Päivitetty 14.07.2018

Kodin saanut koira: JALILA (Luban pennut)


Syntymäaika: 11-12/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.4.2018
Romanian kaduilla, pelloilla ja metsissä elää valtava määrä kodittomia koiria. Suurimmalla osalla niistä on joskus ollut koti, josta ne on kylmästi hylätty kadulle. Ihmisten omistamille, leikkaamattomille koirille sattuu vahinkoja vapaana liikkuessaan. Pennut ovat useissa kodeissa ei-toivottu kuluerä ja niinpä niistä halutaan eroon. Toisinaan pennut ovat niin onnekkaita, että ne  hylätään yhdessä emon kanssa jonkun eläinsuojelijan luo. Näin kävi tammikuussa, kun Luba ja sen yhdeksän pientä pentua hylättiin uudelle Carpen tarhalle. Elämä tarhalla on kaikesta hoidosta ja huolenpidosta huolimatta rankkaa pienille pennuille ja valitettavasti kaksi yhdeksästä pennusta oli liian heikkoja selvitäkseen. Muut seitsemän pentua, Lulu Maronica, Pupic, Judi, Jalila, Wendy, Zakia ja Peter Pan, ovat taistelleet itsensä ohi herkän pentuvaiheen ja ovat nyt valmiita etsimään ikiomia kotejaan.

Luba on ollut pennuilleen esimerkillinen emo. Niinpä koko pentueesta on kasvanut hyvin tasapainoisia, iloisia ja reippaita yksilöitä. Kaikki seitsemän pentua ovat avoimia, uteliaita ja aina valmiita suuntaamaan sinne missä milloinkin tapahtuu. Pennut ovat sosiaalisia ja reippaita ja suhtautuvat niin muihin koiriin kuin vieraisiin ihmisiin suurella ilolla ja lämmöllä. Tyypillisinä nuorina pentuina ne kaipaavat paljon puuhasteltavaa ja viettävät suuren osan päivästä leikkien. Tällä hetkellä pennut on jaettu kahteen pentuhäkkiin ja ne tulevat hienosti toimeen isossa porukassa.

Jalila on porukan rauhallisemmasta päästä. Se tervehtii ihmisiä ja muita koiria ikäisekseen kohteliaasti ja osaa kiltisti antaa muille, innokkaammille pennuille tilaa. Jalila vaikuttaa hyvin herttaiselta tytöltä, joka pyrkii kovasti miellyttämään ihmisiä ja ymmärtämään mitä siltä toivotaan.

Jalila sopii varmasti monenlaiseen kotiin. Se tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50-55cm korkea.

14.7.2018
Jalila on eilen aloittanut suuren seikkailunsa oman perheensä luona Suomessa. Onnea koko perheelle!

14.6.2018
Herttainen ilopilleri Jalila on tänään saanut ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

21.4.2018
Jalila aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

__________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Jalila tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Jalila saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jalila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.