Päivitetty 13.09.2019

Kodin saanut koira: COSMIN (nyk. Cosmo)


Syntymäaika: Noin 9/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

(päivitetty 13.8.2019)

Cosmin asusti Romaniassa yhden Kulkurien keskeisimmän yhteistyötahon, One Rescue Associationin tarhalla Cosoban kylässä. Onevetin työntekijä löysi Cosminin pentuna syksyllä 2016 eräältä linja-autoasemalta. Cosmin oli nälkäisenä yrittänyt löytää jotain syötävää ja kun se vihdoinkin löytyi, se oli muoviin kääritty sämpylä, jonka Cosmin hotkaisi muovineen päivineen. Cosmin pääsi siltä seisomalta Onevetin klinikalle. Siellä vierähtikin sitten pari vuotta, jona aikana Cosminista kasvoi komea ja tasapainoinen nuori mies. Vihdoin huhtikuussa 2019 se huomattiin, ja poika pääsi muuttamaan Suomeen. Koti oli hurmaantunut Cosminista ja Cosmin kodistaan. Epäonneksi kodin vanha koira ei millään hyväksynyt Cosminia lauman jäseneksi, vaikka sekä Cosmin itse että sen ensimmäinen oma ihminen yrittivät kaikkensa. Niinpä kultainen poika palaa etsimään uutta kotia.

Cosmin on niin täydellinen kuin koira voi olla: leppoisa, sympaattinen ja tasapainoinen nallekarhu, joka on upeasti omaksunut kaiken, mitä kotikoiralta voi toivoa. Se on täynnä energiaa ja nauttii suunnattomasti oman ihmisen kanssa touhuamisesta ja uusien asioiden oppimisesta, mutta osaa myös rauhoittua omalle paikalleen. Luottavaisesti se lukee omistajaansa tarkalla korvalla ja koko ajan, ja reagoi hyvin pieniinkin äänenpainoihin. Cosmin tykkää kaikista koirista, mutta rakastaa ennen kaikkea ihmisen läheisyyttä ja rapsutuksia. Se kulkee oikein hyvin hihnassa häntä heiluen, ja ohittaa muut koirat rauhallisesti ja räyhäämättä. Pojalla on hiukan riistaviettiä, ja se lähtisi mielellään lintujen ja pupujen perään. Ensimmäisessä kodissaan se on asunut kerrostalossa, eikä toistaiseksi ole juuri reagoinut talon ääniin: vaikka rappukäytävässä on kulkenut väkeä ja omistajan vanha koira haukkuu, Cosmin vain nostaa päätään, kuuntelee hetken – ja kääntää kylkeä. Herkut ovat pojan mieleen, ja lenkillä se poimii kaiken suuhunsa. Sille onkin opetettu ”jätä”-käsky, jota se hienosti noudattaa. Se osaa myös käsikosketuksen, jota on käytetty jännittävissä tilanteissa.

Cosmin oli Suomeen tullessaan varsin paksussa kunnossa, mutta on nyt päivittäisten pitkien metsälenkkien ansiosta laihtunut reippaasti, ja pojasta on kuoriutunut lihaksikas hurmuri. Uuden kodin onkin hyvä kiinnittää huomiota riittävään ja mielekkääseen liikuntaan, jotteivät kilot pääse palaamaan.  Hoitotoimenpiteisiin Cosmin suhtautuu rauhallisesti ja antaakin tehdä kaiken hampaiden pesua myöten. Turkin peseminen on vastenmielistä, mutta siihenkin poju suostuu, kunhan herkkuja on varmasti luvassa.

Uudessa kodissa voisi hyvin olla reipas ja sosiaalinen koirakaveri, mutta Cosmin nauttisi varmasti myös ainoana koirana olemisesta. Kissoja Cosmin ei ole Suomessa ollessaan tavannut, ja riistavietin vuoksi uudella kodilla pitää olla valmius huolelliseen totuttamiseen mahdollisiin kissoihin. Niiden olisi hyvä myös olla ennestään tottuneita koiriin. Lapsia Cosmin ei ole tavannut, ja se etsiikin ensisijaisesti aktiivista aikuiskotia.

Korkeutta Cosminilla on hiukan alle 60 cm ja painoa noin 30 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

13.9.2019

Cosmin muutti tänään uuteen kotiinsa. Onnea ihana Cosmin & perhe!

10.9.2019

Ilouutisia: Cosmin on varattu!

14.8.2019

Lisätty kuvia ja videoita Cosminista Suomessa.

13.8.2019

Cosmin palaa itsestään riippumattomista syistä kotiaetsivien koirien joukkoon.

