Päivitetty 21.10.2018

Kotia etsivä koira: LUBU


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa Onevet (klinikka)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta
21.10.2018
Eläinlääkäriasema OneVet on klinikka jonka kanssa teemme jatkuvasti  yhteistyötä.  Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. OneVetissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 250 koiraa.

Siellä kotia on odottanut jo yli vuoden, nyt noin reilu vuoden ikäinen poika, Lubu. Sen mahdollisuudet kotikoiran elämään alkoi sinä päivänä, kun se pääsi OneVetin hoitolaan.

Lubu on edelleen tuttujen ihmisten kanssa aivan normaalin oloinen nuori koira ja antaa hienosti käsitellä itseään. Vieraita ihmisiä se sensijaan jännittää aluksi, mutta mm. nuoren ikänsä vuoksi, sen luottamus on melko helppo ansaita.
Luonteeltaan Lubu on puuhakas ja energinen kaveri. Se purkaa energiaansa myös jonkin verran haukkumalla, mutta hiljenee kun saa tekemistä tai huomiota.
On selvää, ettei tästä kaverista ole aivan sohvaperunaksi vaan siitä saa loistavan lenkkiseuran ja se haluaa tekemistä.  Kuitenkin kevään yllä hieman mustempi pilvi leijaili Lubun ylle. Se joutui maaliskuussa matkaamaan Onevetin klinikalle. Oireiden perusteella, sillä epäiltiin autoimmuunisairautta, lyhennettynä AIHA.
Mikäli AIHAsta olisi kyse, saattaa se rajoittaa jonkin verran liikunnan määrää.  Toki Lubu itse tietää,
kuinka paljon jaksaa.

Kevään ja kesän aikana Lubu on voinut  hyvin kortisonikuurin avulla ja kaikki arvot ovat olleet hyviä. Nuori poika on Onevetin henkilökunnan mukaan edelleen hyvin aktiivinen ja iloinen koira.

Päivitykset
21.10.2018
Syyskuussa tapasimme Lubun. Se oli jälleen aluksi hieman jännittynyt vieraistaan. Lopulta kuitenkin nuoren koira uteliaisuus voitti ja se tuli tervehtimään. Kiltti, iloinen ja energinen ovat sanoja jotka kuvaavat Lubua hyvin. Se tarvitsisi jo oman kodin, sillä häkki on Lubun energia tasoon nähden aivan liian pieni.

Video ja kuvia lisätty syyskuulta 2018

26.6.20
Myös Kulkurien aktiivit tapasivat Lubun kesäkuussa. Se oli hellesäästä huolimatta elinvoimaisen ja hyväkuntoisen näköinen sekä kaikki veriarvot olivat edelleen hyvät.
Luonteensa puolesta se edelleen hiukan jännitti vieraitaan, mutta nuoren koiran uteliaisuus voitti. Se tulikin aika nopesti tekemään tuttavuutta. Adina kehui, että on hyvin paljon reipastunut tässä, kun on tullut ikää lisää.
Lubu käyttää hiukan ääntään jännittävässä tilanteessa, mutta ei jää sitten turhaan haukkumaan. Häkkikaveidensa kanssa se tulee hyvin toimeen

3.12.2017
Marraskuussa tapasimme jälleen myös Lubun. Se oli edelleen täynnä virtaa, eikä ahdas häkki oikein meinannut riittää sille.
Alkuun se hiukan ujosteli meitä, sille vieraita ihmisiä. Se oli kuitenkin niin kiinnostunut ihmisvieraistaan että oli hyvin houkuteltavissa pieneen leikkiin hanskalla. Lopulta se nappasi hanskan ja sujahti koppiinsa. Sieltä se huitoi tassullaan ilmaa, pyytääkseen lisää huomiota ja leikkiseuraa.
Lubu tulee mainiosti toimeen toisten koirien kanssa, eikä namien syönti häkin ahtaudessa kämppiksensä kanssa vieritysten aiheuta mitään hämminkiä.
Lubu tarvitsee edelleen kodin, joka antaa sille aikaa kotikoiran tavoille oppimiseen, jossa sen kanssa puuhaillaan ja jossa sille tarjotaan paljon myös aikaa energiansa purkamiseen ulkoilun merkeissä.

20.9.2017
Syyskuun aktiivireissulaisemme tapasivat myös Lubun.

Lubu oli edelleen hieman harkitsevainen vieraiden ihmisten kanssa.  Sen ujous tuli esiin lähinnä jähmettymisellä mutta kun sen otti syliin, siihen se rentoutuikin. Lubu on todella kiltti, ja vaikka se hieman jännäilee kosketusta tottumattomuuttaan, haluaa se jäädä lähelle.
Lubun päästessä pihalle, haukkui se aluksi  muiden koirien kanssa. Mutta kun alkutemmeltämiset olivat tehty, lopetti se haukkumisen ja keskittyi leikkimään muiden kanssa juosten. Myös lahjaksi saamallansa sukalla, se alkoi leikkimään toisen koiran kanssa.
Lubu on energinen ja virtaa täynnä, kuten alle 1 vuotiaan kuuluukin olla.

Lubusta lisätty video ja kuvia syyskuulta.

Lubu on kastroitu sekä saanut kaikki rokotukset joten se on  valmis löytämään oman aktiivisen perheensä.
Se painaa vähän vajaat 20 kg ja on n. 50-55 cm korkea.
Nuori koira saattaa muuntua vielä jonkin verran, joten sen paino saattaa nousta vielä massaa saadessaan.
_____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lubu saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lubu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.