Kodin saanut koira: MARIIA

Syntymäaika: 7/2017
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
16.1.2018

Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Klinikka on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on klinikalla 15 työntekijää. Yhteistä kaikille OneVetin työntekijöille on se, että he välittävät aidosti eläimistä ja tekevät työtään tunteja laskematta.
Joitain viikkoja sitten syksyisenä yönä oli Adina lähtenyt tarhalta viemään erästä tarhan työntekijää kotiinsa pitkän päivän jäljiltä. Romanialaisen eläinsuojelijan työt harvoin loppuvat työajan jälkeen, ja niin kävi tänäkin yönä. Adina huomasi tarhan lähistölle jätetyn pahvilaatikon, jossa oli kolme pientä koiranpentua.  Adinan ajaessa tarhalle vielä samana yönä takaisin, oli pahvilaatikko vielä paikoillaan.  Niinpä hän poimi pennut mukaansa, tarhalle turvaan. Näin pennut, Mariia,  Ernie ja Herman pääsivät uuden elämän alkuun ja nyt saatuaan tarvittavat rokotukset, ne alkavat etsiä omia kotejaan.

Mariia viihtyy loistavasti sylissä ja pienen alku jännityksen jälkeen rentoutuukin letkeäksi. Mariia ei kuitenkaan sylissä ollessaan ota paljoakaan kontaktia pitäjäänsä vaikka muuten ei sillä kiire poiskaan ole. Tosin tavatessamme Mariian, on jo ilta pitkällä joten sen passiivisuus saattaa johtua rankasta päivästä ja väsymyksestä.
Mariia antaa kauniisti silittää itseään sekä tarkastaa hampaat.
Muiden koirien kanssa se tulee hyvin toimeen, vaikka jännittääkin vähän isompia kavereitaan. Kun Mariia lasketaan sylistä, se menee kaapin viereen piiloon.
Mariia sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin täytyy ymmärtää, että kotiutuminen voi tulla vaatimaan aikaa ja aluksi moni asia saattaa jännittää.
Mariia on löytänyt loppuelämänsä kodin.

Mariia painaa tällä hetkellä n. 4-5 kg ja n. 25 cm korkea. Todennäköisesti Mariia tulee aikuisiällään jäämään pienehköksi aikuiseksi, alle 10 kg painavaksi. Kovin tarkkaa kokoarviota on vaikea antaa.

10.2.2018
Mariia on lentänyt onnellisesti Suomeen, oman perheensä luokse.

16.1.2018
Pieni partanaama Mariia saa pian jättää taakseen koiratarhan melun ja stressin. Hän on matkalla kotiin.
Mariia on tänään varattu.

__________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mariia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne sterilointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Mariia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mariia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: