Päivitetty 20.10.2018

Kotia etsivä koira: BELLAS (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 19.10.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 team Smurf kuitenkin olivat valmiita asutmaan adoptio-ohjelmaan.

Bellas jakaa häkin siskonsa Bellesin kanssa. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Kooltaan Bellas on nyt noin 50-55cm. Bellas on kolmikon pienikokoisin. Tytöllä on sisaruksistaan poiketen vaaleat silmät ja kuono mutta muuten neitokainen muistuttaa kovasti siskojaan.

Bellas on täyden kympin tyttö, iloinen, avoin ja sosiaalinen. Sisko Donas muutti hetki sitten Suomeen ja on osoittautunut olevansa aivan yhtä mahtava tyyppi kuin tarhallakin, ja kaikki kolme sisarusta ovat kovin samanlaisia kaikessa, joten varmaan Bellaskin tottuisi nopeasti elämään kotikoirana.

Päivitykset

19.10.2018
“Super-ihana ja vauhdikas. Täynnä rakkautta ja intoa. Leikkivät sisarensa kanssa leluilla innoissaan, juoksevat ja riehuvat – molemmat ovat innoissaan vieraista ja hakeutuvat ihmisen lähelle. Hyvin samanlaisia luonteeltaan, huipputyyppejä, jotka varmasti istuisivat monenlaiseen perheeseen ja nämä ovat koiria, joista saisi varmasti mahtavaa ulkoiluseuraa. Rauhoittuu hieman sisartaan nopeammin.” Näin syyskuun lopulla tarhalla vierailleet aktiivit kirjoittavat Bellasista.

Bellasin toinen sisko, Donas, pääsi muuttamaan omaan kotiinsa Suomeen hetki sitten ja Donas on osoittautunut aivan yhtä mahtavaksi tyypiksi myös kotioloissa kuin mitä se oli tarhalla 🙂

25.7.2018
Allekirjoittanut (yhteyshenkilö itse) tapasi Smurffitytöt heinäkuussa kun jälleen pääsin käymään Romaniassa. Oli aivan ihana tavata nämä ja nähdä omin silmin miten hyvältä ne nyt näyttävät ja miten hyvätuuliai näistä on kasvaneet. Bellas tulee vauhdikkasti häkistä Bellesin kanssa kun ne pästetään nurmialueelle juoksemaan, vetää kunnon spurtit jonka jälkeen tulee suoraan meidän luokse iloisesti ja touhukkaasti. Kaikki kolme ovat kovin samankaltaisia ja sopisivat monenlaiseen kotiin kunhan ihmiset eivät ole täysiä sohvaperunoita. Bellas nauttii juoksemisesta, nuuskuttelusta ja kivasta tekemisestä. Huomiota kiinnitti se, että Bellas ei haukkunut missään vaiheessa, ei edes silloin kun olivat jälleen häkissä ja kaikki muut koirat haukkuivat. Bellas vaan katsoi ja tarkkaili tilannetta.

16.6.2018
Touko- kesäkuun vaihteessa oli jälleen Romanian reissun aika ja aktiivimme tapasivat Team Smurfin kolmikon Cosobassa. Kun Bellas ja Belles keräsivät kierroksia ennen häkin oven avaamista, ne hieman nahistelivat keskenään. Bellas suhtautuu vieraisiin ystävällisesti ja kiinnostuneesti ja käyttääkin nenäänsä haistellen mahdollisimman tarkasti näitä uusia tyyppejä jotka ilmestyivät heidän häkkiinsä. Bellas antaa käsitellä itseään hienosti, vaikka kokeekin tämän hieman jännäksi. Hampaat ovat siistit ja muutenkin Bellas on toipunut demodexista erittäin hyvin ja sillä on tällä hetkellä tarhaolosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa oleva turkki. Aiemmasta ujopiimästä on kuoriutunut nuori, elämäniloinen koira joka melkein repeää liitoksistaan päästessään juoksemaan pihalle.

29.4.2018
Päivät ovat alkaneet lämmetä ihan kunnolla Romaniassa ja Cosoban tarhalla koirat vilvoittelevat jo veden äärellä säännöllisesti. Bellas näyttää iloiselta mutta nauttisi varmasti enemmän jos pääsisi viettämään kesää ihan oman perheensä pariin!

22.3.2018
Aktiivimme kertoo Bellaksen kuulumisia maaliskuun reissun jälkeen; “Bellas asuu Belles-siskonsa kanssa, ja häkkiin tultaessa ne innostuvat suunnattomasti ja touhottavat molemmat. Bellas ei malta millään ottaa namia, kun pitää vaan säätää ja säätää. Se ravaa häkissään levottoman oloisesti, eikä selvästikään yhtään tiedä, mitä sen pitäisi tehdä. Haistelu auttaa Bellasia ja antaa sille myös selkeän tehtävän, johon keskittyä. Kaiken stressin alla Bellas vaikuttaa leikkisältä ja ihanalta tytöltä, joka asuu vaan aivan väärässä paikassa.”

8.1.2018
Ilo on siskoilla ylimillään kun pääsevät juoksemaan leikkialueella tarhalla. Missä on perhe joka kaipaa Bellasin kaltaista intoa ja iloisuutta elämään? Video lisätty.


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bellas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellasin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.