Päivitetty 03.02.2018

Kodin saanut koira: SPEEDY (Nyk. Onni)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

Yhdistyksen aktiivit vierailivat Rosiorin kunnallisella tarhalla tammikuussa 2017 ja tapasivat jo sivulla olevia koiria, sekä saivat uusia tuttavuuksia. Koirat tarhalle tulevat rankkureiden toimesta, eikä koirien taustasta tiedetä ennen tuloa mitään. Useimmat koirat ovat hylättyjä perheenjäseniä, jotka ovat joutuneet heitteille ja siten rankkureiden käsiin. Yksi näistä on Speedy, joka nyt odottaa tarhalla loppuelämän kotiaan.

Koirien tarhanimen antaminen tulee monesti siitä, mistä koira on löydetty, minkä näköinen tai millainen koira on on. Näistä vaihtoehdoista on ilmeistä, että Speedy (suom. nopea) on saanut nimensä siitä, millainen hän on. Energinen koira, joka huomioi ympärillään olevat ihmiset ja tunnisti kyllä aina sen, joka oli pahaa hänelle tehnyt. Rankkureiden kulkiessa ohi, hurjistui Speedy alkaen haukkumaan hurjasti. Muutoin ei Speedyn ole kuultu haukkuvan. Rankkurin poistuessa, tuli esille jälleen iloinen, kovasti töpöhäntäänsä heiluttava ystävällinen koira, joka ei ole rakkaudessaan raju, mutta on joka solullaan ihmisen koira.
Speedyn käsitteleminen vierailtakin ihmisiltä onnistui moitteetta ja hampaiden kunto näytti olevan normaali, jonkin verran oli hammaskiveä.

Speedy etsii siis kotia, jossa arvostetaan aktiviteettia, monessakin muodossa, koska liikunnan lisäksi tarvitsee Speedy viisaan päänsä käyttöä.

Kokoa upealla vauhtiepelillä on noin 50 cm ja paino noin 18-20 kg.

3.2.2018
Speedyn (nykyisin Onni) pitkä taival on päättynyt. Tänään se on tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan, se on tullut kotiin.

7.1.2018
Upea Speedy on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

12.12.2017
Jälleen on todettava ettei iso tarha, jossa paljon koiria, tee kenellekään koiralle hyvää. Speedyn vauhti alkaa hidastua ja mieli masentua. On avoin, kiltti ja rakastaa ihmisiä edelleen, mutta se elämä palo on silmistä kadonnut. Aktiivimme ovat vielä jonkun aikaa Speedyn luona, jolloin alkaa Speedyn usko palautua siihen, että ehkä nämä ihmiset eivät tästä lähde sittenkään ja pieni ilo palautuu. Tuskainen on se heti, kun aktiiviemme on jätettävä Speedy ja siirryttävä seuraavan koiran luokse. Speedy hyppää tutun kevyesti ihmistä vasten ja kietoo tassut tiukasti ympäri. Uusi video.

21.9.2017
Speedy sai aktiivimme halattavakseen ja onnellinen virne huulillaan, nauttii siitä silminnähtävästi. Avoimen luonteen omaava koira, jonka luottamus hyviin ihmisiin on tallella ja jakaa rakkauttaan kaikille sitä haluaville. Speedy on todella kaunis koira, jonka upeus on ulkonäössä ja mahtavassa luonteessa.

22.7.2017
Speedyn vauhtia ja rakkautta ei kuuminkaan aurinko vähennä. Speedy pitääkin hellässä otteessaan pusutellen ja kaihoisasti jää ihmisen lähtiessä perään katsomaan. Tämä komea ja sympaattinen töpöhäntä antaa itsestään kaiken ihmiselle ja tekee sen iloiten. Speedy ei juurikaan hauku, joten asuinmuoto voisi olla myös kerrostalossa. Uusia kuvia ja video lisätty.

1.6.2017
Speedy kaipaa paini- ja leikkikaveria ja tekemistä, ihan mitä vaan, kuhan se olisi tekemistä. Pentumaista käytöstä on käsien hamuaminen suuhun eli ns. hammastelu, mutta tuokin hammastelu tapahtuu kevyesti ja nätisti. Näyttävän näköinen,  todella tasapainoinen ja ihmisrakas koira. Kuvia ja video lisätty.

22.3.2017
Speedy pitää nimeään hyvin yllä, sillä sellainen vauhtiveikko hän on. Pomppiminen ihmistä vasten, käy Speedyltä nopeasti, mutta yllättävää kyllä, se tapahtuu myös nätisti. Kohtelias ihmistä kohtaan ja iloisen nauravainen koira. Speedy on myös leikkisä, hän keksii itselleen heti leikin, namipussista irronneella muovinpalalla läpsimällä ja kaivamalla sitä tassuillaan. Hassutteleva ja erittäin sympaattinen koira. Uusia kuvia laitettu mustasta vauhtihirmusta.

27.2.2017
Speedy tuli Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

 

———————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Speedy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Speedy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.