Päivitetty 01.04.2019

Kotia etsivä koira: REBE


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
01.04.2019
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. Lisäksi OneVetilla on hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Kaikki koirat eivät kuitenkaan ole suoraan kadulta, vaan monet koirat ovat entisiä lemmikkejä tai vahtikoiria, jotka on lopulta hylätty. Kuten ihastuttava Rebe, joka hylättiin tarhalle, koska se oli liian ihmisrakas eikä siitä ollut vahtikoiraksi. Niinpä Rebe etsii nyt omaa kotiaan tositarkoituksella Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Rebe on yksityisellä hoitajalla oleva komea uros. Rebe on aiemmin ollut valikoiva koiraseurastaan, mutta on hoidossa tottunut narttuihin ja tuleekin hyvin toimeen ja leikkii hoitajan oman narttukoiran kanssa. Rebe on aiemmin ollut vahtikoirana, ja se edelleen saattaa vahtia pihaa. Lisäksi Rebellä on vahva riistavietti. Rebe tulee hyvin toimeen lasten kanssa ja nauttii niin lasten kuin aikuistenkin huomiosta. Rebe on rauhoittunut kotihoidossa ja kotihoitaja kuvaileekin Rebeä “isoksi laiskaksi pojaksi”.  Rebe on hieman keskikokoista suurempi koira ollessaan noin 25kg ja 60cm.

 

Päivitykset
01.04.2019
Rebe asuu edelleen yksityisellä hoitajalla Romaniassa, jossa se nauttii leppoisista koiranpäivistä. Rebestä onkin kuoriutunut varsinainen nautiskelija, ja poikaa kuvaillaankin hieman laiskaksi. Rebe ehkä kaipaisikin enemmän toimintaa vielä päiviinsä ja motivaatiota touhuamiseen ja leikkimiseen. Rebe osaa kuitenkin selvästi nauttia hetkestä ja ihmisen läheisyydestä. Rebelle on lisätty uusia kuvia ja muutama video.

26.6.2018
Saimme pitkästä aikaa kuulumisia aivan ihastuttavalta Rebeltä. Rebe on jatkanut eloaan yksityisellä hoitajalla ja on osoittanut kykynsä olla niin lasten kuin kanojenkin turvana. Naapurin lapset pitävät Rebestä ja Rebe on edelleen lapsien leikeissä mukana. Rebe on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen huomiota ja rakkautta ihmisiltä ja tulee lisäksi hyvin toimeen narttujen kanssa. Toisten urosten kanssa tutustuttamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota ja olla valmis tekemään töitä koirien suhteen eteen. Rebeä on aiemmin käytetty vahtikoirana, ja toisinaan edelleen Reben ensimmäinen reaktio on vahtia resurssejaan. Rebe on myös hoidossa tottunut pesuihin, harjaukseen ja hihnassa kävelyyn. Rebellä on ainoastaan kaksi vaihdetta, joko se juoksee ympäriinsä purkaen energiaansa tai sitten se makoilee tyytyväisenä sängyssä. Lisäksi Rebe hyppii korkeidenkin aitojen yli päästäkseen haluamaansa paikkaan tai ihmisensä perään.


26.4.2017

Rebe on siirtynyt kevään aikana yksityiselle hoitajalle Romaniassa, jossa Rebe on erityisesti ystävystynyt naapurissa asuvan pienen tytön kanssa. Lapsilla on aivan erityinen paikka Reben sydämessä ja lapset saavatkin leikkiä pojan ympärillä kaikessa rauhassa. Hoitopaikassa Rebe on myös saanut opetella tavallista koiran elämää vielä etsiessään omaa perhettään. Rebelle on myös lisätty uusia kuvia hoitopaikasta.

3.12.2016
Rebe aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rebe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rebe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Reben yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa