Päivitetty 29.04.2018

Kotia etsivä koira: BELLAS (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

(Päivitetty 22.3.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 team Smurf kuitenkin olivat valmiita asutmaan adoptio-ohjelmaan.

Bellas on kolmikon pienikokoisin. Tytöllä on sisaruksistaan poiketen vaaleat silmät ja kuono mutta muuten neitokainen muistuttaa kovasti siskojaan. Bellas suhtautuu vieraisiin ystävällisesti ja kiinnostuneesti ja käyttääkin nenäänsä haistellen mahdollisimman tarkasti näitä uusia tyyppejä jotka ilmestyivät heidän häkkiinsä. Bellas antaa käsitellä itseään hienosti, vaikka kokeekin tämän hieman jännäksi. Hampaat ovat siistit ja muutenkin Bellas on toipunut demodexista erittäin hyvin ja sillä on tällä hetkellä tarhaolosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa oleva turkki. Bellas on aiemmin ollut kovin ujo mutta se on nyt reipastunut paljon. Tällä hetkellä Bellas on rauhallisin Team Smurfista mutta varmasti tästäkin tytöstä löytyy vauhtia, kunhan se pääsee kotioloihin ja tottuu kotikoiran elämään.

Bellas jakaa nyt häkin siskonsa Bellesin kanssa. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Kooltaan Bellas on nyt noin 50cm ja tulee vielä kasvamaan hieman.

Päivitykset

29.4.2018
Päivät ovat alkaneet lämmetä ihan kunnolla Romaniassa ja Cosoban tarhalla koirat vilvoittelevat jo veden äärellä säännöllisesti. Bellas näyttää iloiselta mutta nauttisi varmasti enemmän jos pääsisi viettämään kesää ihan oman perheensä pariin!

22.3.2018
Aktiivimme kertoo Bellaksen kuulumisia maaliskuun reissun jälkeen; “Bellas asuu Belles-siskonsa kanssa, ja häkkiin tultaessa ne innostuvat suunnattomasti ja touhottavat molemmat. Bellas ei malta millään ottaa namia, kun pitää vaan säätää ja säätää. Se ravaa häkissään levottoman oloisesti, eikä selvästikään yhtään tiedä, mitä sen pitäisi tehdä. Haistelu auttaa Bellasia ja antaa sille myös selkeän tehtävän, johon keskittyä. Kaiken stressin alla Bellas vaikuttaa leikkisältä ja ihanalta tytöltä, joka asuu vaan aivan väärässä paikassa.”

8.1.2018
Ilo on siskoilla ylimillään kun pääsevät juoksemaan leikkialueella tarhalla. Missä on perhe joka kaipaa Bellasin kaltaista intoa ja iloisuutta elämään? Video lisätty.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bellas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellasin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

27

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.