Päivitetty 29.04.2018

Kotia etsivä koira: DONAS (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

(Päivitetty 22.3.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 Team Smurf kuitenkin olivat valmiita astua adoptio-ohjelmaan.

Donasilla on tummat silmät ja tumma nenä, takajaloista löytyy kannukset. Ihmisiä kohtaan Donas suhtautuu avoimesti ja innokkaasti ja tytöltä pääseekin ilopissat kun huomaa saavansa vieraita ja huomiota. Donas on tällä hetkellä rohkein siskoista ja kiipeää syliin saakka rapsutuksista nautiskellen. Tällä kaunottarella on turkki nyt hyvässä kunnossa, tarhaolosuhteisiin nähden. Donas hakee energisesti ja iloisesti sekä ihmisiä, että muita koiria leikkimään.

Donas jakaa häkkinsä Alyoshan kanssa. Korkeutta Donasilla on nyt reilu 50cm ja rakenteeltaan se on kookkaampi kuin Bellas. Donas tulee vielä kasvamaan hieman.

Päivitykset
29.4.2018

Kesälämmöt ovat vyörymässä Romaniaan ja Cosoban tarhalla koirien täytyy jo päästä vilvoittelemaan vesiastioissa ja saada suojaa auringonpaahteelta. Donas nauttii valtavasti kun välillä pääsee ulkoilemaan tarhan leikkialueelle, missä on tuoksuja ja tilaa painella menemään. Ideaalisinta olisi tietenkin, että neitokainen pääsisi nauttimaan kesästä omaan kotiinsa Suomeen. Luulen, että se arvostaisi sitä oikein kovasti.

22.3.2018
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen maaliskuussa. He kertovat Donaksesta näin “Donas asuu edelleen Alyoshan kanssa ja molemmat säheltävät innoissaan vierailijoiden tullessa häkkiin. Donas rauhoittuu, kun pääsee ihmisen lähelle. Se tuntuu kaipaavan ihmiseltä selkeitä ohjeita, pikemmin kuin tilaa. Donasin on helpompi tutustua vieraisiin leikin kautta, mutta toisaalta liikaa innostuessa sillä menee kuppi nurin. Vieraiden ollessa häkissä Donas varasti lapasen, jonka Alyosha meinasi napata, siinä vaiheessa piti hieman ärähtää. Donasin ei kuultu haukkuvan.”

8.1.2018
Donas on muuttanut asumaan Alyoshan kanssa, kun häkki kävi liian ahtaaksi kolmelle koiralle. Missä viipyy tämän kauottaren ja iloisen nuoren koiraneidin ikioma perhe?


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Donas saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Donas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Donasin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa