Päivitetty 09.06.2018

Kotia etsivä koira: DAVIN


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 9.6.2018
Karissa ja Davin on sisarukset jotka tällä hetkellä elävät yhdessä monen muun koiran kanssa Kulkurien pitkäaikaisen ja luotettavan yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä kodin yhteydessä. Voisi melkein kutsua Mandrujen kotia pieneksi, kodinomaiseksi tarhaksi, jossa aina asustelee erilainen lauma koiria (ja kissoja). Osa on pelastettu kadulta, toiset naapurit tai jokin muu nappuruston asukki on tuonut Madrujen luokse turvaan. Karissa ja Davin on nuoret koirasisarukset joiden pelastava enkeli oli nuori tyttö joka löysi nämä likomärkinä ja kylmissään pellolta sateisena päivänä. Tyttö teki postauksen sisaruksista sosiaaliseen mediaan ja Luiza, joka sattumoisin huomasin tämän postauksen, pyysi ystäväänsä hakea ja tuomaan pennut heille turvaan.

Davin on kooltaan noin 50cm, 18kg. Sillä on ei ole ihan täysipitkää häntää, vaan enemmänkin 3/4 osaa häntää. Davin asustaa aitausta siskonsa Karissan kanssa ja näiden välit ovat mutkattomat. Ei ole tiedossa miten Davin tulee toimeen muiden urosten kanssa.

Aktiivimme kävivät Luizalla toukokuussa ja mentäessä Davinin aitaukseen poika innostuu aivan valtavasti ja tuleekin tekemään tuttavuutta kunhan ensin kävi Luizan luona hakemassa hieman rohkeutta. Alkuun Davin lähestyy vieraita takaapäin ja käy vaivihkaa nuuskimassa jalkoja. Pian poitsu kuitenkin toteaa tilanteen turvalliseksi ja ihmiset vaarattomiksi ja uskaltaa heittää vapaalle. Vartin päästä se kiertää jo jokaisen luona hakemassa rapsutuksia ja tutkii uteliaasti kameraa. Tästä hetkestä lähtien alkaakin Davinin häntä heilumaan joka kerta kun aktiivimme kävelevät päviän aikana tämän aitauksen lähettyviltä.

Davin ei vaikuta kovalta haukkujalta vaikka se haukkuu satunnaisesti muiden mukana tarhalla.

Päivitykset

13.3.2018
Kulkurien aktiivit suuntasivat kohti Romaniaa ja Luiza Mandrua maaliskuussa. Näin he kirjoittivat Davinista tapaamisen jälkeen:   “Hassu ja vauhdikas tyyppi! Pihalla ollessame ennen Davinin ja Karissan tapaamista, kaksikko leikkii ja rallittaa hyväntuulisesti tarhassaan. Kun menemme sisälle tarhaan moikkaamaan, innostuu Davin vieraista melkoisesti. Se kuitenkin rauhoittuu nopeasti saadessaan huomiota ja kontaktia ihmiseltä. Davin ei ujostele vieraita lainkaan, vaan tunkee syliin asti pusuttelemaan. Namit kiinnostavat kovasti tätä touhukasta tyyppiä. Vankkarakenteinen, kaunis koira. Davin haistelee vieraat tarkkaan. Aivan hurmaava nuorukainen, josta saa varmasti kaverin monenlaiseen puuhaan.”

Davin on nuori koira, joka on asunut lähestulkoon koko ikänsä tarhalla. Kodin täytyy varautua siihen, että Davinilla on paljon opittavaa kotikoiran elämästä mutta se on erittäin potentiaalinen nuori tyypi.

8.1.2018
Hyvin ystävällisiä ja kilttejä pentuja. Luonteeltaan ovat leikkisiä ja iloisia kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Davin on tykännyt nukkua aivan kiinni Luizassa ja on melkoinen kainalokaveri, kun saa mahdollisuuden siihen. Nykyään kaksikko kuitenkin asustaa pihalla erässää isohkossa aitauksessa. Muiden koirien kanssa Davin on tullut hyvin toimeen ja myös kissojen kanssa Davin on Luizalla tullut toimeen. Davin saattaa haukkua jos näkee jotain jännää tai uusia ihmisiä lähestyy mutta on silti erittäin ihmisrakas.

Tällä hetkellä kaksikko painaa noin 12kg ja ovat korkeudeltaan 40-45cm.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Davin saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Davin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Davinin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa