Kodin saanut koira: COREA

Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
22.2.2018

Carmen Mandescu on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista. Hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmenilla on takanaan jo yli kymmenen vuoden kokemus eläinsuojelusta Romaniassa ja hän on yleisesti hyvin pidetty ja verkostoitunut henkilö. Kulkureiden ja Carmenin yhteistyö on tällä hetkellä näkyvintä Carpen tarhan osalta, mutta Carmenilla on muitakin keinoja helpottaa kotia vailla olevia koiria. Yksi auttamisenmuoto on etsiä koti Carmenin ystävän luona olevalle kadulta löytyneelle Corealle.

Corea on löytynyt pienenä pentuna kadulta. Nyt se asustelee perheessä, jossa on koiria, kissoja ja pieniä lapsia. Se tulee näiden kaikkien kanssa oikein hyvin juttuun. Corea on leikkisä pikku neiti, joka hakeutuu mielellään ihmisten seuraan saadakseen huomiota. Uusien ihmisten tapaaminen tosin jännittää sitä aluksi. Se on sisäsiisti ja tottunut ulkoilemaan hihnassa. Corea ei ole haukkuvaa sorttia, mutta muiden mekastaessa se kyllä osallistuu haukkukuoroon. Vaikka Corea näyttää tällä hetkellä elävän perhekoiran arkea Romaniassa, on Corean tulevassa kodissa annettava sille aikaa ja tilaa asettua ja tutustua niin uusiin ihmisiin kuin mahdollisesti myös uusiin eläimiin.

Corea joutui parin kuukauden ikäisenä pentuna isomman koiran riepoteltavaksi. Tässä kahakassa pennun huuli vaurioitui niin, että sitä operoitiin eläinlääkärissä. Sittemmin asia ei ole koiraa vaivannut, mutta huuleen jäi jälki tästä ikävästi tilanteesta. Corea steriloidaan ennen muuttoaan Suomeen.

Pikkuruisella Corealla on painoa seitsemän kiloa ja korkeutta 38cm.

 

Päivitykset
12.10.2018
Corea on matkannut Romaniasta tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea ja iloa Corean perheelle!

 

16.8.2018
Corea saa alkaa jättämään hyvästejä kissa- ja koirakamuilleen, sillä pientä tassuttelijaa odottaa Suomessa ikioma koti.

 

19.7.2018
Corean ensimmäinen elinvuosi on tullut täyteen ja se odottelee edelleen omaa kotiaan hoitopaikastaan käsin Romaniassa. Corean tulevassa perheessä voi hyvin olla sekä kissoja että koiria, sillä Corea on tottunut jakamaan kotinsa karvaisten kavereidensa kanssa. Toki uusien eläimien tutustumiseen on hyvä varata hetki aikaa ja miettiä sopivia keinoja, jotta ystävystyminen tapahtuu kaikkien osapuolten kannalta mahdollisimman stressittömästi. Corea kohtaa hoitopaikan arjessaan myös lapsia, joten se voisi sopia myös lapsiperheen koiraksi niin, että lapset osaavat antaa tilaa ja rauhaa koiralle ja että vanhemmat ymmärtävät olevansa vastuussa koirasta. Tämä pötkylätapaus sopisi varmasti myös kaupunkimaiseen ympäristöön. Lempeälle Corealle on lisätty kuvia ja videoita helteisestä Romaniasta.

 

22.2.2018
Pieni Corea on aloittanut kodin etsimisen Suomesta.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa ja kotihoitopaikassa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Corea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corealla on tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Corean yhteyshenkilö on Maikku Wikberg.

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: