Kodin saanut koira: RISTO

Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Risto on herättänyt monen perheen mielenkiinnon, ja kotitarjouksia on tullut useita. Tästä syystä enempää kyselyitä ei ainakaan toistaiseksi oteta vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
25.10.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kodittomia koiria Romaniassa ikävä kyllä riittää, niin myös Cosoban tarhalla sekä sen ympäristössä. Ihmiset saattavat hylätä koiriaan tarhan läheisyyteen juuri siksi, että toivovat jonkun muun kantavan koirasta vastuun, tai sitten koirat päätyvät itse vaelteluidensa päätteeksi lähelle tarhaa. Emme tiedä miten pieni Risto oli paikalle päätynyt, mutta poika löytyi juoksentelemasta tarhan läheisyydestä. Risto oli ilmeisesti yksin liikkeellä, sillä muita samannäköisiä koiria ei ole alueella ainakaan tarhan työntekijöiden silmiin osunut. Ihmisiin Risto suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti, joten se lienee tottunut ihmisiin jo jonkin verran aiemmin. Myös muiden koirien kanssa Risto tulee toimeen hyvin. Tarhaympäristössä on paljon sellaisia asioita, jotka synnyttävät koirassa kuin koirassa halua haukkua, paljon tapahtumia ja muiden koirien haukuntaa ja meteleöintiä, ja tähän myös Risto on katsonut aiheelliseksi osallistua. Risto ei kuitenkaan ole mikään tyhjän haukkuja, mutta on hyvä huomioida, että Risto saattaa myös kotona reagoida asioihin haukkumalla.

Risto etsii ymmärtävää ja rakastavaa loppuelämän kotia, joka on valmis tarjoamaan tälle pikkupojalle hyviä ja turvallisia kokemuksia elämästä. Riston perheeltä edellytetään sitoutumista koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin ja kärsivällisyyttä, jota pennun kasvattamisessa on aina hyvä olla mukana. Ristossa saattaa olla paimenkoiraperimää, joten lienee hyvä varautua siihen, että Risto tulee nauttimaan aktiivisesta ja touhuntäyteisestä koiranelämästä.

Nyt, noin viiden kuukauden iässä, Risto on noin 45 cm korkea ja painaa kutakuinkin 10 kiloa. Todennäköisesti Risto kasvaa vielä jonkin verran, mutta jäänee kuitenkin keskikokoiseksi koiraksi myös aikuiskooltaan.

Päivitykset

16.1.2021

Pienen Riston ei tarvitse enää koskaan viettää öitä tarhalla ja kylmässä. Tänään se matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä ensi kertaa. Onnea Risto ja perhe <3

25.10.2020
Onnekas Risto on varattu! Ikioma koti ja rakastava perhe odottaa tätä pikkutyyppiä Suomessa.

4.10.2020
Pieni Risto etsii kotia ja loppuelämän mittainen seikkailu oman ihmisen kanssa odottaa alkamistaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Risto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Risto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: