Päivitetty 29.04.2018

Kotia etsivä koira: BELLES (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

(Päivitetty 22.3.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 Team Smurf oli kuitenkin valmis astumaan adoptio-ohjelmaan.

Belles on ujoin kolmikosta. Tytöllä on musta merkki kuonossaan mutta muuten neitokainen muistuttaa kovasti siskojaan. Belles suhtautuu vieraisiin kiinnostuneesti mutta käy hakemassa rohkeuttaa kopistaan, kun taas sisarukset hössöttää enemmän vieraiden ympärillä. Ioana nostaa Bellesin kopin katolle tarkempien kuvien toivossa mutta tämä on hieman liian jännittävä Bellesille, joka jäätyy tilanteessa. Kun tyttö jälleen saa tassut turvallisesti maan pinnalle se rentoutuu hieman enemmän.

Belles jakaa nyt häkkinsä siskonsa Bellasin kanssa. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Korkeutta Bellesillä on nyt reilu 55cm ja rakenteeltaan se on hieman kookkaampi kuin Bellas.

Päivitykset
29.4.2018

Romaniassa alkaa jo lämpötila nousta jopa hellelukemiin ja myös Cosoban tarhalla koirat alkavat vilvoitella vesiastiassaan tasaisin välein. Belles nauttii jalkakylvystä mutta vaihtaisi sen varmasti mielellään kotioloihin Suomessa ja mahdollisesti meressä kahlaamiseen kesällä.

22.3.2018
Maaliskuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja kertovat Bellesista näin “Asuu Bellas-siskon kanssa, ja häkkiin tultaessa ne innostuivat suunnattomasti ja touhottavat molemmat. Belles ei myöskään tiedä mitä tehdä vieraiden tullessa ja menee vähän kierroksille.” Bellesillä ei ole paljon tekemistä tarhalla ja se nauttisi sekä tarvitsisi puuhastelua ja jotain mihin se saisi purkaa energiaansa. Belles niin kovin mielellään leikkii ja leikin lomassa se myös saattaa haukkua jonkun verran. Tämä saattaa kuitenkin johtua hyvin pitkälti ihan siitä, että suurin osa naapureistakin niin tekevät.

8.1.2018
Belles nauttii täysin siemauksin siitä, että pääsee juoksemaan, juoksemaan ja juoksemaan! Kuten videolta näkyy, tyttö on elämäniloinen ja sismmiltään todella ihmisrakas typy. Missä on se Bellesin oma koti, johon tämä kultainen tyttö saisi muuttaa tuoden mukanaan rutkasti onnea ja iloa?


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Belles saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belles on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellesin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.