13.4.2019

Ihana Cosmin saapui Suomeen ja omaan kotiinsa <3

12.3.2019
Cosminilla on tänään onnenpäivä: se varattiin juuri ikiomaan kotiinsa!

30.12.2018
Cosmin meinasi ratketa liitoksistaan kun sai vieraita. Tämä poika on erittäin kultainen tuttavuus.

19.10.2018
Cosmin on rohkaistunut hurjasti. Etenkin tutun ihmisen luokse tulee reippaasti ja namit saavat aikaan innostuneita, korkeita hyppyjä. Cosmin on pulskistunut aika lailla ja sille tekisi hyvä tiputtaa muutama ylimääräinen kilo painostaan. Cosmin on kohtelias, sympaattinen ja tasapainoinen tuttavuus, joka puhuu hyvin koiraa. Cosmin tulee hyvin toimeen pensionissa olevien koirien kanssa ja on rohkaistunut paljon sitten marraskuun. Tällä hetkellä Cosmin jakaa häkkinsä adoptiossa olevan Maeven kanssa.

23.7.2018
Heinäkuussa tapasimme jälleen Cosminin. Voi elämä sentään miten likuttava kaveri kyseessä, kuten myös häkkikaverinsa Maeve. Tämä kaksikko on niin kovin hyvätuulisia ja herttaisia. Cosmin hieman piippailee kun kerää rohkeutta tulla liki ja on niin onnellinen vieraista ettei oikein tietäisi miten päin olisi. Cosmin ja Maeve tulevat hyvin juttuun ja Cosmin vaikuttaakin koiralta joka osaa kommunikoida todella hienosti muiden kanssa.Varmaan moni asia uudessa elämässä tulisi olemaan kovin jännittävää mutta ajan ja rauhallisuuden kanssa Cosmin varmasti ylittäisi jopa itsensä, monen monta kertaa.

16.6.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Cosminin myös touko-kesäkuun vaihteessa. Cosmin ottaa ensin itselleen hieman aikaa mutta kerää sitten rohkeutensa ja tulee tekemään tuttavuutta meidän porukkaan. Se iloitsee kovasti kun uskaltaa tulla tervehtimään ja tekeekin pieniä loikkia ja pomppuja kun jännitys päästää. Cosmin reagoi voimakkaasti yllättäviin liikkeisiin, perääntyen nopeasti. Se kuitenkin palautuu melko nopeasti ja tulee uudelleen luokse. Aktiivimme kuvailevat Cosminia leikkisäksi lapseksi, kuvaus joka sopii tähän kaveriin tällä hetkellä kuin nenä päähän. Cosmin jakaa edelleen häkkiä Maeven kanssa.

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Cosminin käydessään Romaniassa maaliskuussa 2018. Poika oli reipastunut paljon ja uskaltaa nopeastikin tulla tekemään tuttavuutta vierailijoiden kanssa. Cosmin haluaisi uskaltaa tulla niin lähelle ihmistä, että sitä ihan itkettää, kun ei kuitenkaan ihan syliin asti uskalla heti kiivetä. Kun Onevetin Adina Vladut astuu häkkiin Cosmin “sekoaa” ja itkee vielä kovemmin, eikä se tiedä miten päin olisi, niin paljon se tykkää Adinasta. Meidän reissulaiset kommentoivat Cosminia sanoilla “Aivan huikea koira!”

21.11.2017
Cosmin innostuu ensin siitä, että häkkiin on tullut vieraita. Sitten tämä nuori poika tajusi ettei tunne vieraita ja vetäytyi koppiinsa tarkkailemaan tilannetta. On kiinnostunut ja utelias ja kun häkkiin astuu Cosminille tuttu henkilö, eläinlääkäri Adina Vladut, Cosmin uskaltaa tulla kopistaan taas ja turvautuu selvästi Adinaan tässä jännittävässä tilanteessa. Kun Adina poistuu häkistä, Cosmin katsoo turvallisemmaksi siirtyä jälleen koppiinsa josta päästää pientä murinaa, ihan varmuuden vuoksi. Cosmin ei ole tottunut siihen, että vieraita ihmisiä tulee käymään hänen häkissään eikä oikein tiedä miten suhtautuisi asiaan. Cosmin tulee tarvitsemaan rauhallista ja koirakokenutta kotia, jossa sen annetaan pikkuhiljaa tottua uusiin asioihin ja osataan antaa sitä tukea mitä poika tarvitsee kasvaakseen tasapainoiseksi koirakansalaiseksi.

Kiltistä ja luotettavasti koirakaverista olisi varmasti Cosminille paljon tukea.

21.9.2017
Aktiivimme tapasivat Cosminin syyskuussa ja Cosmin valikoitui adoptio-ohjelmaan ja he kuvailevat Cosminia hellyyttäväksi tyypiksi, joka kuitenkin tulee vaatimaan rauhallisen ympäristön ja jo ennestään koirakokemusta omaavan perheen, jotta Cosmin saa tarvitsemaansa tukea puhkeakseen kukkaan kotikoirana. Lähtökohtaisesti emme tule luovuttamaan Cosminia lapsiperheeseen, eikä ensimmäiseksi koiraksi.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu ensimmäisessä kodissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi myöhemmin muuttua.

Cosmin saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cosmin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cosminin yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.