Päivitetty 13.08.2017

Kodin saanut koira: ADALIZ (Team Sirius)


Syntymäaika: 02/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu


Perustiedot

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Onneksi Romaniassa asuu myös hyväsydämisiä ihmisiä, jotka yrittävät parhaansa mukaan auttaa näitä hylättyjä koiria. Yksi tällainen eläinrakas mies on löytänyt Team Siriuksen pennut maaliskuussa. Pellolle oli muutaman päivän aikana hylätty yhteensä huimat 15 vain parin viikon ikäistä pentua. Mies ei raaskinut jättää pentuja pellolle, vaan otti ne hoiviinsa. Hänellä ei kuitenkaan ollut varaa hoitaa pentuja itse, joten hän pyysi Kulkurien yhteistyökumppanitarhalla Cosobassa auttavaa Ioana Bodeaa hakemaan pennut tarhalle turvaan.

Vaikka pennut saivat heti tarhalle päästyään kaiken mahdollisen avun, vain 10 niistä selvisi pennuille hyvin vaarallisesta parvosta. Adelinda, Attila, Admina, Adaliz, Adonna, Alfreda, Alisa, Asterix, Basay ja Bruce ovat saaneet kasvaa ja voimistua. Nyt niillä on kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat täysin valmiita aloittamaan omien kotiensa etsinnän.

Adaliz on todellinen ilopilleri. Se rakastaa kaikkia tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä ja haluaa osallistua aivan kaikkeen mitä sen ympärillä tapahtuu. Tyypillisen pennun tapaan se on touhukas ja leikkisä ja rakastaa muiden koirien kanssa touhuamista. Adaliz on tarhalla ollut hyvin tasapainoinen, eikä se vaikuta erityisen ujolta. Se sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan pennun vilkkauteen on varauduttu. Adaliz ei tarhalla ole juurikaan haukkunut. Se on myös testattu kissojen kanssa ja se tuli näiden kanssa hienosti toimeen.

Adaliz on pentueen pienimmästä päästä ja se jää varmasti muita pienemmäksi, noin 45-50 cm korkeaksi.

20.7.2017
Team Siriuksen jäljellä olevat seitsemän pentua ottivat aktiivimme iloisesti vastaan jälleen heinäkuussa. Pentueen pienin jäsen Adaliz korvaa pienen kokonsa iloisella luonteellaan. Se on mahdoton ilopilleri eikä sen pieni häntä lakkaa heilumasta missään vaiheessa. Adaliz otti heinäkuussa tarhalla vierailleet aktiivimme vastaan ennakkoluulottoman iloisesti. Se pomppi ja pyöri jaloissa ja oli revetä onnesta kun pääsi ihmisen syliin ja lähelle. Aktiivimme kuvailivatkin Adalizta oikeaksi ihmisliimaksi, sillä se seurasi koko vierailun ajan tiukasti ihmisten perässä mitä ikinä nämä tekivätkään. Adaliz on touhukas ja hauska tyttö ja kotona se tulee varmasti keksimään monenlaisia hölmöjä ideoita perheensä iloksi. Se sopisikin varmasti kotiin jossa on tarpeeksi tekemistä ja seuraa aktiiviselle tytölle.

24.5.2017
Kaikki Team Siriuksen pennut ovat tyypillisiä nuoria pentuja. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita ja kuluttavat suurimman osan ajastaan keskenään painien. Pennut ovat rohkeasti tutustumassa uusiin asioihin ja hakeutuvat mielellään ihmisen lähelle huomiota saadakseen. Toistaiseksi suuria luonne-eroja ei ole, vaan kaikki kymmenen Team Siriuksen jäsentä ovat tasaisen iloisia ja reippaita koiranalkuja.

Pennuista kasvaa arviolta keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

24.7.2017
Upea kaunotar Adaliz on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2017
Adaliz pääsi tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea Adaliz ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Adaliz tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Adaliz saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adaliz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.