Päivitetty 15.05.2019

Kodin saanut koira: COSMIN


Syntymäaika: Noin 9/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 30.12.2018)
Cosmin asustaa yhden Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahon, One Rescue Associationin tarhalla Cosoban kylässä. Onevetin työntekijä löysi Cosminin noin vuosi sitten pentuna, eräältä linja-autoasemalta. Cosmin oli nälkäisenä yrittänyt löytää jotain syötävää ja kun se vihdoinkin löytyi, se oli muoviin kääritty sämpylä, jonka Cosmin hotkaisi muovineen päivineen. Cosmina pääsi siltä seisomalta Onevetin klinikalle ja on siitä päivästä lähtien asunut Onevetin pensionilla.

Marraskuussa aktiivimme suuntasivat jälleen kohti tarhaa Cosobassa ja tapasivat taas hurmaavan Cosminin. Jätkä steppailee ja sambaa tassuillaan paikallaan, kun on niin intona vierailijoista. Vaikuttaa siltä, että kierrostuu suhteellisen nopeasti mutta osaa kuitenkin myös laskea kierrokset ja rauhoittua, kun ihminen ei tee yhtään mitään eikä huomioi koiraa. Cosmin on vähän pulska ja muutenkin rotevamman puoleinen koira. Tosi ihmisrakas hyrrä, jota ei tunnu jännittävän juuri yhtään ja kosketellakin saa ihan miten haluaa. Kopista ei ole seiniä juuri yhtään jäljellä, mikä kielii siitä, että pojalla on ollut melko tylsää ja virikkeetöntä pienessä aitauksessaan. Vierailun aikana Cosmin myös asui yksin koska tarhakaveri oli onnekkaasti päässyt lentämään juuri Suomeen omaan kotiinsa. Cosmin varmaan halkeaisi onnesta, kun saisi jotain kunnollista tekemistä tai tilaa juosta, oman perheen ja kodin.

Kokoa Cosminilla on nyt noin 55cm/18kg. Muiden koirien kanssa Cosmin tulee hyvin toimeen.

Cosmin on rohkaistunut ja reipastunut paljon tässä viimeisen puolen vuoden aikana.

Päivitykset

15.5.2019
Cosmin saapui omaan kotiin Suomeen 13.4.2019.

12.3.2019
Cosminilla on tänään onnenpäivä: se varattiin juuri ikiomaan kotiinsa!

30.12.2018
Cosmin meinasi ratketa liitoksistaan kun sai vieraita. Tämä poika on erittäin kultainen tuttavuus.

19.10.2018
Cosmin on rohkaistunut hurjasti. Etenkin tutun ihmisen luokse tulee reippaasti ja namit saavat aikaan innostuneita, korkeita hyppyjä. Cosmin on pulskistunut aika lailla ja sille tekisi hyvä tiputtaa muutama ylimääräinen kilo painostaan. Cosmin on kohtelias, sympaattinen ja tasapainoinen tuttavuus, joka puhuu hyvin koiraa. Cosmin tulee hyvin toimeen pensionissa olevien koirien kanssa ja on rohkaistunut paljon sitten marraskuun. Tällä hetkellä Cosmin jakaa häkkinsä adoptiossa olevan Maeven kanssa.

23.7.2018
Heinäkuussa tapasimme jälleen Cosminin. Voi elämä sentään miten likuttava kaveri kyseessä, kuten myös häkkikaverinsa Maeve. Tämä kaksikko on niin kovin hyvätuulisia ja herttaisia. Cosmin hieman piippailee kun kerää rohkeutta tulla liki ja on niin onnellinen vieraista ettei oikein tietäisi miten päin olisi. Cosmin ja Maeve tulevat hyvin juttuun ja Cosmin vaikuttaakin koiralta joka osaa kommunikoida todella hienosti muiden kanssa.Varmaan moni asia uudessa elämässä tulisi olemaan kovin jännittävää mutta ajan ja rauhallisuuden kanssa Cosmin varmasti ylittäisi jopa itsensä, monen monta kertaa.

16.6.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Cosminin myös touko-kesäkuun vaihteessa. Cosmin ottaa ensin itselleen hieman aikaa mutta kerää sitten rohkeutensa ja tulee tekemään tuttavuutta meidän porukkaan. Se iloitsee kovasti kun uskaltaa tulla tervehtimään ja tekeekin pieniä loikkia ja pomppuja kun jännitys päästää. Cosmin reagoi voimakkaasti yllättäviin liikkeisiin, perääntyen nopeasti. Se kuitenkin palautuu melko nopeasti ja tulee uudelleen luokse. Aktiivimme kuvailevat Cosminia leikkisäksi lapseksi, kuvaus joka sopii tähän kaveriin tällä hetkellä kuin nenä päähän. Cosmin jakaa edelleen häkkiä Maeven kanssa.

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Cosminin käydessään Romaniassa maaliskuussa 2018. Poika oli reipastunut paljon ja uskaltaa nopeastikin tulla tekemään tuttavuutta vierailijoiden kanssa. Cosmin haluaisi uskaltaa tulla niin lähelle ihmistä, että sitä ihan itkettää, kun ei kuitenkaan ihan syliin asti uskalla heti kiivetä. Kun Onevetin Adina Vladut astuu häkkiin Cosmin “sekoaa” ja itkee vielä kovemmin, eikä se tiedä miten päin olisi, niin paljon se tykkää Adinasta. Meidän reissulaiset kommentoivat Cosminia sanoilla “Aivan huikea koira!”

21.11.2017
Cosmin innostuu ensin siitä, että häkkiin on tullut vieraita. Sitten tämä nuori poika tajusi ettei tunne vieraita ja vetäytyi koppiinsa tarkkailemaan tilannetta. On kiinnostunut ja utelias ja kun häkkiin astuu Cosminille tuttu henkilö, eläinlääkäri Adina Vladut, Cosmin uskaltaa tulla kopistaan taas ja turvautuu selvästi Adinaan tässä jännittävässä tilanteessa. Kun Adina poistuu häkistä, Cosmin katsoo turvallisemmaksi siirtyä jälleen koppiinsa josta päästää pientä murinaa, ihan varmuuden vuoksi. Cosmin ei ole tottunut siihen, että vieraita ihmisiä tulee käymään hänen häkissään eikä oikein tiedä miten suhtautuisi asiaan. Cosmin tulee tarvitsemaan rauhallista ja koirakokenutta kotia, jossa sen annetaan pikkuhiljaa tottua uusiin asioihin ja osataan antaa sitä tukea mitä poika tarvitsee kasvaakseen tasapainoiseksi koirakansalaiseksi.

Kiltistä ja luotettavasti koirakaverista olisi varmasti Cosminille paljon tukea.

21.9.2017
Aktiivimme tapasivat Cosminin syyskuussa ja Cosmin valikoitui adoptio-ohjelmaan ja he kuvailevat Cosminia hellyyttäväksi tyypiksi, joka kuitenkin tulee vaatimaan rauhallisen ympäristön ja jo ennestään koirakokemusta omaavan perheen, jotta Cosmin saa tarvitsemaansa tukea puhkeakseen kukkaan kotikoirana. Lähtökohtaisesti emme tule luovuttamaan Cosminia lapsiperheeseen, eikä ensimmäiseksi koiraksi.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cosmin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cosmin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cosminin yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa