Päivitetty 18.01.2021

Kodin saanut koira: ORVILLE (Armeijapojat) (nyk. Choco)


Syntymäaika: n.2/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.1.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa on tavallista, että kodittomiin koiriin törmää kaikkialla. Lienee mahdottomuus elää päivääkään ilman, että vastaan tulee vähintään yksi koditon ressukka. Siksipä ei ole ihme eikä mikään, että koiria voi löytyä vaikkapa armeijan parkkipaikalta. Ja nimenomaan sieltä löytyivät Armeijapojat, Orville ja Lukey, sekä kolmas, jo Saksaan varattu poikapentu, jotka tuotiin turvaan Cosobaan huhti-toukokuussa. Herttaiset pojat tulevat toimeen muiden koirien kanssa, mutta ihmisiä ne hieman vielä ujostelevat tottumattomuuttaan. Ne suhtautuvat ihmisiin kuitenkin kiinnostuneen uteliaasti ja varmasti ymmärtäväisen ihmiskontaktin ja positiivisten kokemusten myötä reipastuvat. Käsittely onnistuu ujostelusta huolimatta. Molemmat pojat haukkuvat, mutta eivät ole tyhjänhaukkujia, vaan reagoivat normaalisti ympärillään tapahtuviin asioihin. Orville on kohdannut myös kissoja, eikä ole osoittanut tarhaolosuhteissa erityistä kiinnostusta kissaa kohtaan.

Orville etsii koiralähtöisesti ajattelevaa, kärsivällistä ihmistä, joka on valmis tukemaan nuorta koirapoikaa sen kasvussa reippaaksi, aikuiseksi kotikoiraksi. Koska Orville on ujo, etsitään pojalle kotia, jossa on sosiaalinen koirakaveri entuudestaan helpottamassa kotiutumista.

Nyt, noin seitsemän kuukauden iässä kaunis, vaaleaturkkinen Orville on noin 45 cm korkea ja painaa 12 – 15 kg. Orville kasvaa todennäköisesti vielä hieman, luultavasti se ainakin rotevoituu aikuistumisen myötä.

Päivitykset

16.1.2021

Orville matkusti pois Romanian kylmistä talvista omaan lämpöiseen kotiin. Tänään hän tapasi ensi kertaa oman perheensä, Onnea Orville ja perhe <3

2.1.2020
Suloinen Orville on nyt varattu ja matka kotiin on jo aivan kulman takana!

9.9.2020
Armeijapoika Orville pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Orville saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Orville on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.