Päivitetty 20.02.2018

Kodin saanut koira: BASAY (Team Sirius)


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Onneksi Romaniassa asuu myös hyväsydämisiä ihmisiä, jotka yrittävät parhaansa mukaan auttaa näitä hylättyjä koiria. Yksi tällainen eläinrakas mies on löytänyt Team Siriuksen pennut maaliskuussa. Pellolle oli muutaman päivän aikana hylätty yhteensä huimat 15 vain parin viikon ikäistä pentua. Mies ei raaskinut jättää pentuja pellolle, vaan otti ne hoiviinsa. Hänellä ei kuitenkaan ollut varaa hoitaa pentuja itse, joten hän pyysi Kulkurien yhteistyökumppanitarhalla Cosobassa auttavaa Ioana Bodeaa hakemaan pennut tarhalle turvaan.

Vaikka pennut saivat heti tarhalle päästyään kaiken mahdollisen avun, vain 10 niistä selvisi pennuille hyvin vaarallisesta parvosta. Adelinda, Attila, Admina, Adaliz, Adonna, Alfreda, Alisa, Asterix, Basay ja Bruce ovat saaneet kasvaa ja voimistua. Nyt niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat täysin valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän.

Basay on sisarustensa tavoin ystävällinen ja kiltti aivan kaikkia kohtaan. Se leikkii ja touhottaa mielellään sisarustensa kanssa ja on tyypillisen pennun tavoin iloinen ja touhukas. Basay on tarhalla kohdannut hyvin vähän uusia asioita ja siksi se on alkuun vieraita ihmisiä kohtaan hieman ujo.  Saadessaan rauhassa ihmetellä se reipastuu kuitenkin nopeasti. Nuoresta iästään johtuen Basay reipastuu varmasti nopeasti päästessään kotiin. Basay ei ole tarhalla juurikaan haukkunut ja se on muutenkin tasapainoisen ja sosiaalisen oloinen poika.

Basay tulee aikuisena olemaan noin 55 cm korkea.

20.2.2018
Suloisen Basayn suuri seikkailu alkoi viime viikonloppuna, kun se lensi Suomeen ikioman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

24.1.2018
Vihdoin myös Team Siriuksen viimeisen pennun Basayn pitkä odotus päättyy, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Pian se pääsee sisarustensa tavoin elämään onnellista elämää perheenjäsenenä.

20.12.2017
Basayn kultainen luonne ei ole muuttunut miksikään. Se jännittää tarhalla kasvaneille pennuille tyypillisesti uusia tilanteita ja ihmisiä kovasti, mutta hetken aikaa saatuaan uteliaisuus voittaa. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on mahdottoman huomionkipeä ja miellyttämishaluinen ja sillä onkin hassu tapa hymyillä siitä huolehtivalle eläinsuojelijalle aina tämän tullessa sisälle häkkiin.
Team Siriuksen kymmenestä selvinneestä pennusta enää Basay odottaa vielä sitä ikiomaa kotiaan. Sen viimeinenkin sisarus on varattu omaan kotiinsa ja niinpä Basay jää pian yksin. Muut sisarukset ovat alun hämmennyksen jälkeen alkaneet reipastua hyvin, joten oletettavaa on, että Basaykin reipastuu kotioloissa nopeasti. Reipas koirakaveri olisi varmasti Basayn mieleen, mutta se pärjää varmasti hyvin myös ainoana koirana.

28.9.2017
Team Siriuksen pennuista enää neljä on vailla ikiomia kotejaan. Basay on jäljellä olevan porukan ainoa poika. Se on iloinen ja leikkisä ja innostuu uusista asioista nopeasti. Vaikka vieraat ihmiset ovatkin Basaylle vielä hieman jännittävä asia sitä kiinnostaa kovasti näiden touhut. Kotioloissa Basaystä kuoriutuukin varmasti nopeasti reipas ja menevä nuorukainen. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Basaylle uuteen elämään totuttelussa. Team Siriuksen jo kotiutuneet sisarukset ovat kaikki pärjänneet hienosti kodeissaan ja oletettavaa on, että myös Basay oppii nopeasti kotikoiran tavoille.

21.7.2017
Team Siriuksen jäljellä olevat seitsemän pentua ottivat aktiivimme iloisesti vastaan jälleen heinäkuussa. Myös pentueen viimeinen poika Basay odottelee edelleen omaa kotiaan. Tarhan meluisa ympäristö ja vähäiset ihmiskontaktit ovat tehneet komeasta Basaystä hieman ujon. Niinpä se seurailee mieluummin vieraiden touhuja sisarustensa takaa. Tuttuja ihmisiä kohtaan Basay on kiltti ja lempeä ja se antaa nätisti käsitellä itseään jännityksestä huolimatta. Olisikin hienoa jos Basaykin pääsisi pian omaan kotiin opettelemaan eroon ujoudestaan. Kärsivällisessä kodissa siitä kuoriutuu varmasti nopeasti reipas ja iloinen nuorukainen.

24.5.2017
Kaikki Team Siriuksen pennut ovat tyypillisiä nuoria pentuja. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita ja kuluttavat suurimman osan ajastaan keskenään painien. Pennut ovat rohkeasti tutustumassa uusiin asioihin ja hakeutuvat mielellään ihmisen lähelle huomiota saadakseen. Toistaiseksi suuria luonne-eroja ei ole, vaan kaikki kymmenen Team Siriuksen jäsentä ovat tasaisen iloisia ja reippaita koiranalkuja.

Pennuista kasvaa arviolta keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

_______________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Basay tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Basay saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Basay on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.