Päivitetty 10.04.2021

Kodin saanut koira: WAVERLY (nyk. Leipäjuusto)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin
adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.1.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Waverly ja Wynonna ovat tällä hetkellä noin 6 kuukauden ikäiset siskokset, jotka päätyivät One Rescue Associationin tarhalle kesällä 2020. Molemmat tyttöset ovat aktiivisia, joten ne varmasti vaativat tulevilta omistajilta lenkki-intoa ja mahdollisesti jotain harrastamista joko kotiolosuhteissa tai ihan koirakoulussa. Waverly vaikuttaa neidoista rauhallisemmalta ja kenties vähän ujommalta ihmisten suhteen.

Waverlylla vaikuttaa kuvien perusteella olevan ns. “rokokoo-jalat” eli etujalat kääntyvät vähän ulospäin. Tällä hetkellä jalat eivät ilmeisimmin vaivaa Waverlya ollenkaan eikä Waverly välttämättä tule koskaan oireilemaan jalkojen suhteen millään tavalla. Tulevan omistajan on tärkeää huomioida, ettei Waverlylle pääse kertymään ylipainoa, koska nivelongelmat voivat pahentua ylipainon vuoksi. Sopivasta liikunnasta ja ravinnosta sekä mahdollisista lisäravinteista on tulevan omistajan tärkeää pitää huoli.

Waverly ja Wynonna haukkuvat tarhalla jonkun verran, mutta haukkuminen on pitkälti huomion hakemista. Tytöt tulevat hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta niitä kuvaillaan myös topakoiksi ja vahvoiksi persooniksi. Tästä syystä emme suosittele kumpaakaan lähes samanikäisen nartun kaveriksi. Tulevien kotien tulee myös valmistautua siihen, että Waverly ja Wynonna tarvitsevat pitkäjänteistä, positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Molemmat neitokaiset ovat tällä hetkellä kooltaan noin 45cm ja 10-12kg, mutta voivat kasvaa vielä vähän.

Päivitykset

13.2.2021
Waverly saapui tänään kotiin ja sai hauskan uuden nimen, Leipäjuusto!

21.1.2021
Waverly sai iloisia uutisia – oma koti Suomessa odottaa!

13.1.2021
Suloinen Waverly aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Waverly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Waverly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Waverlyn yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.