Päivitetty 18.02.2018

Kodin saanut koira: TICA


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
29.11.2017
Romanian kaduilla elää valtava määrä koiria, joilla ei ole omaa kotia. Niistä osa on ollut joskus omistettuja lemmikkejä tai työkoiria. Romanialaiset lemmikkikoirat saavat useimmiten liikkua hyvin vapaasti naapurustossa ja ne ovat hyvin harvoin leikattuja, joten vahinkopentueita syntyy usein. Pennut ovat kuitenkin omistajalle ylimääräinen kuluerä, joten usein tiineeksi tullut narttukoira hylätään kylmästi eikä vilkaista enää taakse. Tämä on myös valloittavan Tican tarina. Tica oli ennen erään Cosoban kylässä asuvan perheen lammaspaimen. Tican tultua tiineeksi sen omistaja kuitenkin vei sen metsään ja köytti puuhun, hyläten sen. Onneksi Onevetin Cosoban tarhan työntekijä sattui löytämään sen ja toi sen mukanaan tarhalle. Tica steriloitiin ennen pentujen syntymää.

Tica on valloittavan ihana koira, joka on avoin ja luottavainen ihmisten seurassa. Tican käytöksestä huomaa, että se on ollut tekemisissä ihmisten kanssa. Se on hyvin kuuliainen ja tutustuu vieraisiinkin ihmisiin rennosti ja luontevasti, sekä antaa tutkia itseään ongelmitta. Tica ei tunnu huomaavan kokoaan, sillä se istahtaa mielellään ihmisen syliin. Tämä typyn voisi kuvitella viihtyvän omistajansa kainalossa. Marraskuussa Tican tavanneet aktiivimme kuvailivat sitä hassuksi huliviliksi.

Tica tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin. Aiemmin Tica asui tarhan sisätiloissa ja ulkoili muiden koirien kanssa. Koiria alkoi olla kuitenkin liikaa, jonka takia kärhämiä alkoi esiintyä useammin, joten osa koirista siirrettiin ulkotarhoihin. Niin muutti Ticakin sinne asumaan.

Tica tulee tarvitsemaan aktiivisen kodin, sillä tämä neito tulee varmasti tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta tekemistä. Tica on noin 55-60 cm korkea ja se painaa noin 25 kiloa.

Päivitykset
18.2.2018
Ihana Tica on eilen lentänyt Suomeen loppuelämän kotiinsa. Onnea Tica ja perhe!

25.1.2018
Tica on tänään varattu omaan kotiinsa, ja pian se karistaa tarhan pölyt tassuistaan ja pääsee nauttimaan elämästä rakastettuna perheenjäsenenä.

28.12.2017
Valitettavasti Tican varaus peruuntuu koirasta itsestään johtumattomista syistä, joten se jatkaa oman kodin etsintää Cosoban tarhalla.

16.12.2017
Tica on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.