Kodin saanut koira: REBE

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
09.06.2019
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. Lisäksi OneVetilla on hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Kaikki koirat eivät kuitenkaan ole suoraan kadulta, vaan monet koirat ovat entisiä lemmikkejä tai vahtikoiria, jotka on lopulta hylätty. Kuten ihastuttava Rebe, joka hylättiin tarhalle, koska se oli liian ihmisrakas eikä siitä ollut vahtikoiraksi. Niinpä Rebe etsii nyt omaa kotiaan tositarkoituksella Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Rebe on pitkään ollut yksityisellä kotihoitajalla Romaniassa, mutta Rebe on taas palannut tarhalle. Rebe on aiemmin ollut valikoiva koiraseurastaan, mutta on kotihoidossa Rebe tottui narttuihin ja leikkikin hoitajan oman koiran kanssa. Rebe on aiemmin ollut vahtikoirana, ja se edelleen saattaa vahtia pihaa. Lisäksi Rebellä on vahva riistavietti. Rebe tulee hyvin toimeen lasten kanssa ja nauttii niin lasten kuin aikuistenkin huomiosta. Kotihoitaja kuviali Rebeä “isoksi laiskaksi pojaksi” ja Rebellä alkaakin hieman ikä jo painaa.  Rebe on hieman keskikokoista suurempi koira ollessaan noin 25kg ja 60cm.

 

Päivitykset

15.09.2019
Pitkä odotus on ohi ja Rebe on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa!

09.06.2019
Aktiivimme tapaavat Reben pitkästä aikaa pojan muutettua fosterista takaisin tarhalle. Rebeä kuvaillaankin valloittavaksi vanhemmaksi herrasmieheksi, josta huomaa että se on pitkään asunut hoidossa. Rebe osaa mm. istua pyynnöstä ja lasten lisäksi se on tottunut kissoihin, kunhan saa ensin tusutua näihin rauhassa. Rebe tulee toimeen myös muiden koirien kanssa, mutta ruokaansa Rebe puolustaa herkästi. Rebe on kuitenkin kaikinpuolin hyvin rento ja mutkaton koira, joka oikeasti rakastaa vain köllötellä nauttien rapsutuksista ja ihan kenen tahansa ihmisen seurasta. Rebe ei osaa pissata sisälle, eikä edes häkkiin, vaan pidättelee niin kauan että pääsee ulos. Rebe on kaikinpuolin valmis kotikoira. Rebellä on jalassa pieni tuumori, joka tullaan poistamaan.


01.04.2019
Rebe asuu edelleen yksityisellä hoitajalla Romaniassa, jossa se nauttii leppoisista koiranpäivistä. Rebestä onkin kuoriutunut varsinainen nautiskelija, ja poikaa kuvaillaankin hieman laiskaksi. Rebe ehkä kaipaisikin enemmän toimintaa vielä päiviinsä ja motivaatiota touhuamiseen ja leikkimiseen. Rebe osaa kuitenkin selvästi nauttia hetkestä ja ihmisen läheisyydestä. Rebelle on lisätty uusia kuvia ja muutama video.

26.6.2018
Saimme pitkästä aikaa kuulumisia aivan ihastuttavalta Rebeltä. Rebe on jatkanut eloaan yksityisellä hoitajalla ja on osoittanut kykynsä olla niin lasten kuin kanojenkin turvana. Naapurin lapset pitävät Rebestä ja Rebe on edelleen lapsien leikeissä mukana. Rebe on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen huomiota ja rakkautta ihmisiltä ja tulee lisäksi hyvin toimeen narttujen kanssa. Toisten urosten kanssa tutustuttamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota ja olla valmis tekemään töitä koirien suhteen eteen. Rebeä on aiemmin käytetty vahtikoirana, ja toisinaan edelleen Reben ensimmäinen reaktio on vahtia resurssejaan. Rebe on myös hoidossa tottunut pesuihin, harjaukseen ja hihnassa kävelyyn. Rebellä on ainoastaan kaksi vaihdetta, joko se juoksee ympäriinsä purkaen energiaansa tai sitten se makoilee tyytyväisenä sängyssä. Lisäksi Rebe hyppii korkeidenkin aitojen yli päästäkseen haluamaansa paikkaan tai ihmisensä perään.


26.4.2017

Rebe on siirtynyt kevään aikana yksityiselle hoitajalle Romaniassa, jossa Rebe on erityisesti ystävystynyt naapurissa asuvan pienen tytön kanssa. Lapsilla on aivan erityinen paikka Reben sydämessä ja lapset saavatkin leikkiä pojan ympärillä kaikessa rauhassa. Hoitopaikassa Rebe on myös saanut opetella tavallista koiran elämää vielä etsiessään omaa perhettään. Rebelle on myös lisätty uusia kuvia hoitopaikasta.

3.12.2016
Rebe aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rebe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rebe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Reben yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: