Päivitetty 15.06.2018

Kotia etsivä koira: MUSKI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Kaunis Muski on kesäkuussa 2018 ollut vajaan kuukauden Carpen tarhalla. Mistä se sinne tuli ja minkälaista elämää Muski on ennen tarhalle tuloaan viettänyt, sitä ei tarkkaan tiedetä.

Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle, Mitrenin kuntaan rakentuva ja Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, joka on Kulkurien yksi kärkihankkeista. Carpe-projektiin kuuluu kiinteästi myös ennaltaehkäisevä eläinsuojelutyö: steriloinnit ja valistus. Tarhaa on rakennettu pitkään ja hartaasti, jotta koirille saadaan paremmat olot ja Veeralle koti koirien luota. Carpen tarhan rakentamista voi tukea monella tavalla. Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä.

Muski on hieman levoton koira, joka reagoi ympäristön tapahtumiin ja hälinään, jota tarhalla riittää.. Vieraiden tullessa häkkiin se haukkuu ja juoksee häkkiä ympäri tietämättä oikein, miten toimia. Se antaa kuitenkin silittää itseään ja on selkeästi tottunut ihmisen kosketukseen – vaikkakin sitä jonkin verran tarhalla jännittää –  ja rauhoittuu hetkeksi, jopa nauttien kosketuksesta. Kunnes ohi kävelevä kissa tai toinen koira vievät taas sen huomion ja keskittyminen herpaantuu. . Muski on tarhaoloissa hieman sressaantuneen oloinen, mikä lienee luonnollista, kun tarhaelämää on niin vähän takana. Koko tilanne tarhalle Muskille ilmeisen outoa, eikä se oikein osaa melussa ja hälinässä rauhoittua. Levottomat tarhaolot eivät selkeästi ole Muskille se oikea paikka

10.6.2018
Muski aloitti kodin haun Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
Päästessään kotiin rauhallisempaan ympäristöön Muski rauhoittunee ja rentoutuu – ja uskomme sen pääsevät tuomaan esille sen lempeän ja mukavan koiraluonteen, joka sen sisällä selkeästi asustaa. Koska Muski reagoi sekä kissoihin että toisiin, häkin ohi kulkeviin koiriin, Muskin olisi parasta päästä nauttimaan kotioloista perheen ainoana silmäteränä.

Muski on keskikokoinen koira, joka on kooltaan noin  50 cm / 25 kg.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Muski saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Muski on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Muskin yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.