Päivitetty 04.02.2018

Kodin saanut koira: ERNIE


Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
30.11.2017
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinlääkäriasema Bukarestissa. Muutama vuosi sitten he hankkivat suuren maa-alan Cosobasta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä eläinklinikasta ja rouva Adina Vladut siirsi työpisteensä sinne. Hän tekee siellä pitkää viikkoa auttaen tarhan yli kolmeasataa asukkia, joista suurin osa on kodittomia koiria. Joitain viikkoja sitten syksyisenä yönä oli Adina lähtenyt tarhalta viemään erästä tarhan työntekijää kotiinsa pitkän päivän jäljiltä. Romanialaisen eläinsuojelijan työt harvoin loppuvat työajan jälkeen, ja niin kävi tänäkin yönä. Adina huomasi tarhan lähistölle jätetyn pahvilaatikon, jossa kiemurteli kolme pientä koiranpentua. Adina noukki pennut paluumatkallaan tarhalle mukaansa, ja niin pennut Ernie, Herman ja Mariia pääsivät turvaan ja nyt saatuaan tarvittavat rokotukset ne alkavat etsiä omaa kotiaan.

Ernie on pörröinen koiranalku, joka on hieman velipoikaansa Hermania varautuneempi. Ernie viihtyy kuitenkin sylissä rennonletkeästi, eikä pistä asiaa lainkaan pahakseen. Ernie ei sylissä ollessaan juuri ota sylissäpitäjään paljoakaan kontaktia, tosin aktiiviemme tavatessa Ernien on jo ilta, joten Ernien passiivisuus saattaa johtua rankasta päivästä ja väsymyksestä. Ernie antaa kauniisti silittää itseään sekä tarkastaa hampaat, vaikka hieman mulkoileekin vieraita epäluuloisena. Muiden koirien kanssa Ernie tulee hyvin toimeen, vaikka jännittääkin vähän isompia kavereitaan.

Ernie on hieman pienempi kuin velipoikansa Herman, mutta silti sekin rotevan oloinen pentu. Lisäksi sillä on pörröisempi turkki kuin Hermanilla. Se painaa tällä hetkellä noin 5 kiloa, mutta tulee vielä reippaasti kasvamaan. Siitä odotetaan aikuisena kasvavan keskikokoinen koira, vaikka kovin tarkkaa kokoarviota on vaikea antaa. Ernie sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin täytyy ymmärtää, että kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa ja aluksi moni asia voi jännittää.

Päivitykset
4.2.2018
Pikkuinen Ernie lensi eilen omaan kotiin. Onnea matkaanne, Ernie ja perhe. 

10.1.2018
Ernie on varattu ikiomaan kotiin Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ernie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Ernie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ernie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.