Päivitetty 13.10.2018

Kodin saanut koira: DONAS (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

(Päivitetty 25.7.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 Team Smurf kuitenkin olivat valmiita astua adoptio-ohjelmaan.

Donas jakaa nyt häkkinsä ujon uroksen kanssa. Se tulee hyvin toimeen tämän kanssa ja toivottavasti sen reippaus antaa myös ujopiimälle rohkeutta. Korkeutta Donasilla on nyt noin 50-55cm. Donasilla on tummat silmät ja tumma nenä, takajaloista löytyy kannukset.

Allekirjoittanut (yhteyshenkilö itse) tapasi Smurffitytöt heinäkuussa kun jälleen pääsin käymään Romaniassa. Oli aivan ihana tavata nämä ja nähdä omin silmin miten hyvältä ne nyt näyttävät ja miten hyvätuuliai näistä on kasvaneet. Donas tulee vauhdikkasti häkistä kaverinsa kanssa kun ne pästetään nurmialueelle juoksemaan, tyttö vetää kunnon spurtit jonka jälkeen tulee suoraan meidän luokse iloisesti ja touhukkaasti. Kaikki kolme ovat kovin samankaltaisia ja sopisivat monenlaiseen kotiin kunhan ihmiset eivät ole täysiä sohvaperunoita. Donas nauttii juoksemisesta, nuuskuttelusta ja kivasta tekemisestä. Huomiota kiinnitti se, että Donas ei haukkunut missään vaiheessa, ei edes silloin kun olivat jälleen häkissä ja kaikki muut koirat haukkuivat. Donas vaan katsoi ja tarkkaili tilannetta.

Päivitykset

12.10.2018
Donas saapui kotiin 6.10.2018 ja hänestä tuli jälleen Dona, kuten oli alunperinkin. Yhteiselo on aalkanut kivasti ja Dona jakeli pusuja perheelleen jo kentällä.

27.8.2018
Vihdoinkin koitti päivä, jolloin ensimmäinen vallattomista ja ihanista smurffitytöistä varataan omaan kotiin. Onnea Donas ja perhe <3

16.6.2018
Donas nauttii päästessään kirmaamaan vapaana pihamaalle. Se ottaa edelleen ihmiset vastaan avosylin ja nauttii kovasti siitä kun saa olla lähellä. Donas tulee toimeen pääsääntöisesti hyvin muiden koirien kanssa. Touko- kesäkuun vaihteessa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja Cosoban tarhalle. Siellä he tapasivat myös Donasin. Donas on aina suhtautunut positiivisesti ihmisiin ja sen päästessään ulos häkistään se kirmailee onnellisena ympäri pihaa ja tulee sit vauhdikkaasti vieraiden luokse hakemaan huomiota ja rapsutuksia. Se hyppii innoissaan ihmistä vastaan ja nauttii suunnattomasti siitä, kun se saa olla ihmisen lähellä. Ioanan kertoman mukaan Donas tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Aiemmin se on ollut hieman tarkka resursseista, mitkä osalle koirista voi olla kovinkin isossa roolissa tarhaoloissa.

29.4.2018
Kesälämmöt ovat vyörymässä Romaniaan ja Cosoban tarhalla koirien täytyy jo päästä vilvoittelemaan vesiastioissa ja saada suojaa auringonpaahteelta. Donas nauttii valtavasti kun välillä pääsee ulkoilemaan tarhan leikkialueelle, missä on tuoksuja ja tilaa painella menemään. Ideaalisinta olisi tietenkin, että neitokainen pääsisi nauttimaan kesästä omaan kotiinsa Suomeen. Luulen, että se arvostaisi sitä oikein kovasti.

22.3.2018
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen maaliskuussa. He kertovat Donaksesta näin “Donas asuu edelleen Alyoshan kanssa ja molemmat säheltävät innoissaan vierailijoiden tullessa häkkiin. Donas rauhoittuu, kun pääsee ihmisen lähelle. Se tuntuu kaipaavan ihmiseltä selkeitä ohjeita, pikemmin kuin tilaa. Donasin on helpompi tutustua vieraisiin leikin kautta, mutta toisaalta liikaa innostuessa sillä menee kuppi nurin. Vieraiden ollessa häkissä Donas varasti lapasen, jonka Alyosha meinasi napata, siinä vaiheessa piti hieman ärähtää. Donasin ei kuultu haukkuvan.” Donas on tällä hetkellä rohkein smurffisiskoista ja kiipeää syliin saakka rapsutuksista nautiskellen. Tällä kaunottarella on turkki nyt hyvässä kunnossa, tarhaolosuhteisiin nähden. Donas hakee energisesti ja iloisesti sekä ihmisiä, että muita koiria leikkimään.

8.1.2018
Donas on muuttanut asumaan Alyoshan kanssa, kun häkki kävi liian ahtaaksi kolmelle koiralle. Missä viipyy tämän kauottaren ja iloisen nuoren koiraneidin ikioma perhe?


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Donas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donasin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.