Päivitetty 13.08.2017

Kodin saanut koira: ESTER


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

15.5.2017
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria investoimatta niiden hyvinvointiin millään tavalla. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Noin kuukausi sitten romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui muun muassa Ester. Ester on nyt OneVetin, bukarestilaisen eläinklinikan ylläpitämällä tarhalla Cosoban kylässä ja kun aktiivimme toukokuun alussa vierailivat tarhalla, he tapasivat tämän herttaisen mummelin ja niin se löysi tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Jo heti ensitapaamisesta Ester tekee selväksi, että ikä on asenne. Se tulee vieraita vastaan täydellisen hurmaavasti töpsöttäen ja koettaa kovasti hypähdelläkin, mutta kyllähän se aika laimeaksi jää, vaikka etutassut maasta irtoavatkin. Ester on läpeensä ystävällinen ja hyväntuulinen mummo, joka varmasti olisi vieläkin sosiaalisempi, ellei se joutuisi jännittämään samassa häkissä asuvan Bobita– papparaisen ärinöitä. Sen oikeassa silmässä on pitkälle edennyt kaihi ja vasenkin on jo selkeästi samentunut, joten mummo tuskin näkee kovin hyvin. Jotain se kuitenkin näkee, sillä niin ketterästi se liikkuu häkissään, missä se on ollut vasta lyhyen aikaa ja se suhtautuu vieraisiin hyvin avoimesti. Ester, jos joku, on höpsö, pullantuoksuinen koiramummo, johon ei voi olla rakastumatta. Tulevan kodin tulee huomioida, että Esterin taival on taatusti ollut melkoisen karikkoinen ja se tulee tarvitsemaan eläinlääkärin palveluita, joista koituu kustannuksia. Ester etsii kotia, jossa sillä olisi pehmeä peti, lämmin olla ja rakastava ilmapiiri. Sitten se olisi onnellinen.

Ester on kooltaan noin 50 cm ja 17 kg.

16.7.2017
Aktiivimme matkasivat jälleen heinäkussa Romaniaan. Matkaohjelmaan kuului tietenkin myös OneVetin tarha Cosoban kylässä, missä maailmalta turvassa on reilu 300 koiraa. Vierailun puitteissa aktiivimme tapasivat myös herttaisen Esteri-mummon. Miltei neljänkymmenen asteen helteessä mummo oli melkoisen rauhallinen, eikä mikään ihme. Se kävi tervehtimässä vieraat ja otti vastaan herkut ja rapsutukset ja palasi sitten omaan rauhaansa. Se on kuitenkin selkeästi kiinnostunut ihmisistä ja nautii ihmisen lähellä olemisesta. Se haukahti tapaamisen yhteydessä muutaman kerran, joten tulevan kodin tulee huomioida, että haukkuminen saattaa olla sille tapa reagoida.

Lisätty kuvia ja video.

25.7.2017
Mummon herttainen olemus sulatti juuri ne oikeat sydämet ja se on varattu omaan kotiin Suomeen.

13.8.2017
Ihana mummo pääsi tänään omiensa luokse. Onnea matkaanne, Ester ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ester saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ester on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Esterin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.