Päivitetty 13.03.2018

Kotia etsivä koira: COSMIN


Syntymäaika: Noin 9/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 13.3.2018)
Cosmin asustaa yhden Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahon, Clinica Veterinara OneVetin pensionissa Cosobassa. Onevetin työntekijä löysi Cosminin noin vuosi sitten pentuna, eräältä linja-autoasemalta. Cosmin oli nälkäisenä yrittänyt löytää jotain syötävää ja kun se vihdoinkin löytyi, se oli muoviin kääritty sämpylä, jonka Cosmin hotkaisi muovineen päivineen. Cosmina pääsi siltä seisomalta Onevetin klinikalle ja on siitä päivästä lähtien asunut Onevetin pensionilla.

Cosmin on kohtelias, sympaattinen ja tasapainoinen tuttavuus, joka puhuu hyvin koiraa. Cosmin tulee hyvin toimeen pensionissa olevien koirien kanssa ja on rohkaistunut paljon sitten marraskuun. Tällä hetkellä Cosmin jakaa häkkinsä adoptiossa olevan Maeven kanssa.

Kokoa Cosminilla on nyt noin 55cm/18kg.

Päivitykset

13.3.2018
Aktiivimme tapasivat Cosminin käydessään Romaniassa maaliskuussa 2018. Poika oli reipastunut paljon ja uskaltaa nopeastikin tulla tekemään tuttavuutta vierailijoiden kanssa. Cosmin haluaisi uskaltaa tulla niin lähelle ihmistä, että sitä ihan itkettää, kun ei kuitenkaan ihan syliin asti uskalla heti kiivetä. Kun Onevetin Adina Vladut astuu häkkiin Cosmin “sekoaa” ja itkee vielä kovemmin, eikä se tiedä miten päin olisi, niin paljon se tykkää Adinasta. Meidän reissulaiset kommentoivat Cosminia sanoilla “Aivan huikea koira!”

21.11.2017
Cosmin innostuu ensin siitä, että häkkiin on tullut vieraita. Sitten tämä nuori poika tajusi ettei tunne vieraita ja vetäytyi koppiinsa tarkkailemaan tilannetta. On kiinnostunut ja utelias ja kun häkkiin astuu Cosminille tuttu henkilö, eläinlääkäri Adina Vladut, Cosmin uskaltaa tulla kopistaan taas ja turvautuu selvästi Adinaan tässä jännittävässä tilanteessa. Kun Adina poistuu häkistä, Cosmin katsoo turvallisemmaksi siirtyä jälleen koppiinsa josta päästää pientä murinaa, ihan varmuuden vuoksi. Cosmin ei ole tottunut siihen, että vieraita ihmisiä tulee käymään hänen häkissään eikä oikein tiedä miten suhtautuisi asiaan. Cosmin tulee tarvitsemaan rauhallista ja koirakokenutta kotia, jossa sen annetaan pikkuhiljaa tottua uusiin asioihin ja osataan antaa sitä tukea mitä poika tarvitsee kasvaakseen tasapainoiseksi koirakansalaiseksi.

Kiltistä ja luotettavasti koirakaverista olisi varmasti Cosminille paljon tukea.

21.9.2017
Aktiivimme tapasivat Cosminin syyskuussa ja Cosmin valikoitui adoptio-ohjelmaan ja he kuvailevat Cosminia hellyyttäväksi tyypiksi, joka kuitenkin tulee vaatimaan rauhallisen ympäristön ja jo ennestään koirakokemusta omaavan perheen, jotta Cosmin saa tarvitsemaansa tukea puhkeakseen kukkaan kotikoirana. Lähtökohtaisesti emme tule luovuttamaan Cosminia lapsiperheeseen, eikä ensimmäiseksi koiraksi.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cosmin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cosmin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cosminin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.