Päivitetty 30.10.2019

Kodin saanut koira: SANTTU


Syntymäaika: Noin 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

20.10.2018
Santun tarina on alkanut varsin tavallisesti: se hylättiin tarhan portille pentuna, korkeintaan puolen vuoden ikäisenä. Nyt se on iältään noin 1,5 vuotta, ja tarhaelämää One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa on takana noin vuoden verran. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin automatkan päässä Bukarestista. One Rescue Association on romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustama yhdistys, jota hän eläinlääkärin työnsä ohella pyörittää. Tällä tarhalla on kotia odottavia koiria noin 200, ja moni niistä on saanut onnenpotkun uuteen elämään turvallisessa kodissa Kulkureiden kautta.

Luonteeltaan Santtu on nimensä mukainen kaveri; pehmeä ja ystävällinen. Se innostuu uusista ärsykkeistä helposti, mutta osaa myös rauhoittua. Treenailu Santun kanssa saattaa onnistua varsin helposti. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Santtu on enemmän alistuva kuin dominoiva; se saattaa jäädä helposti jalkoihin , jos perheessä on voimakasluonteisia koiria. On suositeltavaa, että uudessa kodissa Santtu saisi olla joko ainoa koira tai muiden perheen koirien tulisi olla rauhallisia ja ei-dominoivia.
Oletettavasti Santtu soveltuu lapsiperheeseen pehmeytensä ja ystävällisyytensä takia. Huomiosta se pitää, ja saattaa hieman haukahtaa, ellei sitä saa. Ennakkotietojen mukaan Santtu ei kuitenkaan ole erityisen haukkuherkkä. Painoa keskikokoiselle ja hoikalle Santulle voi hyvinkin tulla uudessa kodissa lisää.

Päivitykset

29.9. 2019 

Santtu sai matkustaa tänään uuteen kotiinsa koko perheensä saattamana. Paljon onnea Santulle!

21.9. 2019

Santtu lensi Suomeen kohti uutta elämää. Nyt se on pääkaupunkiseudulla kotihoitajan luona. Mutta ta-daa – matka jatkuu! Nimittäin Paltamoon, missä on sen uusi, loppuelämän koti! Poika varattiin tänä iltana. Onnittelut Santulle!

16.9.2019

Santun varaus peruuntui siitä itsestään riippumattomista syistä. Santtu on kuitenkin onnekas, sillä sitä ei lähdetty enää siirtämään pois lennolta, vaan se saapuu Suomeen etsimään omaa kotiaan kotihoidosta käsin 21.9. lennolla.

11.6. 2019

Santtu asustelee tällä hetkellä yksin, mutta Adina oli aikeissa lähipäivinä viedä Lydden asumaan Santun kanssa. Santtu ilahtuu ikihyviksi saadessaan vieraita, eikä turhia kainostele tullessaan tutustumaan ja nameja hakemaan. Santtua saa käsitellä ja koskea miten ja mistä vaan ja kaikki huomio näyttäisi olevan ainoastaan mieluisaa tälle ilopillerille. Santtu hyppii vasten ja vaikuttaa kaikin puolin aktiiviselta koiralta, joka todella kaipaisi tekemistä. Santtu on sinnikäs ja jaksaa keskittyä pitkään. Se sopisi varmasti monenlaiseen harrastukseen. Kesken vierailun Santtu osuu paddockin oveen niin, että se aukeaa hieman. Tämän jälkeen Santtu jää tarkkailemaan ovea ja oikein näkee, kuinka se miettii miten ratkaista suljetun oven mysteeri. Noin tuntia- kahta myöhemmin näemme, kun tarhan työntekijät pyydystävät Santtua pihalta. Fiksu poika.

19.3. 2019

Reipas ja hyväntuulinen Santtu on muuttanut Maisien seuralaiseksi ulos takahäkkiriviin. Kaksikko on aikamoisia touhupeppuja yhdessä. Santtu ilahtuu vieraista, se tulee iloisesti ja rohkeasti luokse. Se on huoleton, sympaattinen ja kaikin puolin hyvä tyyppi. Teimme Santun kanssa harjoituksen, johon se keskittyi ja rauhoittui hyvin. Santtu on älykäs ja ymmärsi harjoituksen idean hyvin nopeasti. Santtu on helpon oloinen ja se menisi myös ensimmäisenä koirana. Santun ei kuulla haukkuvan. Santtu on rehti ja rehellinen koira, what you see is what you get.

18.2 2019

Santun profiiliin lisättiin uusi video.

20.10.2018
Santtu aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Santtu on kooltaan keskikokoinen koira, n. 45 cm korkea ja painoa sillä on 18-19 kiloa.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa,
motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla
parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista
tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi
tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on
varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella
ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Santtu saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja
sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Santtu on mikrosirutettu ja sillä on
EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen
kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Santun yhteyshenkilö on Antti Silvola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.