Päivitetty 29.01.2018

Kodin saanut koira: KENSI


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa, M. G. Rescue-tarhalla
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
M. G. Rescue on Romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVet, Carmen Mandescu, Alina Murgu, jne., kanssa. Kulkurit ovat auttaneet Mihaita jo koirien adotioiden saralla, mutta nyt olemme laajentaneet yhteistyötä myös sterilointeihin.
Mihain eläinrakkaus ei rajoitu lajiin ja mikäli huostaan tulee eläin jonka hoito ei ole Mihaille vielä tuttua, tarttuu hän toimeen ja opettelee uutta.

Koirien hoito on kuitenkin tuttua hommaa ja siitä saa nauttia kaikkien muiden lisäksi, myös 3 pientä koiranpentua. Pennut hylättiin tarhan portille vajaat 3 kk. sitten, niiden ollessa vain ihmisen kämmenen kokoisia.
Kaksi pennuista ovat jo varattuina omiin koteihinsa, mutta kolmas etsii vielä kotiaan. Kensiksi nimetty pieni koiravauva on pian rokotuksien puolesta valmis matkaamaan omaan kotiinsa. Ikää näillä on tällä hetkellä n. 3kk.

27.1.2018
Kensi pääsi viimein oman pentueensa viimeisenä jäsenenä lentämään kotiin, Suomeen.
Paljon Onnea perheelle ja paljon onnea Kensi.

2.1.2018
Kensin uusi vuosi ei paremmin voisi alkaa, sillä se on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

9.12.2017
Tapasimme Kensin marraskuussa.  Kensi oli ehdottomasti pentu-kolmikon rohkein.
Alkuun sitä hivenen ujostutti, kun vieraat ihmiset menivät sen häkkiin. Lopulta pennulle tyypillinen uteliaisuus uusiin ihmisiin kuitenkin voitti ja se tuli varovaisesti tekemään tuttavuutta.
Jonkin ajan jälkeen, se olikin jo rohkean oloinen ja rupesi leikkimään kanssamme. Se oli  ihmisten kanssa rento ja luottavainen. Se haisteli uteliaasti vieraiden kasvoja , päästessään  syliin. Se antoi myös hienosti tutkia itseään, mm. katsoa hampaitaan.
Kun poistuimme häkistä, rupesi pentukolmikko leikkimään keskenään ja meno oli hetken aikaa melko vauhdikastakin, kuten tämän ikäisillä pikkupennuilla kuuluukin olla.

Kensi tulee aikuisiällään todennäköisesti olemaan keskikokoinen koira.

Ehkä 45-55 cm ja 15-20 kg painava.
__________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Kensi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Kensi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kensi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Marika Stillman

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.