Kodin saanut koira: RISTO REIPAS (nyk. Oiva)

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori De Vede)
Kokoarvio:


Perustiedot ja taustat
10.9.2018
Reipas Risto, kavereiden kesken Risto Reipas vetkuaa, hytkyy ja polkee Rosiorin kunnallisella tarhalla saadakseen sitä tervehtimään tulleiden Kulkurien aktiivien huomion varmasti itseensä. Risto tekee kaikki temput ja käyttää myös ääntään päästäkseen ihmisen lähelle, mutta rauhoittuu nauttimaan kainaloon päästyään. Kaikesta näkyy, että läheisyys ja huomio on Ristolle kovin harvinaista herkkua. Se haluaa ja ansaitsee enemmän.

Reipas Risto on aktiivinen tättähäärä, joka tarvitsee hellyyttävän, mutta määrätietoisen huomionhakuisuutensa vuoksi yhtä määrätietoisen ohjauksen lisäksi paljon tekemistä. Voi olla, että pojan hössöttäminen tasaantuu kotona, kun läsnäolosta ja huomionosoituksista tulee arkea. Tarhalla lyhyessä ketjussa hiukan muista erillään asuvalla Ristolla ei ole ongelmia toisten koirien kanssa. Risto Reippaamme koppi on kuitenkin hiukan sivummalla, eikä se näin ollen ole suorassa kontaktissa muiden tarhan asukkien kanssa.

Riston strategiset mitat ovat noin 50cm ja 20kg.

Päivitykset

25.11.2018
Eilen koitti vihdoinkin se päivä, jolloin Risto sai tehdä elämänsä tähän mennessä tärkeimmän matkan, eli kotimatkan.

27.9.2018
Risto Reippaan pitkä oleskelu Rosiorin tarhalla on päättynyt. Tämä herttainen herrasmies varattiin omaan kotiin.

10.9.2018
Vuodet, kuukaudet, viikot, päivät ja tunnit vierivät ja Risto seisoo jokaisen hetken ketjunsa päässä. Se on ajan hampaasta huolimatta säilyttänyt sympaattisen luonteensa ja uskonsa parempaan huomiseen. Tavallisen näköinen Risto ansaitsisi jo vihdoin kohdata sen ihmisen, joka näkisi siinä sen ihmisrakkauden, hellyydenkipeyden ja positiivisuuden ja ajattelisi, että haluaa jatkaa matkaansa tämä kultainen koira rinnallaan.

Lisätty pari kuvaa.

20.12.2017
Reipas ja iloinen Risto tulee avoimena moikkailemaan lähestyviä ihmisiä. Sen enempiä kainostelematta tämä hymypoika istuu tyttöjen syliin seurustelemaan. Risto rentoutuu hellittäväksi, eikä jännitä tai jännity, vaan nauttii täysin rinnoin sille suodusta huomiosta. Huolettoman oloinen koira antaa muille koirille tilaa, eikä reagoi uroksiinkaan millään tapaa negatiivisesti.  Risto Reipas on kultainen poika, kaikkien kaveri, jolla edelleen se oma syli-ihminen etsinnässä.

10.8.2017
Rosiorissa vierailleet aktiivimme tapasivat kovin iloisen, täysin nimensä veroisen jantterin heinäkuun reissullaan. Risto sulatti jälleen Kulkurien tyttöjen sydämet ystävällisyydellään. Sen lisäksi, että elämä ketjunpäässä on rajoittunutta, tapahtuu mukavia yllätyksiä tai asioita Rosiorin koirille harvemmin. Ei siis ole mikään ihme, että Risto vastaanotti vieraansa ylitsevuotavan innokkaasti. Tätä onnellista riemua pääsee todistamaan tarhalla kuvatusta videopätkästä. Vaikka meno vaikuttaa riehakkaalta, ei iloinen Ristokoira ole sen enempää sählä kuin kohelokaan. Hän vaan oli niin kovin onnellinen saamastaan harvinaisesta herkusta; hellyyden osoituksista ja pienestä hetkestä ihmisen kanssa.

8.6.2017
Lisätty video pienestä reippaasta Ristostamme.

21.3.2o17
Risto on selättänyt jälleen yhden romanialaisen talven ja edessään sillä on jopa neljänkymmenen asteen kesähelteet. Eiköhän hommata Risto jo kotiin suomalaisesta “kesästä” nauttimaan!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Risto Reipas saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Risto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Risto Reippaan yhteyshenkilö on Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: