Kodin saanut koira: ELEANOR (nyk. NORI)

Syntymäaika: 01/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

Perustiedot

27.2.2017
Romaniassa, Rosiori de Veden kunnallisella koiratarhalla elää miltei 300 koiraa. Rescueyhdistys Kulkurit ry on käynnistänyt kaupunkiin jatkuvan massasterilointi- ja avustusprojektin vuonna 2015, jonka myötä osa Rosiorin tarhan koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta. Tarhan olot eivät ole kummoiset, mutta paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stancescu pyrkii tekemään kaikkensa, jotta tarhalle joutueilla koirilla olisi edes jotenkin siedettävät olot, ja että ne voisivat löytää oman kotinsa.

Eleanor on hellyyttävä ja leikkissä tyttökoira Rosiorin tarhalta. Muiden koirien tapaan se on huomionkipeä, ja se haukkuu saadakseen edes muutaman sekunnin huomiota osakseen. Kun Eleanorin viereen menee, se hiljenee, ja odottaa innostuneena lähestyvää ihmistä.

Eleanor on nyt noin 2-vuotias. Kooltaan se on noin 45-50 cm korkuinen. Turkista löytyy jos jonkinlaista väriä, ja hännänpää on kuin valkoinen kuin ketulla. Eleanor antoi hienosti käsitellä itseään, ja jopa hampaiden katsominen sujui ongelmitta. Hammaskiveä tytöllä olikin jonkin verran, mutta muuten purukalusto näytti olevan kunnossa.

Tarhalla ollessaan Eleanor tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten se voisi sopia monenlaiseen kotiin, ja myös kaveriksi toiselle koiralle.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

04.02.2018
Eleanor saapui omaan kotiinsa Suomeen 03.02 ja omistajaa vastassa kentällä oli aina niin reipas, iloinen ja häntäänsä vispaava kaunotar. Kaikkea hyvää matkallesi Eleanor!

02.01.2018
Ihastuttava Eleanor on viimein varattu omaan kotiinsa melkein vuoden odottamisen jälkeen <3

18.7.2017
Kulkurit tapasivat iloisen Eleanorin Rosiorin kunnallisella tarhalla heinäkuussa 2017. Eleanor tulee vierailijoiden luokse aina hymyillen ja iloisesti. Se painautuu syliin, suukottaa ja nätisti etutassulla pyytää lisää rapsutuksia. Välillä tyttö kuumudesta huolimatta saa ilohepuleita ja tanssii ympäriinsä. Välillä koira käy kopissa viilentymässä auringon paahteesta. Eleanor antoi käsitella itseään hyvin, ja sillä todettiin olevan hiukan hammaskiveä. Muuten tyttö vaikuttaa olevan elämänsä kunnossa, vielä kun se oikea koti vain löytyisi!

20.5.2017
Huikean kaunis Eleanor sai toukokuun alussa vieraita, kun Kulkurit kävivät Rosiorin tarhalla tervehtimässä koiria. Eleanoren odottaessa ihmistä luokseen, on sen kieppuminen aivan mahdotonta, mutta kun sen luokse pääsee, se rauhoittuu syliin välittömästi. Eleanor nauttii ihmisen huomiosta täysin siemauksin. Koira pitää ihmisistä niin paljon, että riipaisee lähteä sen luota pois.Eleanorin tuleva koti tulee olemaan hyvin onnekas, sillä tämä tyttö on täyttä kultaa! Eleanorille lisättiin uusia kuvia ja sympaattinen video Kulkurien Anniksen ja Eleanorin kohtaamisesta.

16.6.2017
Eleanorille lisätty kaksi videota tämän vuoden keväältä.

________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eleanor saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eleanor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eleanorin yhteyshenkilö on Nora Anttila

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: