi positiivinen. Muskia hoidetaan parhaillaan myös sydänmadon vuoksi. Muski ei ole silti sairas, vaan touhukas oma itsensä ja eläinlääkärikäynneillä se on käyttäytynyt mallikelpoisesti. Näillä reissuilla on myös huomattu, miten Muski nopeasti rentoutuu ja stressitaso laskee heti tarhalta pois päästessä.

22.6.2019
Muski varattiin omaan kotiin!

13.5.2019
Toukokuun tarhareissulla aktiivit tapaavat Muskin ravaamassa ympyrää tuttuun tapaansa stressaantuneena. Se tulee haistelemaan vieraat tosi tarkasti ja jää joksikin aikaa rapsutettavaksi, kunnes taas rupeaa ravaamaan koppinsa ympärillä. Muskille tarha on täysin väärä ympäristö ja se on jatkuvasti levoton. Seinänaapuriin on muuttanut kaksi pitbullia, jotka stressaavat Muskia lisää, vaikka näköyhteyttä ei ole, mutta äänet kuuluvat kyllä. Suunnitelmissa onkin siirtää pitbullit toiseen paikkaan, jotta Muskin ei tarvitsisi niitä stressata. Toki tarhaelämä ylipäätänsä on Muskille liikaa. Sen hieno potentiaali luonteessa ei pääse tarhalla oikeuksiinsa.
Lisätty Muskille uusia kuvia ja videoita.

11.4.2019
Aktiivien vierailulla maaliskuussa Muski otti ihmiset vastaan iloisesti. Se on tällä hetkellä yksin häkissään, koska se ei oikein sovellu toisten koirien seuraksi ainakaan tarhan olosuhteissa. Se stressaa yhä tarhaympäristöä reagoimalla tapahtumiin herkästi ja kiertää välillä häkissä ympäriinsä kiihtyneenä. Mutta se myös rauhoittuu nopeasti ja jaksaa hienosti keskittyä namien odottamiseen. Veera on opettanut sen istumaan ennenkuin se saa ruokansa, joten se tarjoaakin oma-aloitteisesti istumista herkkujen toivossa. Se olisi helposti motivoitavissa erilaisiin pieniin tehtäviin ja sen oloa selvästi helpottaakin, kun on jotain keskittymistä vaativaa tekemistä. Oikeassa ympäristössä hieno, nokkela koira, joka rakastaa oppimista. Muski on kaunis ja upean värityksen omaava, ihmisläheinen ja positiivinen ihmisen seurassa. Sen olisikin aika päästä omaan kotiin pois stressaavista olosuhteista.

Lisätty Muskille kuvia ja video maaliskuulta.

29.10.2018
Muski on viettänyt tarhalla jo kohta puoli vuotta. Se on touhukkaalle ja iloiselle pojalle pitkä aika. Vaikka virikkeetön elämä on sille varmasti todella vaikeaa Muski on säilyttänyt hienon luonteensa. Se otti jälleen syyskuussa vieraat vastaan suurella lämmöllä ja oli heti ensimmäisenä tervehtimässä kaikkia tulijoita. Käytyään haistelemassa tasapuolisesti kaikki vieraat Muski säntäsi ensimmäisen rapsuttelijan luo ja painautui niin lähelle että lopulta kellahti kumoon ihmisen vierelle. Muski on äärettömän hauska persoona ja sillä on älyä vaikka mihin. Se osasi heti nameja nähdessään alkaa tarjota istumista ja oppisi varmasti paljon muitakin temppuja jos sen kanssa ehtisi viettää edes hetken pidempään.

17.9.2018
Herttainen Muski pääsi elokuussa pois tarhan hälinästä, kun se pääsi tarhalla vierailleiden aktiiviemme kanssa lenkille. Vaikka Muski selvästi stressaantuu tarhaympäristössä, se osasi hienosti keskittyä ja harjoitella valjaiden pukemista. Lenkille päästyään Muski rentoutui ja oli aivan kuin toinen koira. Se selvästi nautti ihmisen kanssa touhuilusta ja kulki reippasti hihnassa. Muski on älykäs ja miellyttämishaluinen koira, josta olisi varmasti vaikka harrastuskaveriksi tulevassa kodissa.

10.6.2018
Muski aloitti kodin haun Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Muski saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Muski on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.