Päivitetty 20.02.2018

Kodin saanut koira: GABRI, nyk. Väinö


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
M. G. Rescuen Mihai Grigorie on eläinsuojelun parissa jo pitkään toiminut romanialainen eläinlääkäri, jonka kanssa Kulkurit on tehnyt yhteistyötä ensi sijaisesti sterilointien saralla. Aktiivimme vieraillessa Mihain tarhalla elokuussa 2017, valikoitui myös muutama koira mukaan adoptio-ohjelmaamme. Yksi näistä onnekkaista karvakorvista on komea, mustanpuhuva Gabri.

Mihain luokse Gabri on päätynyt alkusyksystä 2016, jolloin Romaniassa reissussa  olevat turistit olivat huomanneet pojan kadulla. Reissulaiset olivat pyytäneet  Mihaita ottamaan Gabrin tarhalle. Aluksi Mihai oli kieltäytynyt, sillä tarhalla ei kerta kaikkiaan ollut tilaa uusille koirille. Reissulaiset olivat kertoneet Gabrin jalan olevan poikki ja tarjoutuneet maksamaan kaikki kulut jos Mihai vain ottaisi koiran. Mihai ei voinut kieltäytyä auttamasta Gabria suostui ottamaan sen tarhallensa. Gabrin saavuttua tarhalle selvisi, että jalassa ei ollut mitään vikaa. Gabrin löytäneet reissulaiset katosivat kuin tuhka tuuleen, eivätkä koskaan enää kyselleet koiran kuulumisia, saati maksaneet sen ylläpitoa.  Gabria Mihai ei tokikaan voinut enää kadulle laittaa, joten poika on elellyt M.G Rescuen tarhalla noista päivistä asti.

Gabri on luonteeltaan energinen nuori mies.  Ihmistä kohtaan se on sosiaalinen ja rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Gabri ei jännitä vieraitakaan ihmisiä, vaan tulee heti rohkeasti tutustumaan. Tarhalla poika asuu narttulaumassa, jossa se tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Gabrista saisi varmasti mukavan kaverin aktiiviseen elämänmenoon.

Gabri on kevytrakenteinen, noin 45cm korkea koiruus. Painoa sillä on noin 12kg.

20.2.2018
Gabri, nykyään Väinö, on viikonloppuna lentänyt ikioman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

21.1.2018
Iloinen nuorimies Gabri on tänään saanut ilouutisen, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

18.12.2017
Tapasimme Gabrin vieraillessamme M.G. Rescuen tarhalla marraskuussa. Jälleen yksi koirapersoona, joka menee täysin hukkaan tarhalla. Gabri on kuin onkin todellinen sydänten murskaaja. Täysin vieraita ihmisiä se ei jännittänyt tippaakaan, vaan otti meidät iloisesti vastaan. Halipula pojalla tuntui olevan ja se parkkeeraisikin heti syliin ja siihen sitten jäi. Pyllyrapsutukset tuntuivat olevan parasta mitä se tietää. Vaikka Gabri on aktiivinen, se ei ole lainkaan sählä, vaan rauhoittuu nopeasti ihmisen läheisyyteen. Perusluonteeltaan se vaikuttaa tasapainoiselta koiralta joka todennäköisesti sopeutuu monenlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi.

Lisätty kuvia ja video.

22.10.2017
Lisätty kauniille Gabrille pari kuvaa.

8.9.2017
Aktiivimme tavatessa Gabrin viime viikolla tuli poika iloisesti tekemään tuttavuutta. Aluksi se häslää ilosta, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että homma menisi aivan överiksi. Gabri ei hypi päin tai tunge syliin, vaan ottaa rapsutukset vastaan kohteliaasti. Gabrin tavanneen atkiivimme sanoin:  “Tällä on sellainen kevyt kosketus ja maailman nopeimmat liikkeet. Jos koira voisi olla ninja niin tämä olisi todellakin. Äänetön ja salaman nopeat liikkeet. Tulee mieleen lapsuudesta mummolan suomenpystykorva, jota kuvailtiin linnuksi, kun oli niin nopea, kevyt ja äänetön.”

Päästeltyään pahimmat höyryt ulos tarhan pihalla, parkkeerasi Gabri itsensä ison berhanhardi-mix uros Beniton häkin eteen ja yritti kaikin keinoin mielistellä tälle. Hihnassa Gabri vetää kovin poispäin, kun on aika mennä takaisin omaan häkkiin. Hihnakäytöstä ei toki tarhaoloissa ole pystytty pojan kanssa juurikaan treenaamaan. Vierailun aikana Gabri ei juurikaan haukkunut.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gabri saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gabri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.