Päivitetty 15.02.2018

Kodin saanut koira: BAROS


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta:
8.5.2017
Riemukas poikakoira Baros etsii omaa kotiaan Onevetin klinikalta käsin. Tämä pojankoltiainen on joutunut lyhyen elämänsä aikana kokemaan kovia, mutta ulospäin sitä ei enää voisi uskoa. Vikkelä poika pursuaa elämäniloa ja ikävästä menneisyydestä muistuttaa lähinnä puuttuva hammas. Baros on joutunut nuorena auton töytäisemäksi ja on sairastanut penikkataudin, mutta puuttuvaa hammasta lukuunottamatta ne eivät ole poikaan onneksi jälkiä jättäneet.

Baros on n. 50cm korkea ja painoa pojalla on 17kg. Muutama kilo saisi tulla lisää, jotta poika olisi ihannepainossaan. Arvioitu syntymäaika on toukokuussa 2015, joten mikään pieni pentu poika ei enää ole, vaikka pentumaista leikkisyyttä tässä nuoressa pojassa on vaikka muille jakaa. Baros etsii aktiivista kotia, jossa ulkoillaan ja harrastetaan. Oma piha olisi Barosille varmasti mieleen, mutta ei välttämätön. Baros voisi nauttia myös jostain harrastuksesta yhdessä ihmisen kanssa, esimerkiksi agilitysta tai tokosta.

Pääosin Baros tulee juttuun muiden koirien kanssa, mutta on varsinkin toisten urosten kanssa melko määräilevä. Barosin tulevassa kodissa voisi mahdollisesti odottaa esim leikkisä narttu, tai sitten ihan ainoaksi koiraksi aktiiviseen kotiin. Missä olisi tämän upean ja leikkisän pojan ikioma loppuelämän koti?

Päivitykset:

15 2.2018

Baros on lentänyt Suomeen omaan kotiin.

2.1.2018
Baros saa suloisiin korviinsa ihania uutisia näin alkuvuonna. Pojan ikioma perhe odottaa sitä kovasti saapuvaksi jo pian omaan kotiinsa.

21.11.2017
Marraskuussa aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa ja Onevetissa missä tapasivat myös Barosin. Poika ottaa vieraat ilolla vastaan. On innoissaan, hyppii ja pomppii. Rauhoittuu heti kun saa rapsutuksia. Aktiivimme kuvailevat Barosia avoimena ja rentona koirana. Se kiinnostuu kovasti häkin ulkopuolelle jäävästä ihmisestä ja haluaisi moikata tätäkin. Kun ihmisten huomio kiinnittyy toiseen koiraan, alkaa Baros kiertämään häkki ympäri. Piippaa kun ei saa huomiota, haukkuu myös. Baros on selvästi turhautunut häkkielämästä, kaipaisi kotia ja aktivointia. Tulee toimeen häkkikaverinsa kanssa mutta nauttisi varmasti siitä kun saisi olla huomion keskipisteenä. Mikäli tulevassa kodissa jo asuisi koira olisi suotavaa, että se olisi narttu.

19.9.2017
Aktiivimme kävivät Romaniassa jälleen syyskuussa ja myös tällä reissulla käytiin Onevetin pensionilla. Barosta he kuvailevat näin:

“Baros on juuri sellainen kuin koiran toivoisi olevankin: mutkaton ja rehellinen. Baros tulee ihmisen luo ja painautuu vasten kuin sanoen: olen ihan valmis matkaamaan kotiin. Baros nauttii rapsutuksista ihan äärettömän paljon ja liimautuu ihmiseen. Tämä iloinen ja hauska poika tuntuu myös suorastaan palkkaantuvan kosketuksesta ja silityksistä, ja Barosin voisikin nähdä harrastuskaverina. Tosin Baros nauttisi varmasti ihan mistä tahansa perheen yhteisestä tekemisestä, olipa se sitten sienimetsällä käymisestä tai hiihtoretkestä, ja sen jälkeen hyvin ansaitusta köllöttelystä omistajan kainalossa.”

17.7.2017
Tapasimme Barosin Romaniassa heinäkuun alussa. Poika on aivan ihana, rakastava ja hellyyttävä. Ihmisten kanssa super sosiaalinen. Punkee syliin ja nauttii rapsutuksista. Rauhoittuu rapsutuksille, mutta riehaantuu kun sitä villitsee. Lukee siis hyvin ihmisiä. Tulee toimeen myös toisten koirien kanssa, kunhan ruokaa ei ole läsnä. Ruokaa se puolustaa eikä halua toisia koiria lähelleen ruokailutilanteessa. Muuten leikit sujuu pihalla nätisti ja tulee toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa. Baros voisi hyvinkin nauttia jostain harrastuksesta, jossa tämä fiksun oloinen poika pääsisi käytämään fysiikkansa lisäksi myös päätään.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Baros saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baros on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Barosin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.