Päivitetty 25.11.2018

Kodin saanut koira: BELLES (Team Smurf)


Syntymäaika: Noin 5/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
Steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

(Päivitetty 19.10.2018)
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti. Heinäkuussa 2017 kävin itse viimeksi tarhalla ja tapasin silloin “smurffi-vauvat”, Belles, Bellas ja Donas. Nimitys smurffi-vauvat tulee siitä, että pennut silloin saivat hoitoa erittäin pahaan demodexiin (sikaripunkkiin) ja hoidosta johtuen ne olivat aivan sinisiä. Silloin emme vielä ottaneet kolmikon adoptio-ohjelmaan, sillä ei vielä ollut tiedossa selviävätkö pennut vai ei. Marraskuussa 2017 Team Smurf oli kuitenkin valmis astumaan adoptio-ohjelmaan.

Belles jakaa häkin siskonsa Bellasin kanssa. Myös muiden kanssa tyttö on tullut ainakin toistaiseksi toimeen. Korkeutta Bellesillä on nyt reilu 55cm ja rakenteeltaan se on hieman kookkaampi kuin Bellas.

Belles on edelleen avoin, iloinen ja sosiaalinen oma itsensä. Sisko Donas muutti hetki sitten Suomeen, omaan kotiinsa ja sillä on sujunut todella hyvin. Kaikki smurffisisarukset ovat olleet pennusta lähtein kovin smantyyppisiä joten uskomme, että myös Belles tulisi pärjäämään kotikoirana oikein mallikkaasti.

Päivitykset

25.11.2018
Eilen koitti Bellesin tärkeä päivä. Hän pääsi lentämään kotiin!

4.11.2018
Belles varattiin omaan kotiin lokakuun lopussa ja pian onkin toisen Smurffitytön vuoro lentää uuteen elämään, omassa kodissa, oman perheen parissa <3

19.10.2018
“Super-ihana ja vauhdikas. Täynnä rakkautta ja intoa. Leikkivät sisarensa kanssa leluilla innoissaan, juoksevat ja riehuvat – molemmat ovat innoissaan vieraista ja hakeutuvat ihmisen lähelle. Hyvin samanlaisia luonteeltaan, huipputyyppejä, jotka varmasti istuisivat monenlaiseen perheeseen ja nämä ovat koiria, joista saisi varmasti mahtavaa ulkoiluseuraa. Hieman sisartaan hitaampi rauhoittumaan.” Näin aktiivimme kuvailevat Bellesia, kenet tapasivat syyskuun loppupuolella.

Bellesin toinen sisko, Donas, muutti hetki sitten omaan kotiinsa Suomeen ja on sopeutunut erittäin hyvin. Siskokset ovat pennuista lähtien olleet kovin samankaltaisia, joten varmaan Belleskin sopeutuisi hyvin elämään kotikoirana.

25.7.2018
Allekirjoittanut (yhteyshenkilö itse) tapasi Smurffitytöt heinäkuussa kun jälleen pääsin käymään Romaniassa. Oli aivan ihana tavata nämä ja nähdä omin silmin miten hyvältä ne nyt näyttävät ja miten hyvätuuliai näistä on kasvaneet. Belles tulee vauhdikkasti häkistä Bellasin kanssa kun ne pästetään nurmialueelle juoksemaan, vetää kunnon spurtit jonka jälkeen tulee suoraan meidän luokse iloisesti ja touhukkaasti. Kaikki kolme ovat kovin samankaltaisia ja sopisivat monenlaiseen kotiin kunhan ihmiset eivät ole täysiä sohvaperunoita. Belles nauttii juoksemisesta, nuuskuttelusta ja kivasta tekemisestä. Huomiota kiinnitti se, että Belles ei haukkunut missään vaiheessa, ei edes silloin kun olivat jälleen häkissä ja kaikki muut koirat haukkuivat. Belles vaan katsoi ja tarkkaili tilannetta.

16.6.2018
Belles on ollut ujoin kolmikosta ja on aiemmin suhtautunut vieraisiin hieman varovasti mutta se on reipastunut paljon. Se rakastaa juoksemista mutta tulee myös iloisesti vieraan luokse ja on selvästi utelias. Se ottaa namit kädestä ja kellahtaa selälleen nauttimaan rapsutuksista. Belles asuu edelleen Bellasin kanssa ja tulee toimeen tämän kanssa hyvin. Ennenku pääsevät juoksemaan häkistään molemmat tytöt nostattavat kierroksiaan hieman, jolloin nahistelevat vähän toistensa kanssa.

29.4.2018
Romaniassa alkaa jo lämpötila nousta jopa hellelukemiin ja myös Cosoban tarhalla koirat alkavat vilvoitella vesiastiassaan tasaisin välein. Belles nauttii jalkakylvystä mutta vaihtaisi sen varmasti mielellään kotioloihin Suomessa ja mahdollisesti meressä kahlaamiseen kesällä.

22.3.2018
Maaliskuussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja kertovat Bellesista näin “Asuu Bellas-siskon kanssa, ja häkkiin tultaessa ne innostuivat suunnattomasti ja touhottavat molemmat. Belles ei myöskään tiedä mitä tehdä vieraiden tullessa ja menee vähän kierroksille.” Bellesillä ei ole paljon tekemistä tarhalla ja se nauttisi sekä tarvitsisi puuhastelua ja jotain mihin se saisi purkaa energiaansa. Belles niin kovin mielellään leikkii ja leikin lomassa se myös saattaa haukkua jonkun verran. Tämä saattaa kuitenkin johtua hyvin pitkälti ihan siitä, että suurin osa naapureistakin niin tekevät.

Belles on ujoin kolmikosta. Tytöllä on musta merkki kuonossaan mutta muuten neitokainen muistuttaa kovasti siskojaan. Belles suhtautuu vieraisiin kiinnostuneesti mutta käy hakemassa rohkeuttaa kopistaan, kun taas sisarukset hössöttää enemmän vieraiden ympärillä. Ioana nostaa Bellesin kopin katolle tarkempien kuvien toivossa mutta tämä on hieman liian jännittävä Bellesille, joka jäätyy tilanteessa. Kun tyttö jälleen saa tassut turvallisesti maan pinnalle se rentoutuu hieman enemmän.

8.1.2018
Belles nauttii täysin siemauksin siitä, että pääsee juoksemaan, juoksemaan ja juoksemaan! Kuten videolta näkyy, tyttö on elämäniloinen ja sismmiltään todella ihmisrakas typy. Missä on se Bellesin oma koti, johon tämä kultainen tyttö saisi muuttaa tuoden mukanaan rutkasti onnea ja iloa?


Koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koiraa harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Belles saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belles on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bellesin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.