Kodin saanut koira: HERMAN

Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
30.11.2017
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Hän tekee siellä pitkää viikkoa auttaen tarhan yli kolmeasataa asukkia, joista suurin osa on kodittomia koiria. Joitain viikkoja sitten syksyisenä yönä oli Adina lähtenyt tarhalta viemään erästä tarhan työntekijää kotiinsa pitkän päivän jäljiltä. Romanialaisen eläinsuojelijan työt harvoin loppuvat työajan jälkeen, ja niin kävi tänäkin yönä. Adina huomasi tarhan lähistölle jätetyn pahvilaatikon, jossa kiemurteli kolme pientä koiranpentua. Adina noukki pennut paluumatkallaan tarhalle mukaansa ja niin pennut Herman, Ernie ja Mariia pääsivät turvaan ja nyt saatuaan tarvittavat rokotukset ne alkavat etsiä omaa kotiaan.

Marraskuussa 2017 Herman oli avoin nuori koiranalku, joka oli ihmisten kanssa rento ja luottavainen. Herman haisteli uteliaasti vieraiden kasvoja eikä pelännyt, vaikka vieras nappasi sen syliin. Poika antoi hienosti tutkia itseään ja katsoa hampaat. Kesäkuun alussa 2018 Herman on muuttanut pois tarhan sisäpihalta perälle latoon, jossa sen ihmiskontaktit ovat hieman vähäisemmät. Se on hiukan tullut ujommaksi, muttei ole kuitenkaan missään nimessä arka. Herman tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta jännittää hieman aikuisia koiria ja väistää niitä. Hermanin olisi hyvä päästä tarhalta pian pois ja opettelmaan kotikoiran elämää.

Herman on hieman pötkylänmallinen ja jopa rotevan oloinen pentu. Se painaa tällä hetkellä noin 15 ja on hiukan tukevassa kunnossa. Siitä odotetaan aikuisena kasvavan pieni keskikokoinen koira, vaikka kovin tarkkaa kokoarviota on vaikea antaa. Herman sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin täytyy ymmärtää, että kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa ja aluksi moni asia voi jännittää.

 

Päivitykset
12.10.2018
Herman on tänään saapunut ikiomaan kotiinsa, jossa se saa tutustua maailman menoon oman ihmisensä kanssa. Iloa ja onnea yhteiseloon!

 

2.8.2018
Herman saa alkaa karistella Romanian pölyjä turkistaan, sillä se on tänään varattu Suomeen.

 

17.6.2018
Kesäkuun alussa Herman sai vieraita Suomesta, kun aktiivimme kävivät tapaamassa sitä. Liikunnan puutteessa Herman on päässyt turhan tukevaan kunton. Hyvä se ei ole millekään koiralle, mutta on harmillista, että jo pentuna sen niveliä kuormitetaan turhaan. Se on myös talven ajaksi tehnyt itselleen paksun turkin, mikä ei vielä ainakaan ole lähtenyt tippumaan. Kun vieraat tulevat sen häkkiin, se tulee heidät nenällään tarkastamaan, vaikka sitä selvästi vähän ujostuttaakin. Positiivista siinä on se, että se selkeästi on kiinnostunut ihmisestä ja siitä on sille suuri apu kotiutumisessa. Herman asuu samassa häkissä kahden muun koiran kanssa, joista toinen on nuori narttu ja toinen vanhempi uros. Se tulee toimeen niiden molempien kanssa. Herman käyttää rauhoittavia eleitä taitavasti kommunikoidessaan.

Kokoarvio on nyt n. 45 cm ja n. 15 kg. Herman tuskin tästä enää korkeutta juurikaan kasvaa.

Lisätty video ja pari kuvaa.

24.3.2018
Voihan Herman. Aktiivien tavatessa sen maaliskuun alussa se jolkotteli menemään Cosoban tarhan sisäpihalla. Sillä on todella kaunis laineikas turkki ja se varmasti kaunistuu siitä vielä kotioloissa. Herman ei ole ensimmäisenä roikkumassa ihmisen lahkeessa, mutta kyllä se siinä mukana koko ajan on. Se saattaa kotioloissa siitä vielä villiintyä, mutta tarhalla se vaikuttaa varsin maltilliselta nuorelta herraskoiralta. Sylissä se vähän jähmettyy, mutta kukapa ei uudessa tilanteessa niin tekisi. Askel askeleelta etenevää uusien asioiden opettelua kaikessa rauhassa Herman varmasti arvostaa.

Lisätty kuvia ja video.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Herman tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Herman saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maria Wikberg

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: