Kodin saanut koira: DAVIN

Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 1.9.2019
Karissa ja Davin on sisarukset jotka tällä hetkellä elävät yhdessä monen muun koiran kanssa Kulkurien pitkäaikaisen ja luotettavan yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä kodin yhteydessä. Voisi melkein kutsua Mandrujen kotia pieneksi, kodinomaiseksi tarhaksi, jossa aina asustelee erilainen lauma koiria (ja kissoja). Osa on pelastettu kadulta, toiset naapurit tai jokin muu nappuruston asukki on tuonut Madrujen luokse turvaan. Karissa ja Davin on nuoret koirasisarukset joiden pelastava enkeli oli nuori tyttö joka löysi nämä likomärkinä ja kylmissään pellolta sateisena päivänä. Tyttö teki postauksen sisaruksista sosiaaliseen mediaan ja Luiza, joka sattumoisin huomasin tämän postauksen, pyysi ystäväänsä hakea ja tuomaan pennut heille turvaan.

Davin on “Luizan paras koira”, hänen sanojensa mukaan. Asuu Karissan kanssa isoimmassa nurtsitarhassa, ihanat olot. Tulee soraan luokse, hyppii vasten, tervehtii kaikkia, iloinen, innoissaan, häntä heiluu. Vilkas, pirteä, ystävällinen, hyvin ihmisrakas, sosiaalinen, energinen. Antaa käsitellä miten vain. Namit maistuu, motivotavissa. On kivasti nartun kanssa, tuskin ongelmia juuri muidenkaan kanssa, ainakaan naapurin uroksen kanssa kommunikoi aidan läpi kivasti. Ihan valmis kotikoira moneen kotiin. Aktiivimme tapasivat Davinin jälleen heinäkuussa 2019 ja poika hurmasi jälleen.

Sopii varmasti monenlaiseen kotiin mutta koska Davin on asunut Luizan pienellä tarhalla lähes koko elämänsä ajan perheen tulee kuitenkin tiedostaa, että sillä saattaa viedä tovi ennen kuin tottuu elämään kotikoirana.

Davin on kooltaan noin 50cm, 18kg. Sillä on ei ole ihan täysipitkää häntää, vaan enemmänkin 3/4 osaa häntää.

Päivitykset

19.10.2019

Kultainen Davin matkusti tänään loppuelämän perheensä luo. Onnea yhteiseen elämäänne, Davin ja omat ihmiset!

13.9.2019

Davinilla on tänään onnenpäivä: sitä odottaa Suomessa ikioma perhe!

13.3.2019
Aktiivimme tapasivat Davinin jälleen helmi-maaliksuun vaihteessa. He kirjoittivat kivan päivitystekstin Davinista, joka kuului näin: “Kun saavumme Luizan pihalle, Davin on ensihetkistä asti häkkinsä portilla tärisemässä innosta ja vinkuu, kun odottaa ihmisiä luokseen niin kovin. Davin ei vieraita ujostele, se tulee rohkeasti luo ja on oikea pussailijapoika. Davin on hieman ahne ja ruoalla helposti motivoitavissa. Iloinen Davin pääsee harjoittelemaan sivussakävelyn alkeita vierailijoiden kanssa, se on siinä oikein mallikelpoinen oppilas ja saa ideasta hetimiten kiinni. Tätä samaa sen kanssa tehtiin viime vuoden elokuisella vierailulla ja tuntuukin, että hyvämuistinen koira tiesi, mistä hommassa on kyse ja lähti heti hienosti touhuamaan. Davin keskittyy harjoitteluun hyvin. Davin tykkää ihmisen kanssa yhdessä puuhastelusta ja herkkujakin saa samalla, mikäs sen parempaa! Davin on miellyttävä ja mukava mutkaton persoona. Luiza kertoo, että Davin tulee toimeen narttujen kanssa, mutta vain osan uroksista se hyväksyy.”

26.11.2018
Marraskuussa kolme Kulkurien aktiivia matkasivat jälleen Romaniaan ja kävivät myös Luizan luona tällä matkalla. Davinia he kehuivat superihanaksi ja täysin valmiiksi omaan kotiin. Davin on tavatessaan todella reipas koira joka nojautui vasten ja antoi rapsutella. Se seurasi vieraitakin koko ajan innokkaana ja teki söpöjä pomppuja ja loikkia onnessaan.

9.6.2018
Aktiivimme kävivät Luizalla toukokuussa ja mentäessä Davinin aitaukseen poika innostuu aivan valtavasti ja tuleekin tekemään tuttavuutta kunhan ensin kävi Luizan luona hakemassa hieman rohkeutta. Alkuun Davin lähestyy vieraita takaapäin ja käy vaivihkaa nuuskimassa jalkoja. Pian poitsu kuitenkin toteaa tilanteen turvalliseksi ja ihmiset vaarattomiksi ja uskaltaa heittää vapaalle. Vartin päästä se kiertää jo jokaisen luona hakemassa rapsutuksia ja tutkii uteliaasti kameraa. Tästä hetkestä lähtien alkaakin Davinin häntä heilumaan joka kerta kun aktiivimme kävelevät päviän aikana tämän aitauksen lähettyviltä.

13.3.2018
Kulkurien aktiivit suuntasivat kohti Romaniaa ja Luiza Mandrua maaliskuussa. Näin he kirjoittivat Davinista tapaamisen jälkeen:   “Hassu ja vauhdikas tyyppi! Pihalla ollessame ennen Davinin ja Karissan tapaamista, kaksikko leikkii ja rallittaa hyväntuulisesti tarhassaan. Kun menemme sisälle tarhaan moikkaamaan, innostuu Davin vieraista melkoisesti. Se kuitenkin rauhoittuu nopeasti saadessaan huomiota ja kontaktia ihmiseltä. Davin ei ujostele vieraita lainkaan, vaan tunkee syliin asti pusuttelemaan. Namit kiinnostavat kovasti tätä touhukasta tyyppiä. Vankkarakenteinen, kaunis koira. Davin haistelee vieraat tarkkaan. Aivan hurmaava nuorukainen, josta saa varmasti kaverin monenlaiseen puuhaan.”

Davin on nuori koira, joka on asunut lähestulkoon koko ikänsä tarhalla. Kodin täytyy varautua siihen, että Davinilla on paljon opittavaa kotikoiran elämästä mutta se on erittäin potentiaalinen nuori tyypi.

8.1.2018
Hyvin ystävällisiä ja kilttejä pentuja. Luonteeltaan ovat leikkisiä ja iloisia kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Davin on tykännyt nukkua aivan kiinni Luizassa ja on melkoinen kainalokaveri, kun saa mahdollisuuden siihen. Nykyään kaksikko kuitenkin asustaa pihalla erässää isohkossa aitauksessa. Muiden koirien kanssa Davin on tullut hyvin toimeen ja myös kissojen kanssa Davin on Luizalla tullut toimeen. Davin saattaa haukkua jos näkee jotain jännää tai uusia ihmisiä lähestyy mutta on silti erittäin ihmisrakas.

Tällä hetkellä kaksikko painaa noin 12kg ja ovat korkeudeltaan 40-45cm.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Davin saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Davin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Davinin yhteyshenkilö on Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/azimis/videos/a.10212404593767358.1073742058.1156226773/10212900913015029/?type=3&theater” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: