Päivitetty 03.02.2018

Enkelikoira: CARLY


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa kotihoidossa
steriloitu

 

5.2.2016
Carlyn tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen koiran tarina: Sen taustoista tai historiasta ei tiedetä muuta kuin, että se on löydetty kaupan parkkipaikalta vaeltelemasta yksinään. Carlyn onneksi sen löysi rankkureiden sijaan Asociatia A Doua Sansan eläinsuojelija Iona, joka toimitti sen turvaan. Tällä hetkellä Carly asuu romanialaisessa kotihoitopaikassa odottaen ikioman kodin löytymistä.

Carlyllä on ikää arviolta noin 2-3 vuotta ja kooltaan se on noin 40 cm korkea ja 10 kg painava. Carly asuu tällä hetkellä hoitopaikassaan kymmenen muun koiran kanssa ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Carlya voisi siis olla odottamassa koirakaveri tulevassa kodissa. Carly ei arastele vieraitakaan ihmisä ja on tullut hienosti toimeen myös tapaamiensa lapsien kanssa. Luonteeltaan Carly on iloinen ja leikkisä tyttö. Hoitopaikassa Carly on ollut melko hiljainen, mutta osaa kuitenkin tarvittaessa käyttää ääntään.

24.3.2016
Saimme uusia kuulumisia Carlysta ja se odottelee edelleen ikioman kodin löytymistä kotihoidossa Romaniassa. Carlyn kotihoitaja kertoo, että Carly on äärimmäisen lempeä, nöyrä ja kiltti koira, joka ansaitsee rakastavan kodin ja oman pehmeän pedin. Lisätty uusia kuvia Carlysta.

4.4.2016
Ilouutisia! Carly on varattu tänään Kodittomien eläinten päivänä omaan kotiin Suomeen. Onnea Carlylle ja perheelle!

26.4.2016
Carly on tänään matkustanut ikiomaan kotiin Suomeen. Onnea Carlylle perheineen!

29.5.2016
Ihastuttava Carly palaa uudelleen kotia etsiviin koiriin ja sille etsitään nyt kotia, joka on valmis sitoutumaan 100% varmuudella sen kasvatukseen kärsivällisyydellä ja rakkaudella. Carlyn elämä Suomessa on pyörähtänyt hyvin käyntiin ja se onkin jo oppinut lukuisia kotikoiran taitoja tämän kuukauden aikana. Carly on jo täysin sisäsiisti ja se osaa hienosti kulkea hihnassa. Yksinolotreenit Carlyn kanssa on aloitettu ja niissä ollaan hyvällä mallilla, mutta treeniä on hyvä jatkaa vielä tulevassa kodissa. Carly saattaa olla taustastaan johtuen jonkin verran epävarma kohdatessaan uusia ihmisiä, erityisesti vanhuksia. Tällöin Carly saattaa murista tai haukkua. Näissä tilanteissa Carly tarvitsee tukea ja rohkaisua uudelta omistajaltaan sekä rauhallista totuttamista ja pelottavan asian kohtaamista yhdessä omistajan kanssa. Luonteeltaan Carly on nöyrä ja fiksu, mutta jonkin verran arka nuori koira, joka tarvitsee vain aikaa ja kärsivällisyyttä.

2.6.2016
Carly on nyt siirtynyt kotihoitopaikkaan ja odottaa sieltä käsin uuden kodin löytymistä. Carly sopeutui uuteen paikkaan uskomattoman nopeasti ja kotihoitaja kertookin, että aluksi Carly hetken arasteli kotihoitopaikan koiria, mutta jo muutaman minuutin kuluttua se oli laumassa kuin kotonaan. Carly puhuu todella hyvin koiraa eikä näytä mitään taipumusta isotteluun vaan tekee rauhoittavia eleitä, jos tilanne arveluttaa sitä. Carly osaa matkustaa myös autossa hienosti. Lisätty muutama uusi kuva Carlylle.

16.6.2016
Carly on nyt siirretty etsimään kotia erityisadoptio-osioon, sillä tarkemmissa eläinlääkärin tutkimuksissa sen kaulanikamien välistä löydettiin nivelrikkoa, mikä on todennäköisesti aiheutunut vanhasta traumasta. Tästä johtuen Carly tulee tarvitsemaan koko loppu elämänsä kipulääkitystä sekä nivelrikkoon tarkoitettuja valmisteita sekä mahdollisesti fysioterapeutin tai osteopaatin säännöllistä käsittelyä. Tulevan kodin tulee ymmärtää Carlyn tilanne ja sitoutua Carlyn laadukkaaseen kivunhoitoon sen elämän loppuun asti. Tällä hetkellä Carly liikkuu kipulääkkeiden ansiosta jo paremmin eikä enää pidä päätään yhtä vahvasti vinossa kuin aiemmin. Luonteeltaan Carly on uskomattoman rakastava ja iloinen pieni tyttö, joka on avoin ja oppivainen kaikkea uutta kohtaan.

8.8.2016
Saimme ilouutisia: Pienen Carlyn ei tarvitse enää muuttaa mihinkään, vaan kotihoitopaikka muuttui sen loppuelämän kodiksi! Onnea Carly ja perhe!

3.2.2018
Rakas Carly matkasi sateenkaarisillalle 2.2.2018. Carlyn nivelrikkoa hoidettiin intensiivisesti kahden vuoden ajan, mutta nyt kivut veivät voiton. Hyvää matkaa Carly <3 .

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole Romaniasta tuleville koirille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Carly on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niina Laaksoselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.